Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Επιμορφωτική Κιλκίς: eLearning από τη Φύση

Στο Λίμερικ της Ιρλανδίας πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνάντηση συντονισμού του προγράμματος eLearning από τη Φύση, στο οποίο συμμετέχει η Επιμορφωτική Κιλκίς ως εταίρος, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 Στρατηγικές Συμπράξεις.
Στο διάστημα που μεσολάβησε από την δεύτερη συνάντηση συντονισμού στη Λιέγη τον περασμένο Οκτώβριο, το εταιρικό σχήμα δούλεψε μεθοδικά και στοχευμένα για τη προετοιμασία του υλικού που πρόκειται να δημιουργηθεί στο πλαίσιο του έργου.
Πιο συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε μεγάλο μέρος της παραγωγής εκπαιδευτικών βίντεο τα οποία έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του έργου. Τα βίντεο δημιουργήθηκαν από τους καθηγητές και μαθητές που συμμετέχουν στο έργο με την καθοδήγηση των εταίρων του έργου από κάθε χώρα. Τα βίντεο είναι διαθέσιμα για χρήση από τους εκπαιδευτικούς όλων των χωρών (στα αγγλικά).

Το εκπαιδευτικό περιεχόμενο των βίντεο σχετίζεται με τη διδασκαλία επιστημονικών θεμάτων μέσω της φύσης, το οποίο και μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι καθηγητές για να εμπλουτίσουν την διαδικασία μάθησης μέσα στην τάξη.

Στη συνάντηση που έλαβε χώρα στις 3-4 Απριλίου και φιλοξενήθηκε από το Limerick Institute of Technology (LIT) συμμετείχαν εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών φορέων – εταίρων από την Ελλάδα, Ιταλία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Λιθουανία. Την Επιμορφωτική εκπροσώπησε ο Νίκος Γεωργιάδης, διαχειριστής του προγράμματος. 

Το Τεχνολογικό Ινστιτούτο του Λίμερικ είναι το τέταρτο μεγαλύτερο πανεπιστημιακό ίδρυμα της Ιρλανδίας με πάνω από 6000 σπουδαστές και 500 άτομα προσωπικό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε η παρουσίαση του οδηγού (προσχέδιο) για καθοδήγηση και χρήση από τους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Ο Οδηγός με τίτλο «η καινοτομία στη διδασκαλία των επιστημονικών μαθημάτων» έχει στόχο να παρουσιάσει καινοτόμες μεθόδους που θα ενθαρρύνουν την παρακίνηση των μαθητών να ασχοληθούν με τα επιστημονικά θέματα και να βελτιώσουν τις βασικές τους δεξιότητες στον συγκεκριμένο τομέα.

Η τελευταία συνάντηση έργου, αλλά και η τελική διάσκεψη όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του έργου, θα πραγματοποιηθούν στο Castelfiorentino της Ιταλίας στις 9 και 10 Οκτωβρίου αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.