Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Για δέκα ημέρες πλημμύρισε το Βελιγράδι από Ελλάδα !

Από τις 20 ως 29 Απριλίου 2017, η πρωτεύουσα της Σερβίας το όμορφο Βελιγράδι, "πλημμύρισε" κυριολεκτικά από Ελλάδα. 
Υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Βελιγράδι, με τη φιλοξενία του Δήμου Βελιγραδίου και την ευγενική στήριξη του ξενοδοχείου Metropol Palace Belgrade, της τράπεζας Vojvođanska banka, της Aegean Airlines, της EKO Serbia, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και των Άννυς και Ξενοφώντα Βουδούρογλου, πραγματοποιήθηκε μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων με τίτλο «Ελληνικές μέρες στο Βελιγράδι», με σκοπό την προβολή πτυχών του ελληνικού πολιτισμού, λιγότερο γνωστών στο κοινό του Βελιγραδίου. 

Οι διοργανωτές και υποστηρικτές, απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι όταν οι Έλληνες θέλουν, μπορούν να καταφέρουν πολλά για την προβολή της χώρας μας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είχε μια τεράστια ποικιλία δράσεων όπως: Παρουσίαση εκθεμάτων του Μουσείου Μπενάκη, Εθνογραφικό Μουσείο Βελιγραδίου, προβολή του ντοκιμαντέρ του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων με τίτλο «Ολκάς 2. 

Ταξιδεύοντας από και προς το Βυζάντιο. Μεσαιωνικά λιμάνια από τον Εύξεινο Πόντο ως την Ανατολική Μεσόγειο», στην Εστία Βελιγραδίου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, παρουσίαση εκθεμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, στο Δημαρχείο Βελιγραδίου, απονομή μεταλλίου «Πρέσβης Μαραθώνα στον κόσμο» στο Δήμαρχο Βελιγραδίου, Siniša Mali, από το Δήμαρχο Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, στον Μαραθώνιο Βελιγραδίου, συναυλία κουαρτέτου εγχόρδων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, αίθουσα «Raša Plaović» του Εθνικού Θεάτρου στο Βελιγράδι. 

Εκτέλεση έργων Νίκου Σκαλκώτα, Μανώλη Καλομοίρη, Μίκη Θεοδωράκη, διάλεξη της Διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης Ομότιμης Καθηγήτριας Μαρίνας Λαμπράκη – Πλάκα με τίτλο «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, (El Greco), ένας οικουμενικός καλλιτέχνης», στη Σερβική Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών, αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο με ερμηνεία Φωτεινής Βελεσιώτου, Φιλαρμονική Βελιγραδίου, περιπατητική συναυλία Φιλαρμονικής Κέρκυρας, κεντρικός πεζόδρομος Knez Mihajlova και πάρκο Kalemegdan, διάλεξη Δρ. Aleksandra Pećinar με θέμα «Σερβοελληνικές διπλωματικές σχέσεις», στη Λέσχη Αξιωματικών, επίδειξη μόδας Ιωάννας Κουρμπέλα στον κήπο της Πρεσβευτικής κατοικίας, προβολή των ταινιών του Μιχάλη Κακογιάννη «Αλέξης Ζορμπάς» (1964) και «Ιφιγένεια» (1971), Ταινιοθήκη Βελιγραδίου, χορευτική παράσταση «Ζορμπάς» του Σερβικού Εθνικού Θεάτρου στο Νόβι Σαντ, Sava Centar, συναυλία του Χορού Ψαλτών της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου και του Χορού Βυζαντινών Ψαλτών «Mojsije Petrović», Κρύπτη του Ιερού Ναού του Αγίου Σάββα, εγκαίνια της Έκθεσης της Αγιορείτικης Εστίας με τίτλο «Άγιον Όρος: Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος», Κρύπτη του Ιερού Ναού του Αγίου Σάββα. 

Επιπλέον κάθε μέρα προσφέρθηκε ελληνική κουζίνα στα ξενοδοχεία: Excelsior Hotel Belgrade, Hyatt Regency Belgrade, IN hotel Belgrade, Metropol Palace Hotel Belgrade, καθώς και προσφορές ελληνικών προϊόντων στα καταστήματα τροφίμων VERO. 

Στο πλαίσιο επίσκεψής της στο Βελιγράδι (20-21 Απριλίου), η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας, Λυδία Κονιόρδου επισκέφθηκε το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών της Φιλολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.