Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

2ος Λαϊκός Δρόμος στο δήμο Νεάπολης-Συκεών: Συμμετείχαμε, τρέξαμε, γιορτάσαμε...

Σε ένα έντονα πανηγυρικό κλίμα χαράς και αισιοδοξίας, περισσότεροι από 6.000 δρομείς από 1 έως 84 ετών, πλημμύρισαν τους δρόμους του δήμου και έδωσαν τον ξεχωριστό τόνο της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού, όπως εξελίχθηκε και φέτος ο 2ος Λαϊκός Δρόμος «Παναγιώτης Αφαλής», που διοργάνωσε χθες, Κυριακή 14 Μαΐου 2017, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών.
«Σήμερα στέλνουμε ένα μήνυμα ειρήνης, πολιτισμού και αθλητισμού. Ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, από όλους του πολίτες και δημότες που αγκάλιασαν και αυτό το θεσμό, που θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο, με ακόμα περισσότερες εκπλήξεις, στη μνήμη του πρώην δημάρχου Συκεών Παναγιώτη Αφαλή», υπογράμμισε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, φανερά ενθουσιασμένος και χαρούμενος με τη συμμετοχή των πολιτών που ξεπέρασε κάθε προσδοκία αλλά και την άρτια διεξαγωγή του θεσμού για την οποία ευχαρίστησε θερμά όλους τους εργαζόμενους της ΚΕΥΝΣ και του Γραφείου Αθλητισμού, αλλά και τους εκατοντάδες εθελοντές.

Από το δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών, απ’ όπου ξεκίνησε η διαδρομή των 1.000 μέτρων και την περιοχή Στρεμπενιώτη, σημείο αφετηρίας των 5.000 μέτρων, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης έδωσε το σύνθημα και μικροί και μεγάλοι, από τα νηπιαγωγεία μέχρι τα ΚΑΠΗ, τοπικοί και αθλητικοί σύλλογοι από τη Νεάπολη, τις Συκιές, τον Άγιο Παύλο, τα Πεύκα και άλλες περιοχές της πόλης, η ποδοσφαιρική ομάδα των Πυροσβεστών, παρέες και οικογένειες με μωρά στα καροτσάκια, φόρεσαν τα ειδικά μπλουζάκια που μοίρασε ο δήμος και ξεχύθηκαν στους δρόμους με πλατιά χαμόγελα, σκορπώντας μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Στο πλευρό τους βρίσκονταν περισσότεροι από 250 εθελοντές, ενώ τους δρομείς εμψύχωναν μουσικοί του δήμου καθ’ όλη τη διάρκεια και των δύο διαδρομών. Ανάμεσα στους δρομείς βρίσκονταν φέτος μέλη της οικογένειας του πρώην δημάρχου Συκεών Παναγιώτη Αφαλή, στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένος ο αθλητικός αυτός θεσμός του δήμου, ενώ το όνομά του θα δοθεί σε κεντρική πλατεία και σε οδό της Δ.Ε. Συκεών.

Για «τεράστια συμμετοχή που δικαιώνει τη μεγάλη προσπάθεια» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης, περήφανος και πλήρως ικανοποιημένος και χαρούμενος με την απήχηση και την άψογη διοργάνωση της μεγάλης αυτής εκδήλωσης.

Νέο ραντεβού με ενθουσιασμό…

Μια τεράστια γιορτή στήθηκε στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης», κοινό τερματισμό και των δύο διαδρομών, όπου ο δήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου υποδέχονταν και έδιναν τα συγχαρητήριά τους σε όλους τους δρομείς.

Μουσικό ροκ συγκρότημα του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών έδινε το ρυθμό και κράτησε αμείωτο το κέφι μέχρι το μεσημέρι, ενώ κατά τον τερματισμό τους, όλοι οι δρομείς παραλάμβαναν αναμνηστικό δίπλωμα αλλά και νερό, χυμό, μέλι και φρούτο που προσέφεραν οι χορηγοί του Λαϊκού Δρόμου (Φροντιστήρια Αργύρης Σιρδάρης, Βίκος, Μελίχρυσο, Καφέ Calderon).

«Είναι υπέροχα και όλοι είναι πολύ χαρούμενοι. Τρέξαμε με το μπαμπά και άλλα παιδάκια και πήραμε και δίπλωμα», αναφέρει ενθουσιασμένος ο 3χρονος Κωνσταντίνος που ήρθε από την Πυλαία για να τρέξει και -όπως λέει- περιμένει με ανυπομονησία την επόμενη διοργάνωση.

«Ήταν πάρα πολύ ωραίος αγώνας, είχε πάρα πολλές συμμετοχές και όλα ήταν οργανωμένα τέλεια. Και η διαδρομή μού άρεσε πολύ. Οι ανηφόρες ήταν λίγο δύσκολες, αλλά συνολικά ήταν όλα τέλεια», δηλώνει η 1η νικήτρια στα 5.000μ. στις γυναίκες Τζίνα Σαμπά, για την οποία ο αθλητισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της και παρότι το έχει ρίξει στο διάβασμα ως μαθήτρια της Β΄Λυκείου, δεν θα μπορούσε να λείψει από τον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου.

Μαθητές Λυκείου και οι νικητές ανδρών και γυναικών στα 1.000 μέτρα, Βαγγέλης Κατσαρός και Ιωάννα Ήλκου. «Μου άρεσε πολύ ο αγώνας, όλα ήταν πολύ ωραία, οι διοργανωτές ήταν πολύ προετοιμασμένοι, παντού υπήρχαν εθελοντές για να μας βοηθήσουν. Πηγαίνω τέσσερα χρόνια στίβο στον Σ.Α.Π.Κ. Νεάπολης και χάρηκα πολύ τη συμμετοχή μου στον αγώνα», δηλώνει η Ιωάννα που από την τρίτη θέση στην οποία τερμάτισε πέρσι, φέτος ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Μαθητής Γ΄ Λυκείου και ποδοσφαιριστής στον Εθνικό Μετεώρων, ο Βαγγέλης Κατσαρός, ο οποίος χαρακτήρισε τη συμμετοχή του στον 2ο Λαϊκό Δρόμο καταπληκτική εμπειρία, δίνοντας συγχαρητήρια στον δήμο Νεάπολης-Συκεών. «Εύχομαι να γίνονται κάθε χρόνο τέτοιες εκδηλώσεις, πέρασα πολύ ωραία. Δεν ήταν δύσκολη η διαδρομή, ως ποδοσφαιριστής είμαι σε κατάσταση να τρέξω και ακόμα περισσότερα χιλιόμετρα, ενώ είχα αγωνιστεί και πέρυσι στον αγώνα δρόμου που είχε διοργανωθεί για τα στρατόπεδα», ανέφερε.

Στον 2ο Λαϊκό Δρόμο «Παναγιώτης Αφαλής», στον οποίο όλοι ήταν νικητές, πρώτοι το νήμα του τερματισμού έκοψαν (με σειρά κατάταξης): Βαγγέλης Κατσαρός, Κωνσταντίνος Σκορδόπουλος, Ερμής Αρβανιτάκης (1.000 μ. ΑΝΔΡΩΝ), Ιωάννα Ήλκου, Νικολέτα Ραπτοπούλου, Χρυσή Μυλωνά (1000 μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ), Αθανάσιος Καραμπιτσάκης, Γιώργος Σατσώλης, Γιώργος Θάνος (5.000 μ. ΑΝΡΩΝ), Τζίνα Σαμπά, Ρωξάνη Παπαδοπούλου, Φωτεινή Ταχματζίδου (5000 μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ), στους οποίους απονεμήθηκαν τα μετάλλια της διάκρισης.

Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν σε εκπρόσωπο της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης για τη συμβολή της στην επιτυχία της διοργάνωσης, στον εκπρόσωπο του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μιχάλη Παρθενόπουλο για την προσφορά του στον Λαϊκό Δρόμο και τον παραολυμπιονίκη του δήμου μας Ηλία Ναλμπάντη.

Μικροί και μεγάλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη διοργάνωση ανεβάζοντας τον πήχη της επιτυχίας ακόμη ψηλότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.