Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Πετυχημένη η 76η επέτειος της «Μάχης των Ευζώνων»

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η 76η επέτειος της «Μάχης των Ευζώνων» σήμερα Παρασκευή 21 Απριλίου 2017. Μετά την δοξολογία που πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως, Γέφυρας και Πολυκάστρου κ.κ. Δημήτριο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευζώνων ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώον του χωριού στην οποία μνημονεύθηκαν και τα ονόματα των τεσσάρων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων οι οποίοι έπεσαν πρόσφατα στο καθήκον. 

Τον πανηγυρικό λόγο έγραψε και εκφώνησε η πολιτιστική διαχειρίστρια του Δήμου και απόγονος των πεσόντων Αλεξία Ιωαννίδου. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και προσκλητήριο πεσόντων.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης, οι βουλευτές του Ν. Κιλκίς κ. Γ. Γεωργαντάς και κ. Θ. Παραστατίδης όπως και ο βουλευτής του Ν. Θεσσαλονίκης κ. Ι. Σαρίδης, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Μιχαλία Καραμισάκη, οι αντιδήμαρχοι κ. Γ. Φράγκος, Γ. Παμποράκης και Θ. Απουσίδης και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Κ. Σιωνίδης και Ι. Συμεωνίδης, όπως και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ευζώνων κ. Ν. Τσανικίδης. Την επέτειο τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Υποδιοικητής της 33ης Ταξιαρχίας Συνταγματάρχης Β. Βαρελάς με αντιπροσωπεία στρατιωτικών, ο Διοικητής του Α.Τ. Ευζώνων Ι. Πυλαρινός και ο Διοικητής του Σταθμού Συνοριακής Φύλαξης Ευζώνων κ. Β. Μπιζιώτης και πλήθος κόσμου.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικοχορευτικά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευζώνων ο οποίος χόρεψε ποντιακούς χορούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.