Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Ρούπελ 1941 "Η αναβίωση" - Οι χιλιάδες επισκέπτες “κατέλαβαν” τα οχυρά! - Φωτογραφίες

Ότι δεν κατάφεραν οι Γερμανοί με τα όπλα τον Απρίλιο του 1941, το πέτυχαν ειρηνικά οι χιλιάδες επισκέπτες οι οποίοι κατέκλυσαν τους χώρους των Οχυρών Ρούπελ στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα! Κατέλαβαν κάθε σπιθαμή ελεύθερου χώρου που ήταν διαθέσιμος, αποδεικνύοντας τη δίψα όλων για εκδηλώσεις που συνδυάζουν θέαμα αλλά και γνώση της ιστορίας.

Χθες Κυριακή και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε η ιστορική αναπαράσταση των μαχών αλλά και της παράδοσης του οχυρού Ρούπελ το 1941. Ένα Χολυγουντιανό υπερθέαμα που καθήλωσε, εντυπωσίασε μα κυρίως συγκίνησε όλους όσους το παρακολούθησαν.

Με την άψογη συνδιοργάνωση που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπ. Εθνικής Άμυνας, Τουρισμού, Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Δήμου Σιντικής, την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και την βοήθεια εκατοντάδων εθελοντών, η φετινή εκδήλωση περιλάμβανε σχεδόν τα πάντα: Σε ένα καταπληκτικό και εξαιρετικά αληθοφανές σκηνικό μάχης, προβλήθηκαν τα ιστορικά γεγονότα της εποχής αλλά και ο ηρωισμός των Ελλήνων αξιωματικών και στρατιωτών απέναντι στους πανίσχυρους τότε Γερμανούς. 

Αναδείχθηκε με έναν ιδιαίτερο τρόπο η ιστορική μνήμη αλλά ταυτόχρονα μπήκαν και τα πρώτα λιθαράκια για την προσέλκυση ιστορικού-στρατιωτικού τουρισμού στην περιοχή. Κάτι που θα πρέπει να δουν πιο προσεκτικά στο μέλλον, τουριστικοί πράκτορες, ξενοδόχοι αλλά και τοπικοί φορείς, ώστε να αναπτυχθούν οι περιοχές τους με αφορμή τα ιστορικά γεγονότα.

Οι πολυβολισμοί, τα καπνογόνα, οι εικονικές χειροβομβίδες, το κροτάλισμα των οπλοπολυβόλων, οι ήχοι των κανονιών και των αεροπλάνων στούκας, η θεατρικότητα και οι εκπληκτικές αμφιέσεις των Ελλήνων και Γερμανών αξιωματικών-στρατιωτών, εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους. 

Επιπλέον ξεχωριστή ήταν και η επίδειξη αεροσκάφους Τ-6Α ΤΕΧΑΝ ΔΑΙΔΑΛΟΣ, από την Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και παρουσιάστηκαν τρισδιάστατες απεικονίσεις (διοράματα) από ελληνικό και το γερμανικό στρατόπεδο εκστρατείας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το εσωτερικό στοάς του οχυρού Ρούπελ του 1941 και στρατόπεδο Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος Κορέας (1950-1955).

Συγχαρητήρια σε όλους! Και του χρόνου.

Πηγή: Omorfa taxidia facebook

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.