Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Έρχονται τον Αύγουστο στο Κιλκίς για μόνιμη εγκατάσταση οι εβδομήντα πρώτοι Σουηδοί μετανάστες - Αναμένονται άλλοι 1.500 στο τέλος 2019



(Θα μπορούσε το άρθρο αυτό να είναι το καλό νέο της δεκαετίας αν ήταν αληθινό. Δυστυχώς είναι σάτιρα και γράφτηκε από τον συνεργάτη της Γνώμης Αχμέτ για να μας προσφέρει λίγο γέλιο μιας και πάψαμε να γελάμε πλέον)
Του απεσταλμένου στο Κιλκίς: Αχμέτ Έρικσον
Τη Σουηδία που γνωρίζατε μέχρι τώρα ξεχάστε την. Σβήστε από το μυαλό σας ότι θεωρούσατε μέχρι τώρα πως είναι η γη της Επαγγελίας, των επιδομάτων, των κοινωνικών και οικονομικών παροχών, της ιδανικής υγείας και παιδείας, της εύρεσης εργασίας, μα κυρίως της τάξης, ηρεμίας, πειθαρχίας και ησυχίας.

Οι Σουηδοί είναι πολύ προβληματισμένοι, διότι απλά την "πάτησαν" και τώρα καταρρέει σαν χάρτινος πύργος το "οικονομοκοινωνικό θαύμα" που έχτισαν μετά το Β΄Παγκόσμιο πόλεμο. Έδιναν-έδιναν-έδιναν σε κάθε πικραμένο, ενώ μάζευαν κάθε κατατρεγμένο της γης. Όχι τζάμπα βέβαια, αλλά με φόρους σκληρούς, πολύ σκληρούς. Ώσπου... 

Ώσπου ήρθε η ώρα του λογαριασμού και ο λογαριασμός δεν βγαίνει... Κάποιοι δεν χωρούν και αυτοί είναι οι Σουηδοί... Στην μέχρι χθες ήσυχη Σουηδία, τώρα τρέμουν ήδη με τα τρομοκρατικά χτυπήματα, αφού το πρόβλημα έφτασε μπροστά στην πόρτα τους. 

Όσο έβλεπαν τη Λέσβο και την Ειδομένη από μακριά και την τηλεόραση καλά ήταν και χασκογελούσαν. Όσο χρησιμοποιούσαν τους φτωχούς και απελπισμένους όλης της γης για ένα μεροκάματο για να καθαρίζουν τις τουαλέτες τους ήταν ακόμη καλύτερα. Τώρα όμως που ζουν το πρόβλημα οι ίδιοι ....; Τώρα πίκρα...

Ποιος θα το πίστευε ότι η ζωή θα είχε τέτοια γυρίσματα; Τη δεκαετία του 60 έφευγαν κατά χιλιάδες οι απελπισμένοι Κιλκισιώτες, με προορισμούς κυρίως τη Σουηδία και Γερμανία. 

Η φτώχεια και η ανεργία της εποχής, τους ανάγκαζε να αναζητήσουν δουλειά εκεί μήπως και δουν προκοπή αυτοί και τα παιδιά τους. Σήμερα το 2018 η κατάσταση άλλαξε και έρχονται πλέον οι Σουηδοί ως μετανάστες, με πρώτο προορισμό τι άλλο; Το μέχρι χθες υποτιμημένο, ταπεινό, φτωχό, αλλά περήφανο και ηρωϊκό Κιλκίς !

Τι συνέβη άραγε και φτάσαμε σε αυτό απίστευτο γεγονός; Πως οι πλούσιοι Σουηδοί με υψηλότατο βιωτικό και ποιοτικό επίπεδο και μοναδικές κοινωνικές παροχές, αποφάσισαν να αφήσουν τη χώρα τους και να αναζητήσουν την τύχη τους στο Κιλκίς;

Για άλλη μια φορά "δράστες" το γνωστό μας δίδυμο ο Κωστίκας και ο Γιωρίκας ασον Βουρλάν και το Πεϊκοβον. Μια φορά τους κάλεσε η Σουηδική τηλέοραση ώστε να πουν τη γνώμη τους για το μεταναστευτικό, την τρομοκρατία, την ανεργία, την κατάσταση στην Ελλάδα. 

Κανείς δεν καταλάβαινε τι έλεγαν αφού μιλούσαν μόνο ποντιακά, αλλά και ήταν και λιώμα από τα ούζα όπως συνήθως. Πρώτα ξεκίνησε Γιωρίκας: "Εφέκαμε τεμέτερα τα έμορφα τα χωρία και έρθαμε σο Μάλμοε να σπογγίζουμε τα τσιλντέματα ασί Σουηδούς. Ζωή εφτάτεν εσείς αδακά; Μόνον δουλείαν απες σον ψοφόκρυον και το χιόν και το Σαββάτο λιώμαν για μπύρας. Να βράζω την ζωήν στ' εφτάτεν ψοφεμέν Σουηδοί".

Και συνέχισε ο Κωστίκας: "Ε ρε Κιλκίς πατρίδαν έχοσεν! Εφέκαμε τα έμορφα τα χωρία μουν, με το ωραίον ζεστόν και ηλιόλουστον κλίμαν, το αραλίκ σο καφενείον με τα τσίπουρα και το φραπέν, το κεπίν με τα λάχανα οξοκά ασο σπίτ, τα σουβλάκια, τις βόλτας εμουν, το γέλιον  εμουν και έρθαμε αδά οι παλαλοί" 

Την επόμενη ημέρα είχαν σπάσει τα τηλέφωνα της εκπομπής να μάθουν οι Σουηδοί περισσότερα για την όμορφη και απλή ζωή στο Κιλκίς! Όταν δε έμαθαν ότι μπορούν να δίνουν ενοίκιο με 150-200 ευρώ με δικό τους κήπο στα χωριά του Κιλκίς, αντί 800-900 ευρώ που δίνουν για μια τρύπα έξω από τη Στοκχόλμη, ότι η ζωή είναι πάμφθηνη, ασφαλής, χωρίς εγκληματικότητα, ότι οι Κιλκισιώτες είναι ανοιχτόκαρδοι, καλόκαρδοι, χουβαρντάδες, δεν κουτσομπολεύουν, δεν σε κατηγορούν από πίσω κτλ κτλ έπαθαν πλάκα ! 

Οι πρώτοι Σουηδοί που ενδιαφέρθηκαν για μόνιμη μετεγκατάσταση απευθύνθηκαν στο Δήμο και Επιμελητήριο Κιλκίς. Με αστραπιαίες και συντονισμένες κινήσεις η τοπική αυτοδιοίκηση του Κιλκίς κατάφερε το ακατόρθωτο! Έλυσαν αμέσως κάθε γραφειοκρατικό ή τεχνικό πρόβλημα και έτσι η πόλη σύντομα θα αλλάξει πλήρως όψη! 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών κι αν όλα πάνε καλά, το Κιλκίς το 2026 θα έχει πάνω από 2.500 κατοίκους Σουηδικής υπηκοότητας. Στην πλειοψηφία τους θα είναι συνταξιούχοι με υψηλές αποδοχές, θα αγοράσουν ή θα νοικιάσουν σπίτια και γη, θα κάνουν επενδύσεις και όλο το χρήμα θα μένει στο Κιλκίς φέρνοντας επιτέλους την πολυπόθητη ανάπτυξη. Στις ΜΚΟ του Κιλκίς επικρατεί έντονη ανησυχία που το Κιλκίς και οι Κιλκισιώτες ίσως δουν επιτέλους κι αυτοί άσπρη μέρα...

Μεγάλη θα είναι και η βοήθεια των Κιλκισιωτών που έζησαν Σουηδία και γνωρίζουν γλώσσα αλλά και νοοτροπία και θα λειτουργήσουν σαν "σύνδεσμοι". 

Το μόνο που ζητούν οι Σουηδοί είναι ησυχία, ήρεμη και ασφαλή ζωή για αυτούς και τα παιδιά τους, ενώ θέλουν και αυτά να έρθουν στο Κιλκίς! Έμαθαν και για την εκπληκτική νυχτερινή διασκέδαση των Κιλκισιωτών και ήδη πανέμορφες Σουηδέζες ακυρώνουν τα ταξίδια τους στη Μαγιόρκα για να έρθουν Κιλκίς, ενώ πολλές αθλητικές γυναικείες ομάδες θα πραγματοποιήσουν προετοιμασίες στο Κιλκίς.

Ε ρε Κωστίκα και Γιωρίκα, κάποια ημέρα θα σας κάνουμε άγαλμα στο Κιλκίς...























1 σχόλιο:

  1. ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙ ΤΑ ΛΕΩ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΥΣΤΕΥΟΥΝ ...ΑΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΜΠΕΛΑΡΙΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΕΚΕΙ ΣΑΝ ΔΙΩΓΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΥΑΝ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΑΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΓΙΝΕ ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑΜΟΝΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΘΑ ,ΕΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ..ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.