Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Θεσσαλονίκη: Συναυλία με ποίηση για το "Σπίτι της Μαρίας" στο "Παλλάς"

Σε μία σύμπραξη με το σύνολο κλασικής μουσικής Thess Quintet απαγγέλουν Έλληνες ποιητές και ποιήτριες οι Γιώργος Γιαννόπουλος και Γιάννης Τσιτσίμης.
Τα "Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ." συνεχίζονται με ένα νέο σύνολο κλασικής μουσικής, το Thess Quintet, το οποίο αποτελείται από πέντε καταξιωμένους μουσικούς που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει έργα για κουιντέτο πνευστών και έχει στόχο να παρουσιάσει έργα Ελλήνων συνθετών, αλλά και διασκευών γνωστών έργων του διεθνούς ρεπερτορίου, φέρνοντας κοντά στη μουσική δωματίου ένα ευρύτερο κοινό.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη σύνθεση ‘Rondo, έργο 18’ του συνθέτη και αρχιμουσικού Γιώργου Χλίτσιου, ο οποίος έχει πλούσια εργογραφία στο κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο, με πολλές συμμετοχές σε διεθνείς διαγωνισμούς, τους ’10 ελληνικούς σκοπούς’ του σπουδαίου Γιάννη Κωνσταντινίδη, την ‘Ώρα Έκτη’ του Γιώργου Κυριακάκη, σε μουσική διεύθυνση Δημοσθένη Φωτιάδη, που αναφέρεται στην εβραϊκή έκτη ώρα που σύμφωνα με τις Γραφές άφησε ο Χριστός την τελευταία Του πνοή πάνω στο σταυρό και ολοκληρώνεται με την ‘Κυπριακή Σουίτα’ του Άλκη Μπαλτά που βασίζεται σε λαϊκούς σκοπούς τραγουδιών και χορών της Κύπρου.

Όλα τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στον Ξενώνα Προστασίας Άγαμων Μητέρων και Κακοποιημένων Γυναικών ‘Το Σπίτι της Μαρίας’.

Κυριακή 23 Απριλίου 2017, ώρα 12:00
Αίθουσα Συναυλιών Κ.Ο.Θ., Λ. Νίκης 73


Thess Quintet
Βιβή Παπαϊωάννου (φλάουτο)
Γιάννης Τσόγιας-Ραζάκοβ (όμποε)
Ρουσλάν Τσόγιας-Ραζάκοβ (κλαρινέτο)
Μαλίνα Ηλιοπούλου (φαγκότο)
Παντελής Φεϊζός (κόρνο)

Πρόγραμμα:
Ελληνική Μουσική και Ποίηση

Γιώργος Χλίτσιος: Rondo, έργο 18
Γιάννης Κωνσταντινίδης: 10 Airs Populaires Grecs
Γιώργος Κυριακάκης: Ώρα Έκτη (μουσική διεύθυνση: Δημοσθένης Φωτιάδης)
Άλκης Μπαλτάς: Κυπριακή Σουίτα

Έργα τους θα αναγνώσουν οι ποιητές
Γιώργος Γιαννόπουλος και Γιάννης Τσιτσίμης

Τιμές εισιτηρίων: 10€

Προπώληση εισιτηρίων από το εκδοτήριο της Κ.Ο.Θ., Λ. Νίκης 73,
τηλ. 2310 236990 (Δευτέρα-Πέμπτη 9:00-17:00, Παρασκευή 9:00-14:00)
και από το www.tsso.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.