Kinesis ΚΔΑΠ

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

"Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, μην επαναλάβετε όσα έπραξε ο προκάτοχός σας"

Ανοιχτή επιστολή προς την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
Υπογράφει ο Σπύρος Καρτσώνης
Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε,
Μπορεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι επί της ουσίας μια εθιμοτυπική φιγούρα, αποψιλωμένος από εξουσίες, έχει όμως τη δυνατότητα να δώσει στον εαυτό του το συμβολισμό που εκείνος επιθυμεί και επιλέγει! 


Έχει τη δυνατότητα με την όλη του συμπεριφορά, με τον λόγο και τη στάση του, με τον σεβασμό του στο Σύνταγμα και την υπερκομματική του παρουσία να είναι η ζώσα συνείδηση των πολιτών, ο εγγυητής των δημοκρατικών διαδικασιών, ο προασπιστής της Δημοκρατίας, ο προστάτης του πολιτεύματος!

Επί των ημερών του προηγούμενου Προέδρου της Δημοκρατίας η Δημοκρατία μας έγινε η πιο τσαλακωμένη και ατιμασμένη Δημοκρατία της Ευρώπης!

Τον τίμησαν οι Έλληνες τον Κάρολο Παπούλια, όσο τίμησαν ελάχιστους άλλους!

Αλλά αυτός δεν τους τίμησε!

Στη χειρότερη μεταπολεμική περίοδο της Ελλάδας προτίμησε να θέσει τον εαυτό του, το κύρος του και το αξίωμά του στην υπηρεσία των μνημονιακών κυβερνήσεων και όχι της Δημοκρατίας!

Μετέτρεψε τον εαυτό του και το αξίωμά του από διακοσμητικό στοιχείο σε συνενοχικό!

Υπέγραφε, χωρίς αντίρρηση, τα Προεδρικά Διατάγματα που του προσκόμιζαν οι κυβερνώντες, για να παρακάμπτουν τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και να ευτελίζουν τη Δημοκρατία!

Παραβίαζε το Σύνταγμα -και το είπαν συνταγματολόγοι- με το να υπογράφει τις εκτελεστικές πράξεις των δανειακών συμβάσεων, που δεν είχαν περάσει από τη Βουλή!

Γι’ αυτό κύριε Πρόεδρε,

Μην επαναλάβετε τα όσα εις βάρος του λαού, της Δημοκρατίας και της Πατρίδας έπραξε ο προκάτοχός σας! 

Το ότι δεν μπορείτε να πάρετε πολιτικές αποφάσεις δεν σας απαλλάσσει από την ευθύνη τού ότι μπορείτε να αποτρέψετε πολιτικές αποφάσεις!

Σταθείτε μπροστά στον καθρέφτη της Ιστορίας και κρατήστε ανέπαφη την πολιτική σας αξιοπρέπεια, αλλά και την όση αξιοπρέπεια της Ελλάδας και των Ελλήνων έχει απομείνει, και μην προτιμήσετε να γίνετε υποχείριο της όποιας ματαιοδοξίας σάς δίνει το αξίωμά σας, ώστε να συνυπογράψετε την περαιτέρω καταδίκη της χώρας σας!

Μην επιτρέψετε και άλλη φτωχοποίηση του άκρως χειμαζόμενου ελληνικού λαού, για να εξυπηρετήσετε τους βιαστές της Δημοκρατίας και τους εκτελεστές των εντολών των ‘‘εταίρων’’!

Καιρός να σταματήσει ο βιασμός της Δημοκρατίας, η κατακρεούργηση του Συντάγματος, η απεμπόληση της εθνικής κυριαρχίας, η κοινωνική γενοκτονία!
Όποιος σιωπά, ενώ μπορεί να τα σταματήσει όλα αυτά, το γνωρίζετε καλά, συναινεί!

Είναι ώρα να υπερασπιστείτε το λαό σας τώρα που βλέπετε ότι τα εδώ πιόνια της Νέας Κατοχής συνεχίζουν να κλείνουν με την απανθρωπιά τους το λαό έξω από τα μέλλον του!

Σταθείτε με το μέρος του λαού, κύριε Πρόεδρε, όχι με το μέρος των άλλων!

Όλοι εμείς οι άνθρωποι-απόβλητα, τους οποίους οι προσκυνημένοι πολιτικοί έριξαν μέσα στη θάλασσα της εξαθλίωσης,
➤όλοι εμείς οι πολίτες-πειραματόζωα των οικονομικών δολοφόνων, πλην όμως ‘‘εταίρων’’ μας,όλοι εμείς οι υπήκοοι της απόγνωσης,σας καλούμε να τιμήσετε το αξίωμά σας, κύριε Πρόεδρε!

Σας καλούμε να αναλάβετε πρωτοβουλίες, ώστε να λάβει τέλος όλη αυτή η απανθρωπία της Νέας Κατοχής!

Και αν δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε άλλο, σας καλούμε να προσφύγετε στο έσχατο όπλο που σας απομένει:

Την παραίτηση από το αξίωμά σας!

Γιατί δεν αντέχει ο λαός ένα τέταρτο μνημόνιο!

Γιατί δεν αντέχει να ζει σε ένα κράτος-ληστή!

Γιατί δεν αντέχουν οι Έλληνες και άλλες περικοπές συντάξεων και άλλη αύξηση φόρων!

Γιατί και η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής και το Ελεγκτικό Συνέδριο έκριναν τα νέα μέτρα αντισυνταγματικά!

Γιατί τα μνημόνια -αποδείχθηκε εφτά χρόνια τώρα- δεν είναι το φάρμακο αλλά το φαρμάκι!

Γιατί δεν υπάρχει περίπτωση η οικονομική ολιγαρχία που κυβερνά την Ευρώπη να κάνει το χρέος εξυπηρετήσιμο!

Απλώς θα χρονοτριβεί και θα χρονοτριβεί, με μηδαμινό, στο τέλος, όφελος! Αφού πρώτα θα έχει ξεπουληθεί όλη η δημόσια και ιδιωτική περιουσία και θα έχει πλήρως εξαθλιωθεί ο λαός!

Αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος, λοιπόν, παραιτηθείτε από το αξίωμά σας!

Όχι με την ελπίδα ότι η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ, που είναι οι Μεγάλοι Ένοχοι για τη σημερινή κατάσταση του λαού και της Πατρίδας, θα σώσουν τη χώρα!

Αλλά με την ελπίδα ότι την επομένη ίσως συνεννοηθούν οι προσκυνημένοι πολιτικοί σε μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης και βρουν έναν τρόπο να θέσουν ένα τέρμα στη λαίλαπα των μνημονίων!

Μη γίνετε συνένοχος, λοιπόν, κύριε Πρόεδρε!

Αν δεν υπάρχει άλλη λύση, παραιτηθείτε!

Τώρα!

Πριν ψηφιστούν από τους ανάξιους της Πατρίδας τα νέα μέτρα!

Ώστε στο υπόλοιπο της ζωής σας να μην αντιπαλεύετε με τον έλεγχο της συνείδησής σας!

Ώστε οι Ερινύες να μην ταράζουν τον ύπνο σας!

Ώστε να είστε υπερήφανος, γιατί όταν η Ιστορία της Ελλάδας σας κάλεσε να απαντήσετε στην εκφώνηση του ονόματός σας, εσείς απαντήσατε ‘‘παρών’’!

2 σχόλια :

 1. Τι προβλέπει το άρθρο 34 του Συντάγματος για την αναπλήρωση του ΠτΔ
  Tον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν απουσιάζει στο εξωτερικό περισσότερο από δέκα ημέρες, αν πεθάνει, παραιτηθεί, κηρυχθεί έκπτωτος ή αν κωλύεται για οποιονδήποτε λόγο να ασκήσει τα καθήκοντά του, τον αναπληρώνει προσωρινά ο Πρόεδρος της Bουλής. Aν δεν υπάρχει Bουλή, ο Πρόεδρος της τελευταίας Bουλής και, αν αυτός αρνείται ή δεν υπάρχει, η Kυβέρνηση συλλογικά.
  Kατά την περίοδο της αναπλήρωσης του Προέδρου δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις για τη διάλυση της Bουλής, με εξαίρεση την περίπτωση του άρθρου 32 παράγραφος 4 (H εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Bουλή), καθώς και οι διατάξεις για την παύση της Kυβέρνησης.
  Aρα στο ακραίο σενάριο ο ΠτΔ να έχει συνείδηση και να παραιτηθεί δεν αλλάζει κάτι στην πολιτική που θέλουν να εφαρμόσουν στο προτεκτοράτο μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγαπητέ Πέτρο, μία παραίτηση του ΠτΔ θα πέσει ως βόμβα και, πρώτον, θα πιστοποιήσει ότι ο πρώτος πολίτης της χώρας έχει ευθιξία (πράγμα άγνωστο στον πολιτικό κόσμο) και νοιάζεται για το λαό και την πατρίδα του και όχι για την καρέκλα, δεύτερον, θα ταράξει τα θολά πολιτικά νερά Ελλάδας και Ευρώπης, τρίτον, θα κάνει αρκετούς πολιτικούς να σκεφτούν ότι προέχει η Πατρίδα από το κόμμα, τέταρτον, θα πρέπει να αποφασίσει η Βουλή με τα τρία πέμπτα (πού να βρεθούν;) αν πρέπει να εκλεγεί νέος πρόεδρος, πέμπτον, θα πρέπει να γίνουν εκλογές μέσα σε έξι μήνες. Έστω και αυτά κάτι σημαντικό προσφέρουν. Ας βλέπουμε λοιπόν το ποτήρι μισογεμάτο (αν και γνωρίζουμε το αποτέλεσμα) σε μία προτρεπτική επιστολή ενός απλού πολίτη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή