Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Στον Κιλκισιώτη Γάννη Τσιτσίμη το βραβείο «Κ. Π. Δεμερτζή - για τον Έλληνα Δάσκαλο»

Στον Γιάννη Τσιτσίμη, δάσκαλο και διευθυντή του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Χέρσου Κιλκίς, απονεμήθηκε για το 2017 το βραβείο «Κ. Π. Δεμερτζή - για τον Έλληνα Δάσκαλο». 

Το βραβείο απονέμεται σε ετήσια βάση σε εν ενεργεία δάσκαλο ή άλλης ειδικότητας εκπαιδευτικό πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος δείχνει έμπρακτα και αποτελεσματικά το ενδιαφέρον του για τη Φιλαναγνωσία, την Παιδική Λογοτεχνία και την εν γένει καινοτομία στον χώρο της προώθησης της βιβλιοθήκης για παιδιά και νέους..

Το βραβείο απονεμήθηκε από το ελληνικό τμήμα της διεθνούς οργάνωσης IBBY (του κύκλου για το ελληνικό παιδικό βιβλίο) σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικού Βιβλίου (ΕΝΕΛΒΙ) και την Εταιρία συγγραφέων ενώ συνοδεύεται από έπαθλο από τις εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ (βιβλία αξίας 300 Ευρώ).

Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Εθνικής βιβλιοθήκης και της Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας στην αίθουσα «Λιλιάν Βουδούρη» στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών το Σάββατο 1 Απριλίου 2017.

Το βραβείο και το έπαθλο έδωσε στον Γιάννη Τσιτσίμη η μεγάλη μορφή της σύγχρονης παιδικής λογοτεχνίας, συγγραφέας κ. Λότη Πέτροβιτς –Ανδρουτσοπούλου.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γ. Τσιτσίμης στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση παρουσίασε σχέδιο για δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης για ενήλικες στην Κοινότητα Χέρσου σε συνεργασία με τον τοπικό φορέα αυτοδιοίκησης και πιθανούς εθελοντές ως υποστηρικτές του σχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.