Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Κάηκαν 100 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης στα Θεοδόσια Κιλκίς

Ανακοίνωση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς
Το Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017, περί ώρα 12:45 ενημερώθηκε η υπηρεσία μας για εκδήλωση πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην περιοχή του χωριού Θεοδόσια.


Επί τόπου έφτασε η δύναμη της Π.Υ Κιλκίς με τέσσερα (4) οχήματα και έντεκα (11) άνδρες. Λόγω της σοβαρότητας του συμβάντος καθώς και η πυρκαγιά είχε μεγάλη έκταση και εξαπλώθηκε σε ημιορεινή περιοχή με έντονο ανάγλυφο και δυσκολία πρόσβασης με μεγάλες συστάδες κωνοφόρων δένδρων ( αναδασώσεις ) ζητήθηκε η συνδρομή προς ενίσχυση από τις πλησιέστερες πυροσβεστικές υπηρεσίες καθώς και εναερίων μέσων πυρόσβεσης.

Στην περιοχή της πυρκαγιάς έσπευσαν άμεσα και επιχείρησαν ενισχύοντας το έργο μας δύο (2) οχήματα της Π.Υ ΒΙΠΕ Κιλκίς με τέσσερεις (4) άνδρες , ένα (1) όχημα της Π.Υ Γουμένισσας με δύο (2) άνδρες , ένα (1) όχημα του Π.Κ Μουριών με δύο (2) άνδρες, ένα (1) όχημα της Π.Υ Σερρών με δύο (2) άνδρες , ένα (1) όχημα του Π.Κ Σιδηροκάστρου με δύο (2) άνδρες , ένα (1) όχημα του Π.Κ Νιγρίτας με δύο (2) άνδρες, τρία (3) οχήματα της ΔΙΠΥΝ Θες/νίκης με έξι (6) άνδρες και δύο (2) πεζοπόρα τμήματα από τη 2η ΕΜΑΚ και τη ΔΙΠΥΝ Θεσ/νίκης με δώδεκα (12) άνδρες.

Δύο (2) πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair CL-415 έκαναν συνεχείς ρίψεις έως το τελευταίο φώς της ημέρας βοηθώντας ουσιαστικά το έργο μας.

Επίσης, συνέδραμαν στο πυροσβεστικό μας έργο δύο (2) εθελοντικές ομάδες της Γ.Γ.Π.Π, η ΕΔΟΜΑΚ και η ΕΠΟΜΕΑ με έξι και πέντε άνδρες αντίστοιχα καθώς και φορείς και πολίτες της τοπικής κοινότητας.

Έπειτα από μεγάλη προσπάθεια η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο περί την ώρα 20:00 της ίδιας μέρας χωρίς να απειληθούν παρακείμενες οικείες και ανθρώπινες ζωές .

Το έργο της αποκάθαρσης, φύλαξης και τελικής κατάσβεσης ολοκληρώθηκε την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 περί ώρα 20:30 οπότε και αποδεσμεύτηκε το τελευταίο όχημα της Π.Υ Κιλκίς. Κάηκε συνολικά δασική και χορτολιβαδική έκταση εκατό (100) στρεμμάτων.
Το έργο της κατάσβεσης συντόνισε ο διοικητής της ΔΙΠΥΝ Κιλκίς Επιπυραγός Αντώνιος Χρηστίδης μέχρι την άφιξη και μετά την αποχώρηση του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας Αρχιπυράρχου Πουλτίδη Κων/νου ο οποίος και είχε το γενικό συντονισμό του συμβάντος.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά και διεξάγεται προανάκριση από το ανακριτικό τμήμα της υπηρεσίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.