Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

"Καλούμε σε στάση εργασίας γιατί η κοροϊδία καλά κρατεί"

Ανακοίνωση Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης
Καλούμε σε στάση εργασίας τη Δευτέρα 6/3, στις 10.00π.μ-14.00μ.μ στα «Discount Markt» γιατί…η κοροϊδία καλά κρατεί…

Είναι πρόκληση στους εργαζόμενους της επιχείρησης «Καρυπίδη» που μαζί με το Πανελλαδικό τους σωματείο παλεύουν πολλούς μήνες για τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας τους, να μην βγαίνει η Εγκύκλιος που απαιτεί εδώ και πολύ καιρό το σωματείο και αφορά το Π.Δ 178/2002 για την προστασία των εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης της επιχείρησης.

Είναι πρόκληση επίσης, η απίστευτη καθυστέρηση και αδιαφορία από τη μεριά του κράτους, του Υπουργείου Εργασίας και του ΣΕΠΕ, απέναντι στα προβλήματα των εργαζομένων, που λόγω και της απληρωσιάς, συσσωρεύονται και διογκώνονται. Ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλον. Κανείς δεν είναι αρμόδιος.

Οι εργαζόμενοι μαζί με το Πανελλαδικό τους σωματείο έχουν καταφέρει με την αγωνιστική τους στάση να βάλουν εμπόδια στα σχέδια της εργοδοσίας, έχουν προτάξει μπροστά την αλληλεγγύη και γίνεται σοβαρή προσπάθεια από όλα τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ να στηρίξουν έμπρακτα αυτό τον αγώνα. 


 Η προσπάθεια από το Υπουργείο, την κυβέρνηση και την εργοδοσία να αποπροσανατολίσουν και να διασπάσουν τους εργαζόμενους δεν θα περάσει. Ακόμα και το επίδομα βοήθειας των 1000 ευρώ, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους το κέρδισαν. Υπάρχουν και πολλοί άλλοι εργαζόμενοι που το δικαιούνταν και δεν το πήραν. Απόδειξη ότι μόνο με αγώνα και διεκδίκηση πετυχαίνεις να αποσπάσεις κατακτήσεις.

Φτάνει λοιπόν, η κοροϊδία. Όλοι οι αρμόδιοι φορείς είναι ενήμεροι για την προσπάθεια από μια σειρά επιχειρήσεις να πάρουν καταστήματα της «Καρυπίδης», πετώντας έξω τους εργαζόμενους. Είναι ξεκάθαρο ποιον εξυπηρετεί η καθυστέρηση. Εδώ ακόμα και που υπάρχει ο νόμος δεν εφαρμόζεται ή καθυστερεί να εφαρμοστεί, αν δεν βολεύει τα αφεντικά.

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους εργαζόμενους, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει.

Το ΔΣ της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων στην από 4/3 συνεδρίαση του πήρε απόφαση για στήριξη των εργαζομένων της «Καρυπίδης» με την προκήρυξη στάσης εργασίας 10.00π.μ-14.00μ.μ για τη Δευτέρα 6/3 στην επιχείρηση «Discount Markt». Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δείξουν την αλληλεγγύη τους συμμετέχοντας στη στάση εργασίας.

Όλοι τη Δευτέρα, 6/3, στις 10.00π.μ έξω από το πρώην κατάστημα της «Καρυπίδης», που βρίσκεται στην οδό Θ. Σταύρου στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης και πέρασε στα χέρια της επιχείρησης «Discount Markt».

Απαιτούμε από την νέα εργοδοσία, και κάθε νέα εργοδοσία, να συμπεριλάβει τους εργαζόμενους της «Καρυπίδης» στη λειτουργία του νέου καταστήματος με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.