Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Ανοιχτά και πρακτικά μυαλά στο Κιλκίς; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

Γράφει ο Πάνος Μαύρος
Δήμαρχε θα πρέπει να γνωρίζεις, αλλά και να λάβεις σοβαρά υπόψη σου, ότι το Κιλκίς είναι αρκετά πίσω σε πολλά πράγματα. Κυρίως του λείπουν οι άνθρωποι με όραμα, με ανοιχτό και πρακτικό μυαλό, που θα πάρουν σημαντικές αποφάσεις για το κοινό καλό. Όλης της πόλης αλλά και των ανθρώπων της.

ΠΑΜΕ: Καμία αναμονή, καμία καθυστέρηση - 24 Νοέμβρη Γενική Απεργία!

Κάλεσμα ΠΑΜΕ για γενική απεργία στις 24 Νοεμβρίου 2016
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες με τη δουλειά λάστιχο και τους μισθούς ψίχουλα, μη δεχτείτε τη νέα βαρβαρότητα!

“Geniale Dilletanten” (Ιδιοφυείς Ερασιτέχνες) - Η υποκουλτούρα της δεκαετίας του ’80 στη Γερμανία

“Geniale Dilletanten” (Ιδιοφυείς Ερασιτέχνες)
Η υποκουλτούρα της δεκαετίας του ’80 στη Γερμανία
Έκθεση
Διάρκεια: 03.11.2016 – 16.12.2016
Goethe-Institut Thessaloniki, Γκαλερί
Βασ. Όλγας 66, Θεσσαλονίκη
Εγκαίνια: Πέμπτη, 03.11.2016, ώρα 19.30
Είσοδος ελεύθερη

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου 2016

Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα και εν όψει του φετινού εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, έχει εκπονήσει ειδικό σχεδιασμό και λαμβάνει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων κατά τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 2016

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας, κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, εκτός των αυξημένων μέτρων τροχαίας σε όλη την επικράτεια και των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων, ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, ως εξής:

90 χρόνια Χαρίλαος Ταλιαδώρος

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσει  με αφορμή την συμπλήρωση 90 χρόνων από τη γέννηση του Άρχοντος Πρωτοψάλτη της Μ.Χ.Ε. Χαρίλαου Ταλιαδώρου την εκδήλωση  90 ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΑΛΙΑΔΩΡΟΣ, ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΥΜΝΟΙ (κατ’ εκτέλεση Χ. Ταλιαδώρου)  ΟΡΑΤΟΡΙΟ από την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του ΙΩΑΝΝΟΥ (σύνθεση Χ. Ταλιαδώρου)  την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 20:30 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Τι λέει το Περιφερειακό Συμβούλιο για το θέμα των πλειστηριασμών και την προστασία της πρώτης κατοικίας

Συζήτηση για το θέμα των πλειστηριασμών και την προστασία της πρώτης κατοικίας πραγματοποιήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας. Οι Περιφερειακές Παρατάξεις στο σύνολό τους ζήτησαν προστασία της πρώτης κατοικίας των πολιτών, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις και στις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Στο Τυχερό Έβρου η εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα...”

Σ’ έναν οριακό τόπο μέσα σε δάση μυθικά και πανέμορφα ακριτικά χωριά θα βρεθούμε αυτή την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 11:45 με την εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα...” Στο Τυχερό του νομού Έβρου!

Γιορτή της παγκόσμιας ημέρας Τζούντο στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Αίαντα Κιλκίς
Την παγκόσμια ημέρα Τζούντο (εορτάζεται κάθε χρόνο 28 Οκτωβρίου) θα γιορτάσουν στην αίθουσα προπονήσεων Τζούντο του 1ου Λυκείου Κιλκίς οι ακαδημίες Τζούντο του Α.Σ. Αίας Κιλκίς την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 και ώρες 18:30 μ.μ. – 20:30 μ.μ.

Επίσκεψη Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας στο Δήμαρχο Κιλκίς

Επίσκεψη στο Δήμαρχο Κιλκίς πραγματοποίησε ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Β. Ελλάδας, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, συνοδευόμενος από τον Επιθεωρητή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας Θωμά Σάνδρο και τον Αστυνομικό Διευθυντή Κιλκίς Ηλία Μπόλο.

Εισαγωγή σε σχολές ή τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καλεί τους υποψήφιους που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και επιθυμούν να εισαχθούν σε Σχολές ή Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ορισμένο αριθμό θέσεων, καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, να απευθυνθούν σε μία από τις Ειδικές Επταμελείς Επιτροπές, που έχουν συσταθεί σε συγκεκριμένα Δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, προκειμένου να αποκτήσουν Πιστοποιητικό διαπίστωσης Πάθησης.

Κιλκίς: Τσάκωσαν 26χρονο Αλβανό για καταδικαστική σε βάρος του απόφαση

Συνελήφθη προχθές (23-10-2016) το πρωί σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 4 μηνών, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων (25/10/2016)

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Κατοχικές στερήσεις για 230.000 παιδιά – Το… Μνημόνιο είναι ευτυχία! – Δραματικά στοιχεία για φτώχεια και ανεργία! Το ψωμί ψωμάκι για εκατομμύρια πολίτες – ΕΒΕΘ: Κόβουν από παντού τα νοικοκυριά της Θεσσαλονίκης για να επιβιώσουν – Κρέας στο φαγητό ούτε για δείγμα! Δοξάζονται το ρύζι και τα (φθηνά) ζυμαρικά
ΕΘΝΟΣ: Ακραίες απαιτήσεις από τους δανειστές – Με σκληρή ατζέντα για να μπλοκάρουν τη δεύτερη αξιολόγηση

"Καλό παράδεισο Στάθη Μακρίδη"

"Η ΝΟ.Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας νομού Κιλκίς για την απώλεια του συντοπίτη μας Στάθη Μακρίδη αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει στους οικείους, συγγενείς και φίλους του εκλιπόντα τα θερμά συλλυπητήρια της.
Καλό παράδεισο 
Στάθη Μακρίδη."

Προγράμματα προώθησης αγροτικών προϊόντων

Σύμφωνα με το νέο κανονιστικό πλαίσιο σχετικά με τις ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης γεωργικών προϊόντων στις αγορές της Ε.Ε. και τρίτων χωρών ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εγκρίθηκαν για τη χώρα μας 8 προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 17.437.721 € με κοινοτική συμμετοχή 16.384.710 € και διάρκεια υλοποίησης από 1 έως 3 έτη.

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς

Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης στο χωριό Ποντοκερασιά του Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Την Κυριακή 23 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε στο χωριό Ποντοκερασιά του Κιλκίς εκδήλωση τιμής και μνήμης από την ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ και το Παράρτημα Κιλκίς της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για το ολοκαύτωμα των τριών χωριών των Κρουσσίων (Κλειστό, Αμπελόφυτο, Κυδωνιές) από τους ναζί κατακτητές το 1941, όπου οι χιτλερικοί φασίστες εκτέλεσαν όλους τους άντρες άνω των 15 ετών από αυτά τα τρία χωριά μαζί με άγνωστο αριθμό αντρών από το χωριό Ίσωμα και στη συνέχεια τα έκαψαν.