Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Κιλκίς: Πετυχημένη η εκδήλωση "Ελληνισμός της Σοβιετικής Ένωσης 1922-1991"

Υπογράφει ο Βασίλης Αντωνιάδης 
Πρόεδρος Συλλόγου Παλιννοστούντων Ομογενών ν. Κιλκίς "Η ωραία πηγή"
Την Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εκδήλωση που διοργάνωσε ο Όμιλος για την ιστορία και τον πολιτισμό του Κιλκίς σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο Κιλκίς και το σύλλογο Παλιννοστούντων ομογενών ν. Κιλκίς ‘’Η ωραία πηγή’’. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν ο Ελληνισμός της Σοβιετικής Ένωσης 1922-1991.


Επί 2,5 ώρες το κοινό παρακολούθησε με ενδιαφέρον τους τρεις ομιλητές,τον κ. Βλάση Αγτζίδη, ιστορικό, τον κ. Φοίβο Μακρίδη, ιστορικό και τον κ. Γιάννη Παρασκευόπουλο, ιατρό και συγγραφέα. 


Παρατέθηκε πλούσιο οπτικό υλικό με φωτογραφίες από τους Έλληνες της Σοβιετικής Ένωσης, αναλύθηκαν τα γεγονότα που αποτέλεσαν το πλαίσιο όπου αυτοί έζησαν και από τη μια δέχτηκαν και απόλαυσαν τις ευνοϊκές συνθήκες για την πολιτιστική ανάπτυξή τους και από την άλλη επί εποχής Στάλιν υπέστησαν διώξεις για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού κατά την σταλινική άποψη.

Κατατέθηκαν μαρτυρίες για την εχθρική πολιτική που εφάρμοσε το καθεστώς κατά περιόδους προς τις μειονότητες και τέλος οι ομιλητές απάντησαν στις διάφορες ερωτήσεις που διατυπώθηκαν απ’ το κοινό σχετικά με το θέμα. Όλη η εκδήλωση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, αν και οι προσεγγίσεις επί του θέματος ήταν διαφορετικές.

Ευχαριστούμε θερμά τους ομιλητές που ανέδειξαν και έριξαν φως στο παραγκωνισμένο θέμα της τύχης του Ελληνισμού της Σοβιετικής Ένωσης κατά την περίοδο 1922-1991. 

 Ευχαριστούμε επίσης τη διεύθυνση του Εμπορικού Επιμελητηρίου για την παραχώρηση του αμφιθεάτρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.