Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Τι είναι ο καρκίνος του θυρεοειδούς αδένα και πως αντιμετωπίζεται;


Γράφει ο Αντώνιος Ευαγγέλου*
Χειρουργός
Ο καρκίνος του θυρεοειδούς παρότι είναι ο συχνότερος καρκίνος των ενδοκρινών αδένων (αφορά το 90% όλων των νεοπλασμάτων των ενδοκρινών αδένων) αποτελεί μόνο το 1-2% του συνόλου των νεοπλασμάτων του ανθρωπίνου σώματος. Ο καρκίνος του αδένα μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία ενώ οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν ηλικίες άνω των 40 ετών. Η νόσος αφορά συνηθέστερα γυναίκες και μάλιστα σε αναλογία 3 γυναίκες προς 1 άντρα. Ο καρκίνος του θυρεοειδή μπορεί να εκδηλωθεί με έναν από τους τέσσερις ιστολογικού τύπους:

Δρομολογήθηκαν επιστροφές στους αγρότες ΦΠΑ και ΕΦΚ πετρελαίου ύψους 150 εκατ. ευρώ

Υπογράφηκαν οι αποφάσεις και πολύ σύντομα θα πραγματοποιηθούν πληρωμές στους αγρότες που δικαιούνται επιστροφές ΦΠΑ και επιστροφές ΕΦΚ στο πετρέλαιο για τα έτη 2103 – 2014, συνολικού ύψους περί τα 150 εκατ. ευρώ.

Συνάντηση λογοτεχνίας και ζωγραφικής με συνδετήριο κρίκο την Π. Αδάμ- Βελένη

Μια υπέροχη βραδιά με ρέοντα λογοτεχνικό λόγο και με φόντο ζωγραφικά τοπία από τις τέσσερις εποχές του χρόνου, δια χειρός της Διευθύντριας του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης Πολυξένης Αδάμ – Βελένη, απόλαυσαν δεκάδες συμπολίτες μας στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Ας χειροκροτήσουμε τις επαναστατικές μεταρρυθμίσεις


Της Βασιλικής Μαυρογονάτου*
Οι Έλληνες φορολογούμενοι πρέπει να αισθάνονται πραγματικό δέος και ικανοποίηση για τις νέες μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα αυτοί οι οποίοι κατορθώνουν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Η υπερφορολόγηση και οι επικείμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό δημιουργούν κλίμα επιπλέον άγχους και ανασφάλειας στις επιχειρήσεις και στους πολίτες.

Ζεστό χρήμα στον Δήμο Παιονίας από το Υπουργείο Εσωτερικών

Δελτίο τύπου δήμου ΠαιονίαςΣτη χθεσινή (29/09/16) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης, εισηγήθηκε την έγκριση της αποδοχής της έκτακτης χρηματοδότησης των 100.000 ευρώ που ενέκρινε ο Υπουργός Εσωτερικών για την ενίσχυση του Δήμου.

3ο Γυμνάσιο Κιλκίς: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Erasmus+

Δελτίο τύπου 3ου Γυμνασίου Κιλκίς
Τη διετία 2014-2016 το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς υλοποίησε το τέταρτο κατά σειρά Ευρωπαικό πρόγραμμα στα πλαίσια του Erasmus+ που είχε ως θέμα την εκπαίδευση μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες. Η επιλογή αυτού του θέματος έγινε γιατί αφορούσε την πιο ευαίσθητη ομάδα μαθητών, η οποία αντιμετωπίζει μεγάλη δυσκολία ένταξης στην εκπαιδευτική διαδικασία και στο κοινωνικό σύνολο και θεωρείται πιο επιρρεπής να εγκαταλείψει το σχολείο.

Αλέξανδρος vs Κιλκισιακός

Αύριο 1 Οκτωβρίου 2016 στις 16.30 η ανδρική ομάδα της Ακαδημίας Αλέξανδρος Κιλκίς αντιμετωπίζει στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς τον Κιλκισιακό, στην κοινή έδρα, για την δεύτερη αγωνιστική του Πρωταθλήματος της ΕΠΣΚιλκίς. 

Συζ'ητησαν για την διαμονή και την εκπαίδευση των προσφύγων

Δελτίο τύπου δήμου Παιονίας
Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016, ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης συμμετείχε στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος η οποία είχε ως θέμα την απόπειρα της κυβέρνησης μέσω μιας απαράδεκτης μεθόδευσης να θεσμοθετήσει εντεταλμένους «τοποτηρητές» στους δήμους.

Εργασίες συντήρησης στην εσωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης

Εργασίες συντήρησης στην εσωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Δείτε τον Αγιασμό των παιδικών και εφηβικών τμημάτων του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς (Video)



Δελτίο τύπου Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς
Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 10:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των παιδικών και εφηβικών τμημάτων του Λ.Ε.Κ. στο εντευκτήριο του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, Μητροπόλεως 11 (πρώην Νομαρχία Κιλκίς). Μετά τον Αγιασμό τα παιδιά χωρίστηκαν στα τμήματά τους ανάλογα με την ηλικία και το χορευτικό τους επίπεδο, ώστε από το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2016 να ξεκινήσουν κανονικά τις πρόβες τους.

ΠΑΣΟΚ: Τραγική η κατάσταση στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων του Νομού Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΠΑΣΟΚ Κιλκίς
Η προσφυγική πολιτική της κυβέρνησης είναι όχι μόνο πρόχειρη αλλά και αδιαφανής και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και την κοινωνική συνοχή. Οι κάτοικοι του νομού Κιλκίς έχουν αποδείξει ποια είναι η πραγματική αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες. Φτάνουν πια τα μεγάλα λόγια από τους κυβερνητικούς και κομματικούς παράγοντες του θιάσου των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. 

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Δημόσια Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα, στις 3 Οκτωβρίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης για το θέμα "Έγκριση Απολογισμού και Ισολογισμού Δήμου ΚΙΛΚΙΣ, για το οικονομικό έτος 2015"

Tae kwon do: Η διατροφή την ημέρα του αγώνα


Του Κώστα Πουντζουκίδη
Ένα σωστό γεύμα μπορεί να βελτιώσει την απόδοση του αθλητή. Στόχος του γεύματος είναι ο εφοδιασμός με ενέργεια και νερό.
Τι πρέπει να προσέξει ένας αθλητής tae kwon do την ημέρα των αγώνων;
Προτείνεται λοιπόν: