Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Επιστολή Παραστατίδη προς Κονιόρδου για το θέμα της κατάργησης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κιλκίς

Υπογράφει ο Θεόδωρος Παραστατίδης 
Βουλευτής Κιλκίς – ΣΥΡΙΖΑ
"Κυρία Υπουργέ Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου,
Πρόσφατα μου κοινοποιήθηκε η επιστολή που στάλθηκε προς εσάς από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, στην οποία αναφέρεται πως το Υπουργείο Πολιτισμού προτίθεται να προβεί σε κατάργηση της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κιλκίς και την συγχώνευσή της με την Εφορία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης.

Δεν σας κρύβω πως μου προκάλεσε έκπληξη το γεγονός αυτό, αν πράγματι είναι βάσιμες οι πληροφορίες αυτές, την στιγμή μάλιστα που η υπηρεσία αυτή είναι σχετικά νεοσύστατη, με εξασφαλισμένους χώρους και επαρκώς στελεχωμένη, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται ικανοποιητικά στην λειτουργία της, καθώς και στην λειτουργία του υφιστάμενου Αρχαιολογικού Μουσείου, στο οποίο περιέχονται πλούσια αρχαιολογικά εκθέματα.

Κυρία Υπουργέ,

Θα ήθελα να γνωρίζω καταρχήν αν πράγματι υπάρχει τέτοια πρόθεση από πλευρά σας, και τον λόγο για τον οποίο είναι αναγκαίο να προχωρήσετε στην διαδικασία αυτή.

Κυρία Υπουργέ,

Σε μια περίοδο όπου οι τοπικές κοινωνίες υφίστανται τις επιπτώσεις μιας επτάχρονης οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής κρίσης, θεωρώ πως είναι σκόπιμο να αποφεύγονται τέτοιου είδους ενέργειες που επιφέρουν αναστάτωση και αντιδράσεις."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.