Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Επιστολή διαμαρτυρίας Δημάρχου Κιλκίς σε Ν. Τόσκα για την κατάργηση των τριών αστυνομικών τμημάτων Μαυρονερίου, Νέας Σάντας και Δροσάτου

Επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάργηση των τριών αστυνομικών τμημάτων Μαυρονερίου, Νέας Σάντας και Δροσάτου απέστειλε στον αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο Δήμαρχος Κιλκίς. Σας παρατίθεται το κείμενο της επιστολής. 

"Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Η απόφαση αναδιάρθωσης των αστυνομικών υπηρεσιών του νομού Κιλκίς πλήττει σοβαρά το Δήμο Κιλκίς, ιδιαιτέρως δε τους πολίτες των οικισμών του που εφεξής μένουν απροστάτευτοι από την αστυνομική παρουσία. 

Η κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων Μαυρονερίου, Νέας Σάντας και Δροσάτου και η συγχώνευσή τους στο ενιαίο πλέον αστυνομικό τμήμα Κιλκίς αποδυναμώνει τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κιλκίς και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για το βαθμό αποτελεσματικότητας μιας νέας αστυνομικής δομής που αστικοποιείται, χάνει την αμεσότητα της επαφής της με την Τοπική Κοινότητα και τον πολίτη, πολύ δε περισσότερο τη δυνατότητα της ταχείας παρέμβασής της στην αντιμετώπιση περιστατικών παραβατικής συμπεριφοράς.

Η συγκέντρωση των αστυνομικών μονάδων στην πόλη του Κιλκίς σημαίνει πρόσθετη ταλαιπωρία και μετακίνηση των κατοίκων των χωριών στην πόλη του Κιλκίς για την εξυπηρέτηση αιτημάτων και τη διεκπεραίωση υποθέσεών τους.

Δυστυχώς στο σχεδιασμό της ΕΛ.Α.Σ. δεν ελήφθησαν υπόψη οι ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει ο Δήμος Κιλκίς όπως η μεγάλη γεωγραφική του έκταση που καλύπτει το 65% του ν. Κιλκίς, η ύπαρξη 116 οικισμών στα όριά του, η κοντινή απόστασή του από τα σύνορα, η εγκατάσταση βιομηχανικών μονάδων στην περιοχή της Νέας Σάντας, ούτε βεβαίως η επιβάρυνση που δέχθηκε τον τελευταίο καιρό από τα προσφυγικά – μεταναστευτικά ρεύματα η περιοχή μας.

Συνεπώς, η ''θυσία'' των τριών αστυνομικών τμημάτων, ενδέχεται να δημιουργήσει πολλά περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα έλυνε, με κυριότερο το τρωθέν αίσθημα εμπέδωσης της ασφάλειας του πολίτη.

Διερμηνεύοντας τα αισθήματα των πολιτών του Δήμου Κιλκίς εκφράζω την πλήρη δυσαρέσκειά μου για την κατάργηση των τριών αστυνομικών τμημάτων του Δήμου Κιλκίς και εκτιμώ ότι θα πρέπει να υπάρξει μια γενναία απόφαση από πλευράς σας αναθεώρησης αυτού του αστυνομικού σχεδιασμού."


Με εκτίμηση
Δημήτρης Σισμανίδης
Δήμαρχος Κιλκίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.