Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Καπετάν Ράμναλης: Ημέρα μνήμης Μακεδονικού Αγώνα στο Ίσωμα Κιλκίς


Χρήστος Χατζησάββας: Ο Σύριζα με πρωτεργάτη τον Φίλη προωθεί τον αφελληνισμό της Παιδείας

Δελτίο τύπου Χρήστου Χατζησάββα
Με ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής Κιλκίς Χρήστος Χατζησάββας επεσήμανε την τραγική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα στον τομέα της έρευνας, της παιδείας και της ανάπτυξης.

Αυτοί είναι οι νέοι τομεάρχες – σύνδεσμοι της Νέας Δημοκρατίας

Ο Γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Σπανάκης, ανακοίνωσε τους νέους Τομεάρχες – Συνδέσμους, μεταξύ της Γραμματείας Οργανωτικού και των κομματικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας σε ολόκληρη τη χώρα, που είναι οι παρακάτω:

Από το Κιλκίς: Ξεκίνησε το ταξίδι ο πρώτος δίσκος του Στέλιου Κοτίδη (Video)



Μετά από τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε με την μπάντα του στη νεανική σκηνή του RIVER PARTY στο Νεστόριο Καστοριάς τις δύο τελευταίες χρονιές, ο 20χρονος Κιλκισιώτης Στέλιος Κοτίδης κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «διαλέγεις δεν παίρνεις».


Οκτώ νέα κρούσματα ηπατίτιδας (Α) ηλικίας από 2 έως 13 ετών στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας

Νέα ανακοίνωση σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων ηπατίτιδας Α΄ στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας, εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, αυτήν την φορά με σαφείς αιχμές κατά του συντονιστή της κυβέρνησης στα στρατόπεδα προσφύγων σε Χέρσο και Νέα Καβάλα κ. Γεώργιο Περπερίδη.

Ενίσχυση 241 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση 12.000 νέων αγροτών

Δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα (www.agrotikianaptixi.gr) η προκήρυξη του μέτρου 6.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, που αφορά την ενίσχυση νέων, έως και 40 ετών, για την είσοδό τους στη γεωργική απασχόληση και την πρώτη τους εγκατάσταση σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Η μαύρη κωμωδία "Κυριακάτικος περίπατος" στην Αξιούπολη



Georges Michel
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ
(La promenade du Dimanche)

Ο καθιερωμένος κυριακάτικος περίπατος μιας συνηθισμένης (μικρο)αστικής οικογένειας σε μια τυπική μεγαλούπολη δεν επιφυλάσσει απρόοπτα και ανατροπές. Τα πάντα βρίσκονται εκεί όπου πρέπει να βρίσκονται, και για ό,τι συμβαίνει υπάρχει πάντοτε κάποια εύλογη εξήγηση. Ούτως ή άλλως «σ’ αυτόν τον κόσμο, που είναι ο καλύτερος απ’ όλους τους δυνατούς, όλα έχουν γίνει για το καλύτερο», όπως θα έλεγε και ο Βολτέρος. 

18 Οκτωβρίου – Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της εμπορίας ανθρώπων

Η συμβολή της ΓΓΙΦ στην καταπολέμηση του trafficking
Με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάθε χρόνο στις 18 Οκτωβρίου τιμάται η Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της εμπορίας ανθρώπων (E.U. Anti – Trafficking Day). Στόχος της εν λόγω καθιέρωσης αποτελεί η ανάγκη πρόληψης και καταπολέμησης του φαινομένου εμπορίας και διακίνησης των ανθρώπων (trafficking), ταυτόχρονα με την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης γύρω από το θέμα. 

Ξεκίνησε η λειτουργία του «Ηλεκτρονικού Αστυνομικού Τμήματος»

Ξεκίνησε η λειτουργία του «Ηλεκτρονικού Αστυνομικού Τμήματος», της νέας διαδικτυακής πύλης (Portal) της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η πλατφόρμα αυτή δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες, επιχειρήσεις και Φορείς να υποβάλουν αιτήματα διοικητικού και δικαστικού χαρακτήρα, καθώς και καταγγελίες για περιπτώσεις ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Σύντομη αναφορά σε μια αβλεψία της wikipedia

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Επιθυμούσα από καιρό να αναφερθώ σε ένα άρθρο του βουλευτή Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, το οποίο δημοσιεύτηκε στο “χαμηλής κυκλοφορίας” δωρεάν διανεμόμενο έντυπο της Θεσσαλονίκης, με την παράδοξη, από πολιτικο-ιστορικής σκοπιάς, ονομασία “Καρφίτσα”. Εικάζω πως οι ανάδοχοι του φύλλου αγνοούσαν ή θέλησαν να αγνοήσουν πτυχές της πρόσφατης ιστορίας της Θεσσαλονίκης. Υπό αυτή την έννοια ο βουλευτής, μάλλον, θα προέβη σε ένα είδος “αυθυπέρβασης” δημοσιεύοντας το άρθρο στο συγκεκριμένο έντυπο.

"Ευχαριστούμε θερμά το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Κιλκίς"

Η Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, οι Διευθυντές/ντριες και οι Προϊστάμενοι/νες των δημοτικών σχολείων, ευχαριστούν θερμά, τη Διοικούσα Επιτροπή του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Κιλκίς Αθανάσιος Τηλιακός, για την προσφορά νοσοκομειακού και φαρμακευτικού υλικού, προκειμένου να εφοδιαστούν τα σχολικά φαρμακεία.

Λύκειο Γουμένισσας: Δεν κάνουν μαθηματικά γιατί δεν έχουν μαθηματικό

Υπογράφει Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Γουμένισσας
Από 12-9-2016, δηλαδή από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές του σχολείου μας δε διδάσκονται το μάθημα των Μαθηματικών, λόγω μη κάλυψης του κενού της συγκεκριμένης ειδικότητας.

Παγλαρίδου, Λαφτσίδης, Σπυρλιάδης, ζωντανά στο "Λαδολέμονο"


"Ζωή Τζήμητρα, τα θερμά μας συγχαρητήρια"

Το Δ.Σ. της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς αποφάσισε να συγχαρεί δημόσια τη Ζωή Τζήμητρα, αρχιτέκτονα, μέλος της ΤΕΧΝΗΣ και μαθήτρια των Εικαστικών της Τμημάτων, για την κατάκτηση του 3ου Βραβείου στην έκθεση «Δρόμοι Παράλληλοι» του ΣΚΕΤΒΕ (Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας).

Στην έκθεση, που είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα, συμμετείχαν πάνω από 50 εικαστικοί καλλιτέχνες από όλη την Β. Ελλάδα.

Κατερίνη: Δύο αυτοκίνητα παρέσυραν και σκότωσαν 53χρονο Βούλγαρο

Χθες (17-10-2016) το βράδυ στην Κατερίνη, στο 2ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης - Θεσσαλονίκης, ένας 53χρονος υπήκοος Βουλγαρίας κινούμενος πεζός, παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο που οδηγούσε 44χρονος ημεδαπός με αποτέλεσμα να πέσει στο οδόστρωμα και να παρασυρθεί εκ νέου από άλλο διερχόμενο αυτοκίνητο που ακολουθούσε και οδηγούσε 28χρονη ημεδαπή. 

Έναρξη Λαϊκού Πανεπιστημίου στο Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς

Με τη συνεργασία του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς θα πραγματοποιηθούν στην πόλη του Κιλκίς, κατά τους μήνες Οκτώβριος 2016 - Ιανουαρίος 2017, οι ενημερωτικές εσπερίδες – συναντήσεις που συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης» - Φορέας του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κιλκίς και Παιονίας και ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς: Προσκυνηματική εκδρομή στην Τήνο

Δελτίο τύπου Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς
Προσκυνηματική εκδρομή στην πανέμορφη Τήνο, στο τρίτο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, διοργανώνει για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου 2016 (Παρασκευή 28, Σάββατο 29 & Κυριακή 30 Οκτωβρίου) το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς. Οι εκδρομείς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία της Τήνου, να θαυμάσουν τις ομορφιές της, να περπατήσουν στα γραφικά σοκάκια της, να δοκιμάσουν πεντανόστιμες τηνιακές γεύσεις και να απολαύσουν αυθεντικό παραδοσιακό κυκλαδίτικο «αέρα».

Με 3 μετάλλια, 1 τέταρτη θέση και 2 πέμπτες θέσεις οι πολλά υποσχόμενοι λιλιπούτειοι Αίαντες Τζουντόκα

Με το δεξί μπήκαν για την αγωνιστική περίοδο 2016 - 2017 οι μικροί Αίαντες των ακαδημιών Τζούντο αφήνοντας πολλές υποσχέσεις και κερδίζοντας τις εντυπώσεις στο 5ο Διεθνές Τουρνουά SAKURA Κατερίνης με συμμετοχή των παρακάτω χωρών Ελλάδα, Κύπρος, Ρωσία, Σερβία, Γεωργία, Ουκρανία, Γαλλία, Αλβανία, Βουλγαρία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Κροατία, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Ρουμανία, Σκόπια και Τουρκία.

ΠΑ.ΣΟ.Κ Κιλκίς: Εκδήλωση με τον Βουλευτή Σερρών Μιχάλη Τζελέπη

Ανακοίνωση Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ Κιλκίς 
Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 7 μ.μ στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς η Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ Κιλκίς θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τις επιπτώσεις στον Αγροτικό τομέα με ομιλητή τον Βουλευτή Ν.Σερρών και Υπεύθυνο Κ.Τ.Ε Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλη Τζελέπη.

Χαλκιδική: Σούφρωσαν και τα ηχοσυστήματα και τις φιάλες με τα ποτά

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό κλοπιμαίων που αφαιρέθηκαν το Σεπτέμβριο, μετά από διάρρηξη σε κατάστημα στη Χαλκιδική.

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2016 με θεματικό αντικείμενο τα Ελληνικά Μνημεία Τέχνης και Πολιτισμού

Η Ακαδημία Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης», θέλοντας να αναδείξει το αναξιοποίητο μνημειακό πολιτιστικό απόθεμα της Ελλάδας καλλιεργώντας συγχρόνως την τέχνη της φωτογραφίας με δημιουργικό και ωφέλιμο τρόπο, διοργανώνει τον 1ο Μανδακάσειο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας 2016 με θεματικό αντικείμενο τα Ελληνικά Μνημεία Τέχνης και Πολιτισμού.

Τελικά την έκανε ο Κιλκισιώτης Γιώργος την πρόταση γάμου στην Κατερίνα



Μια πρόταση Γάμου με ιδιαίτερο τρόπο του Γιώργου στη Κατερίνα - Παραγωγή facebook.com/Fototexnis/?fref=ts - Εικονοληψία & μοντάζ facebook.com/nivou

Η θεατρική παράσταση «ΛΩΞΑΝΔΡΑ» στη Θεσσαλονίκη



Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού Π.Κ.Μ. βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουν στο πλαίσιο του θεσμού την Θεατρική παράσταση  «ΛΩΞΑΝΔΡΑ» της Μαρίας Ιορδανίδου σε διασκευή – σκηνοθεσία – ερμηνεία  Άννας Βαγενά την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 20:00  στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1)

Αγιασμός των ομάδων βόλεϊ του Άτλαντα Κιλκίς

Με την ευλογία και τις ευχές του πατρός Γεωργίου για υγεία, δύναμη σωματική και ψυχική και μία επιτυχημένη πορεία, τελέστηκε και φέτος ο αγιασμός των ομάδων βόλεϊ του Άτλαντα Κιλκίς, την Κυριακή 9 του μηνός στο ΔΑΚ κλειστό Γυμναστήριο Κιλκίς.

Πετυχημένο το «2ο Φεστιβάλ Χορών στο νησί της Μαστίχας»



Ο Σύλλογος Διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς «Χίοι εν Χορώ» με τη συνεργασία και την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και την αιγίδα του Δήμου Χίου, διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία το «2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο νησί της Μαστίχας».

Προσφυγόπουλα στα σχολεία: Πολλαπλό όφελος για πολλαπλούς αποδέκτες


Γράφει η Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου*
Την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε η εκπαιδευτική διαδικασία για εκατοντάδες προσφυγόπουλα, σε πολλές περιοχές της Ελλάδος, μεταξύ αυτών και στην Κεντρική Μακεδονία. Η πρώτη μέρα στο σχολείο για όλα αυτά τα παιδιά ήταν μια μικρή δόση «κανονικότητας» στην πλέον «μη κανονική» ζωή τους. 

Η «Ημέρα της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου στην Κεντρική Μακεδονία

Την 20η Οκτωβρίου, ημέρα εορτασμού της μνήμης του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου και του εορτασμού της «Ημέρας της Αστυνομίας», θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις στις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας ως ακολούθως:

Η «Ημέρας της Αστυνομίας» στο Κιλκίς

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, Αστυνομικός Διευθυντής Ηλίας ΜΠΟΛΟΣ έχει την τιμή να σας προσκαλέσει την Πέμπτη 20-10-2016 στην εορταστική εκδήλωση, που θα λάβει χώρα με μέριμνα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, με αφορμή τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος των αθλουμένων νέων και γιατί πρέπει να γίνεται


Του Κώστα Πουντζουκίδη*
Συχνά ακούμε από τα μέσα ενημέρωσης για αθλητές οι οποίοι χάνουν τη ζωή τους, χωρίς να προηγηθεί κάποιος τραυματισμός ή ατύχημα, αλλά και χωρίς να υπάρξει κάποιο προειδοποιητικό σημείο ή σύμπτωμα που θα ανάγκαζε τον άτυχο αθλητή να ζητήσει ιατρική βοήθεια.

Ο Γιώργος Σαπανίδης στον Κιλκισιακό

Ανακοίνωση Κιλκισιακού
Και επειδή ο κόσμος του Κιλκισιακού φέτος στηρίζει μαζικά και περισσότερο από ποτέ τα τελευταία χρόνια, η Διοίκηση του Κιλκισιακού αποφάσισε να του κάνει ένα δώρο.

«Αιτήσεις για εγγραφή Ατόμων με Αναπηρία στο «ΒηματίΖΩ» Κιλκίς»

Ο Σύλλογος Γονέων Και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» ενεργώντας ως ανάδοχος της πράξης «ΚΔΗΦ – Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» προσκαλεί Άτομα με να υποβάλουν αίτηση για την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας και διημέρευσης στο Κέντρο Αποθεραπείας -Αποκατάστασης, Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας του Συλλόγου Γονέων Και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ».

Οι απουσίες στοίχισαν στον Άρη Παντελεήμονα

Την δεύτερή του ήττα στο πρωτάθλημα γνώρισε ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα στην αναμέτρηση με τον Ερμή Τερπύλλου με 1-0 σκορ. Οι πολλές απουσίες ποδοσφαιριστών δεν έδωσαν την ευκαιρία στην ομάδα να πάρει θετικό αποτέλεσμα μένοντας στο τέλος από δυνάμεις και από εναλλακτικές λύσεις.