Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

1η Μαΐου: Όλοι μαζί αντιστεκόμαστε, διεκδικούμε, ξεσηκωνόμαστε!

Ανακοίνωση Αντι­μνη­μο­νια­κής-ρι­ζο­σπα­στι­κής Αρι­στε­ράς
Ακόμα μια «αντι­στα­σια­κή» δια­πραγ­μά­τευ­ση της κυ­βέρ­νη­σης Τσί­πρα κα­τέ­λη­ξε στην υιο­θέ­τη­ση όλων των απαι­τή­σε­ων των δα­νει­στών. Μι­σθοί, συ­ντά­ξεις, ερ­γα­τι­κά δι­καιώ­μα­τα και η δη­μό­σια πε­ριου­σία, οδη­γού­νται και πάλι στο σφα­γείο της υλο­ποί­η­σης των μνη­μο­νί­ων και των κα­τα­να­γκα­σμών του χρέ­ους και της ευ­ρω­λι­τό­τη­τας. Το «δεν θα ψη­φί­σου­με ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα» με­τα­μορ­φώ­νε­ται σε ακόμα ένα πα­κέ­το σκλη­ρών αντερ­γα­τι­κών πα­ρεμ­βά­σε­ων, που φαί­νε­ται ότι θα ψη­φι­στούν μετά το Πάσχα, σαν πρό­λο­γος του τέ­ταρ­του μνη­μο­νί­ου.

Οι κυ­νι­κοί κυ­βερ­νώ­ντες, παρά τον κίν­δυ­νο «ρευ­στο­ποί­η­σης» του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, μειώ­νουν το αφο­ρο­λό­γη­το κάτω από 6.000 ευρώ, πε­ρι­κό­πτουν ως και δυο μη­νιά­τι­κα από τους συ­ντα­ξιού­χους, ξε­που­λούν δη­μό­σια αγαθά όπως η ηλε­κτρι­κή ενέρ­γεια και το νερό και δί­νουν τα πάντα στο κε­φά­λαιο.

Στο όνομα της «ανά­πτυ­ξης», θυ­σιά­ζουν τις θέ­σεις ερ­γα­σί­ας και τα ενα­πο­μεί­να­ντα ερ­γα­σια­κά και συν­δι­κα­λι­στι­κά δι­καιώ­μα­τα.

Συγ­χρό­νως, χα­ρί­ζουν τα χρέη στους Μα­ρι­νό­που­λους και τους λοι­πούς «ατυ­χή­σα­ντες» κα­πι­τα­λι­στές, ενώ την ίδια ώρα θε­σμο­θε­τούν τους ηλε­κτρο­νι­κούς πλει­στη­ρια­σμούς για να αρ­πά­ξουν τις λαϊ­κές κα­τοι­κί­ες τα «κο­ρά­κια» των τρα­πε­ζών.

Παρ’ όλο που στα λόγια «πο­λε­μούν τη δια­πλο­κή», χτί­ζουν γέ­φυ­ρες με επι­χει­ρη­μα­τι­κά κέ­ντρα και πα­ρα­χω­ρούν τους ελεύ­θε­ρους χώ­ρους των πό­λε­ων στις μα­φί­ες των ΠΑΕ και στους με­γα­λο­ερ­γο­λά­βους των φα­ρα­ω­νι­κών εμπο­ρι­κών κέ­ντρων.

Επί­σης, ετοι­μά­ζο­νται να ξο­δέ­ψουν άλλα 4 δισ. ευρώ για νέες αγο­ρές όπλων από τους εμπό­ρους του πο­λέ­μου, συν­δρά­μο­ντας τις φο­νι­κές ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις στη ΝΑ Με­σό­γειο και τη Μέση Ανα­το­λή, συμ­με­τέ­χο­ντας σε κοι­νές στρα­τιω­τι­κές ασκή­σεις με το ΝΑΤΟ και το κρά­τος-τρο­μο­κρά­τη του Ισ­ρα­ήλ, στο πλαί­σιο του ελ­λη­νο­τουρ­κι­κού αντα­γω­νι­σμού στο Αι­γαίο.

«Ρε­α­λι­στές» σαν τον Μου­ζά­λα, σε συ­νερ­γα­σία με την ΕΕ, συ­νε­χί­ζουν τη ρα­τσι­στι­κή πο­λι­τι­κή απο­μό­νω­σης και απο­τρο­πής των προ­σφυ­γι­κών πλη­θυ­σμών. Σπα­τα­λούν δε­κά­δες εκα­τομ­μύ­ρια, όχι σε αν­θρώ­πι­νες δομές φι­λο­ξε­νί­ας για όσους έχουν ανά­γκη, αλλά σε ΜΚΟ που κερ­δο­σκο­πούν πάνω στον πόνο των θυ­μά­των της φτώ­χειας και του πο­λέ­μου και πα­ράλ­λη­λα προ­α­ναγ­γέλ­λουν νέα κο­λα­στή­ρια-κέ­ντρα κρά­τη­σης στα νησιά.

Το μείγ­μα κυ­βερ­νη­τι­κής κο­ροϊ­δί­ας και τα­ξι­κής αδι­κί­ας γί­νε­ται εκρη­κτι­κό όταν συν­δυα­στεί με το ένα εκα­τομ­μύ­ριο των ανέρ­γων, την εντει­νό­με­νη φτώ­χεια, τη διά­λυ­ση της δη­μό­σιας υγεί­ας και παι­δεί­ας.

Η συ­γκυ­βέρ­νη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ-ΑΝΕΛ δεν προ­λα­βαί­νει να υπο­γρά­φει μνη­μό­νια λε­η­λα­σί­ας των ερ­γα­ζο­μέ­νων και των λαϊ­κών στρω­μά­των με το κουαρ­τέ­το. Συ­να­γω­νί­ζε­ται πλέον ανοι­χτά σε αντι­κοι­νω­νι­κό μένος και αυ­ταρ­χι­σμό, τον Μη­τσο­τά­κη και τα υπό­λοι­πα κόμ­μα­τα του μνη­μο­νια­κού τόξου. Το μόνο που πε­τυ­χαί­νει βέ­βαια η παρέα του Μα­ξί­μου είναι να στρώ­νει το δρόμο στη Δεξιά και την ακρο­δε­ξιά.

Μπρο­στά στην προ­κλη­τι­κή επι­θε­τι­κό­τη­τά τους, οι ερ­γα­τι­κές-λαϊ­κές δυ­νά­μεις και η Αρι­στε­ρά, χρειά­ζε­ται απα­ντή­σουν χωρίς καμία κα­θυ­στέ­ρη­ση: Ως εδώ!

Παίρ­νο­ντας πα­ρά­δειγ­μα και αντλώ­ντας αι­σιο­δο­ξία από τις μι­κρές κι­νη­το­ποι­ή­σεις και ερ­γα­τι­κές αντι­στά­σεις που αρ­χί­ζουν να εκ­δη­λώ­νο­νται κα­θη­με­ρι­νά. Από την απερ­γία-απο­χή της ΑΔΕΔΥ στην «αξιο­λό­γη­ση» των απο­λύ­σε­ων. Από τις κα­τα­λή­ψεις των ασφα­λι­στι­κών Τα­μεί­ων, μέχρι τις απερ­γί­ες του Μετρό και την πρώτη νίκη των νο­σο­κο­μεια­κών ερ­γο­λα­βι­κών.

Στη­ρί­ζο­ντας και εν­θαρ­ρύ­νο­ντας τα βή­μα­τα δια­λό­γου και ενω­τι­κών πρω­το­βου­λιών με­τα­ξύ των ορ­γα­νω­μέ­νων δυ­νά­με­ων της Αρι­στε­ράς και τη συ­νερ­γα­σία των αρι­στε­ρών πα­ρα­τά­ξε­ων σε ερ­γα­σια­κούς και φοι­τη­τι­κούς χώ­ρους.

Κλι­μα­κώ­νο­ντας την ενω­τι­κή δράση του αντι­ρα­τσι­στι­κού κι­νή­μα­τος και της Αρι­στε­ράς, τους κοι­νούς αγώ­νες ντό­πιων και προ­σφύ­γων, έχο­ντας ως «οδηγό» τις ιδιαί­τε­ρα πε­τυ­χη­μέ­νες κι­νη­το­ποι­ή­σεις της 18ης Μάρτη, ενά­ντια στο ρα­τσι­σμό και τον πό­λε­μο.

Με τους μα­ζι­κούς αγώ­νες των ερ­γα­ζο­μέ­νων και της νε­ο­λαί­ας είναι και­ρός να αντε­πι­τε­θού­με. Με τη μέ­γι­στη ενό­τη­τα του κό­σμου των αντι­στά­σε­ων και της αλ­λη­λεγ­γύ­ης. Με τη συ­ντο­νι­σμέ­νη και πο­λύ­μορ­φη δράση του κι­νή­μα­τος και της Αρι­στε­ράς στο δρόμο, στη δου­λειά, στη γει­το­νιά, στη σχολή, μπο­ρού­με να ακυ­ρώ­σου­με το «μο­νό­δρο­μο» της φτώ­χειας και της υπο­τα­γής.

Με όπλα τις μα­ζι­κές δρά­σεις, πα­ρεμ­βά­σεις, πρω­το­βου­λί­ες για όλο το φάσμα των επι­θέ­σε­ων της κυ­ρί­αρ­χης τάξης και του πο­λι­τι­κού της προ­σω­πι­κού: από τα λαϊκά ει­σο­δή­μα­τα και τα δη­μό­σια αγαθά, μέχρι τους ελεύ­θε­ρους χώ­ρους, το ρα­τσι­σμό, τον πό­λε­μο και τη φα­σι­στι­κή απει­λή.

Με ορί­ζο­ντα και εφι­κτό στόχο μια ογκώ­δη δια­δή­λω­ση την Ερ­γα­τι­κή Πρω­το­μα­γιά -εν μέσω ολο­κλή­ρω­σης ακόμα μια κα­τα­στρο­φι­κής «αξιο­λό­γη­σης»- όπου θα συ­να­ντη­θούν όλα τα ρυά­κια της αντί­στα­σης, σε ένα με­γά­λο πο­τά­μι ερ­γα­τι­κής-λαϊ­κής οργής. Με­τα­φέ­ρο­ντας το μή­νυ­μα της ανα­γκαί­ας κι­νη­το­ποί­η­σης πα­ντού. Για να εμπο­δί­σου­με την εφαρ­μο­γή ενός ακόμη γύρου υπερ­λι­τό­τη­τας και ρα­τσι­σμού. Για να γίνει η 1η Μάη αφε­τη­ρία ανα­σύ­ντα­ξης και αντε­πί­θε­σης του κι­νή­μα­τος και της πραγ­μα­τι­κής Αρι­στε­ράς.

Απέ­να­ντι στους εκ­βια­σμούς και τον κοι­νω­νι­κό κα­νι­βα­λι­σμό που φέρ­νουν κυ­βέρ­νη­ση-ΕΕ-ΔΝΤ, να αντι­τά­ξου­με την απαί­τη­ση για μνη­μό­νιο σε βάρος του κε­φα­λαί­ου και τη σύ­γκρου­ση με το εγ­χώ­ριο και διε­θνές σύ­στη­μα. Απέ­να­ντι στο κλίμα απο­γο­ή­τευ­σης και πα­ραί­τη­σης, να ενι­σχύ­σου­με την αγω­νι­στι­κή ενό­τη­τα και την αλ­λη­λεγ­γύη των «από κάτω». Απέ­να­ντι στο κα­τα­θλι­πτι­κό πο­λι­τι­κό σκη­νι­κό να προ­τά­ξου­με το μέ­τω­πο της αντι­μνη­μο­νια­κής-ρι­ζο­σπα­στι­κής Αρι­στε­ράς, τη δική μας εναλ­λα­κτι­κή απά­ντη­ση στη μνη­μο­νια­κή πα­ρακ­μή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.