Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Περισσότεροι από 1.000 μαθητές όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Νεάπολης-Συκεών θα συναντηθούν και θα πρωταγωνιστήσουν στις 98 πολυποίκιλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που συνθέτουν το πολύχρωμο παζλ της φετινής «Γιορτής Παιδείας και Πολιτισμού 2017», προάγοντας και προβάλλοντας τον αστείρευτο νεανικό καλλιτεχνικό πλούτο, στους κόλπους ενός ζωντανού, ανοιχτού και συμμετοχικού δημόσιου σχολείου.

Με «όπλα» τη δημιουργική φρεσκάδα των μαθητών και χάρη στην ακούραστη προσφορά των εκπαιδευτικών, το φετινό μαγευτικό ταξίδι καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας θα ξεκινήσει στις 6 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 13 Ιουνίου.

Πρόκειται για ένα καθιερωμένο πλέον ραντεβού με τον πολιτισμό, που διοργανώνουν από κοινού το Γραφείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς με την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών του δήμου και έχει αγκαλιαστεί από την εκπαιδευτική κοινότητα και τους πολίτες, με την πεποίθηση ότι η παιδεία και ο πολιτισμός είναι άρρηκτα δεμένα μεταξύ τους και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπίζονται και στην καθημερινή εκπαιδευτική πρακτική.

«Ο θεσμός της Γιορτής Παιδείας και Πολιτισμού έρχεται κάθε χρόνο με συνέπεια να φουντώσει τη φλόγα που ανάβει στις διδακτικές αίθουσες και στα δημιουργικά εργαστήρια των σχολείων. 


Είναι το βήμα που δίνει στα παιδιά μας τη δυνατότητα να εκφραστούν ελεύθερα και δημιουργικά, να επικοινωνήσουν μαζί μας και να στείλουν το μήνυμά τους για το περιβάλλον και τον κόσμο που ονειρεύονται να ζήσουν», επισημαίνουν στο μήνυμά τους, με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Δημήτρης Απατσίδης, συμπληρώνοντας ότι «δεν μπορούμε παρά σταθερά να στηρίζουμε και να δημιουργούμε τις υγιείς προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της πολυεκπαίδευσης και την ανάδειξη προγραμμάτων και δράσεων που ενθαρρύνουν τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς προς την κατεύθυνση της ελεύθερης έκφρασης και δημιουργίας και να τα επιβραβεύουμε».

Πλούσιο περιεχόμενο
Η «Γιορτή Παιδείας και Πολιτισμού 2017» περιλαμβάνει πλήθος θεατρικών και μουσικοθεατρικών παραστάσεων, θέατρο σκιών, παρουσιάσεις δραματοποιημένων χορών και τραγουδιών, παρουσιάσεις παραδοσιακών χορών, μουσικές συναυλίες, εκθέσεις εικαστικών και φωτογραφίας, προβολή ταινιών, παρουσίαση ερευνητικών και διαδραστικών προγραμμάτων, κ.ά.

Παράλληλα, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα δρώμενα τοπικών πολιτιστικών φορέων και συλλόγων, στη βάση μιας συνεχούς και ανοιχτής επικοινωνίας και συνεργασίας μαζί τους, ώστε να προβάλλεται ο μεγάλος καλλιτεχνικός πλούτος που έχει τη χαρά να διαθέτει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Επιπλέον, στο πρόγραμμα συμμετέχουν και μαθητές άλλων σχολείων της δυτικής Θεσσαλονίκης, μέσα από το Φεστιβάλ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και το Τριήμερο Πολιτισμού, που περιλαμβάνουν παρουσιάσεις προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και πολιτιστικών προγραμμάτων, σε συνεργασία με το Γραφείο Περιβαλλοντικής και το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης αντίστοιχα.

Ακόμη, για δεύτερη συνεχή χρονιά και μετά τη μεγάλη περσινή επιτυχία, στο πρόγραμμα εντάσσεται και φέτος «Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών» που περιλαμβάνει την προβολή ταινιών μικρού μήκους παραγωγής των μαθητών (ντοκιμαντέρ, ρεπορτάζ, κινούμενα σχέδια, animation, αφήγηση, δραματοποίηση, κ.ά.), με πολλές συμμετοχές από δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια του δήμου μας που αγγίζουν ποικίλα θέματα με φαντασία και πρωτοτυπία.


Το πρόγραμμα

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του πρώτου 15θήμερου του Μαρτίου έχει ως εξής:                                       
► Δευτέρα 6 Μαρτίου
7ο Δηµοτικό Σχολείο Νεάπολης
Θεατρική παράσταση: «Της νύχτας τα καµώµατα» της Μπέττυς Πανοπούλου
Υπεύθυνη εκπαιδεύτρια: Αναστασία Γυλλού
Κλειστό Δηµοτικό Θέατρο Νεάπολης – 7:00 μ.μ.
► Τρίτη 7 Μαρτίου
10ο Δηµοτικό Σχολείο Συκεών
Παράσταση Θεάτρου Σκιών: «Το καφενείο του Καραγκιόζη»
Διασκευή, υπεύθυνος εκπαιδευτής: Αγάπιος Αγαπίου
Κλειστό Δηµοτικό Θέατρο Συκεών – 7:00 μ.μ.
► Τετάρτη 8 Μαρτίου
3ο Δηµοτικό Πεύκων
Παράσταση Θεάτρου Σκιών: «Ο Καραγκιόζης σε νέες περιπέτειες»
Διασκευή, υπεύθυνος εκπαιδευτής: Αγάπιος Αγαπίου
Αίθουσα εκδηλώσεων 3ου Δηµοτικού Σχολείου Πεύκων – 6:30 μ.μ.
► Δευτέρα 13 Μαρτίου
2ο Δηµοτικό Σχολείο Νεάπολης
Παράσταση Θεάτρου Σκιών: «Ο Καραγκιόζης Ευρωπαίος»
Διασκευή, υπεύθυνος εκπαιδευτής: Αγάπιος Αγαπίου
Αίθουσα εκδηλώσεων 2ου Δηµοτικού Σχολείου Νεάπολης – 7:00 μ.μ.
► Τετάρτη 15 Μαρτίου
1ο Δηµοτικό Σχολείο Πεύκων
Θεατρική παράσταση: «Το χτικιό της πόλης» του Γιάννη Τζήκα
Θεατρική διασκευή-προσαρµογή
Υπεύθυνη εκπαιδεύτρια: Στέλλα Δεγερµετζόγλου
Αµφιθέατρο 1ου Δηµοτικού Σχολείου Πεύκων – 7:00 μ.μ.
► Πέµπτη 16 Μαρτίου
6ο Δηµοτικό Σχολείο Συκεών
Θεατρική παράσταση: «Παραµυθορουφήχτρα» της Γιώτας Αλεξάνδρου
Διασκευή, υπεύθυνη εκπαιδεύτρια: Δάφνη Σκαρλάτου
Κλειστό Δηµοτικό Θέατρο Συκεών – 7:00 μ.μ.

  Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.