Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

14 Φεβρουαρίου – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας

Ανακοίνωση Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων
Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας (European Sexuαl Awareness Event), καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Σεξουαλικής Ιατρικής (ESSM) το 2003 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου.

Στόχος της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σεξουαλικής Υγείας, είναι να ευαισθητοποιήσει το ευρωπαϊκό κοινό γύρω από τα σεξουαλικά προβλήματα που εμφανίζονται και στα δύο φύλα και να αναδείξει τρόπους επίλυσής τους.

Προς αυτή την κατεύθυνση, είναι ιδιαίτερα σημαντική η ποιοτική ενημέρωση του πληθυσμού, από κατάλληλα εκπαιδευμένους επιστήμονες, για θέματα πρόληψης, ισότητας, σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και διαμόρφωσης υπεύθυνων και υγιών σεξουαλικών σχέσεων.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), εκτιμώντας ότι η πληροφόρηση και η συμβουλευτική για τα θέματα της αναπαραγωγικής και σεξουαλικής υγείας απασχολούν σημαντικά τη νέα γενιά, κορίτσια και αγόρια, έχει ξεκινήσει συνεργασία με τα Γραφεία Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας για την παροχή συμβουλευτικής και πληροφόρησης σε θέματα αντισύλληψης και σεξουαλικής αγωγής σε μαθητές και μαθήτριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η ενημέρωση, παρέχεται από εξειδικευμένο προσωπικό του Νοσοκομείου «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ», με το οποίο η ΓΓΙΦ έχει συνάψει προγραμματική συμφωνία για το συγκεκριμένο σκοπό από το Νοέμβριο του 2012.

Πιο συγκεκριμένα, οι θεματικές της ενημέρωσης, αφορούν στα εξής πεδία:

Ενημέρωση των εφήβων και εξοικείωση με το σώμα τους 

Ωρίμανση της προσωπικότητας των εφήβων 

Ο ρόλος του έφηβου και της έφηβης και η καλή μεταξύ τους επικοινωνία 

Οικογενειακός προγραμματισμός 

Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα

Ειδικότερα, μέσα από τη συγκεκριμένη δράση, οι στόχοι μας εστιάζουν :

- στην προώθηση της αρχής της ισότητας των φύλων, δεδομένου ότι η ενημέρωση και η συμβουλευτική για την αναπαραγωγική και σεξουαλική υγεία αποτελούν θεματικό πεδίο εξειδικευμένης δημόσιας πολιτικής για την ισότητα των φύλων.

- στην προαγωγή της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας, μέσω της υιοθέτησης στάσεων και συμπεριφορών της ευαίσθητης πληθυσμιακής ομάδας των μαθητών και μαθητριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.