Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Διορθώθηκαν οι βλάβες στα σχολικά συγκροτήματα του δήμου Κιλκίς

Ανακοίνωση δήμου Κιλκίς
Άμεση και αποτελεσματική ήταν η παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής Κιλκίς για την αποκατάσταση των βλαβών που παρουσιάστηκαν σε σχολικά συγκροτήματα του Δήμου από την πρωτοφανή κακοκαιρία που έπληξε τον Ιανουάριο και την περιοχή μας.

Από τις χιονοπτώσεις, τον παγετό και τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε τριάντα δύο σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία) και σε εννέα συγκροτήματα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (γυμνάσια, λύκεια).

Με τη συνεργασία των Διευθυντών των σχολείων και του εκπαιδευτικού προσωπικού, έγινε από το Δήμο Κιλκίς πλήρη καταγραφή των ζημιών στα συστήματα θέρμανσης και στις υδραυλικές εγκαταστάσεις των σχολείων.

Συνεργεία του Δήμου και πέντε εξωτερικά συνεργεία, με σχετική ειδίκευση και πιστοποίηση, προχώρησαν στην ταχεία εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών, δοθείσας της πιεστικής ανάγκης επαναλειτουργίας των σχολείων.

Με το πέρας των εργασιών επισκευής, έγινε έλεγχος καλής εκτέλεσης από την αρμόδια επιτροπής παραλαβών του Δήμου ενώ σε ότι αφορά τα συστήματα θέρμανσης ολοκληρώθηκε επίσης ο τελικός έλεγχος, η ρύθμιση καυστήρων ελαφρού πετρελαίου μαζί με ενυπόγραφη συμπλήρωση των φύλλων ελέγχου καύσης, όπως επιτάσσει η ισχύουσα νομοθεσία.

Οι εργασίες που υλοποιήθηκαν ανήλθαν στο ποσό των 106.640ευρώ και αφορούσαν αναλυτικότερα σε αντικατάσταση τμημάτων σωληνώσεων και θερμομονώσεων, κυκλοφορητών, δοχείων διαστολής, μονάδων λεβήτων, καυστήρων, αντλιών, υδραυλικών διακοπτικών στοιχείων, βρυσών και μπαταριών, σιφονιών, σπιράλ, θερμαντικών σωμάτων, εξαεριστικών, βαλβίδων ασφαλείας, αυτόματων πληρώσεως, θερμοστατών, υδροστατών, δοχείων νερού, ηλιακών συλλεκτών και μερών αυτών και άλλων υλικών που άμεσα ή έμμεσα υπέστησαν διάρρηξη ή βλάβη εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών του παγετού που επικράτησε.

Μέσα σε μία εβδομάδα έγινε δυνατή η αποκατάσταση των βλαβών στα σχολικά κτήρια, τα οποία έκτοτε λειτουργούν κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.