Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Θεσσαλονίκη: Η θεατρική παράσταση «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική» σε σκηνοθεσία Παύλου Δανελάτου

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει την θεατρική παράσταση «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική» της Χρύσας Σπηλιώτη σε σκηνοθεσία Παύλου Δανελάτου την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 και ώρα 21:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται: τρόφιμα μακράς διαρκείας, χαρτικά – απορρυπαντικά – είδη προσωπικής υγιεινής

Λίγα λόγια για το έργο:
Δυο κορίτσια, η Καίτη και η εξάδελφη της Λίζα, συνομίληκες και εντελώς αντίθετοι χαρακτήρες αναπαριστούν τη ζωή τους με πάθος και χιούμορ. Μεγαλώνουν, ερωτεύονται, προδίδουν και προδίδονται, επιλέγουν, αποτυχαίνουν, προσπαθούν... ζουν. 


Τα όνειρα και οι εφιάλτες τους γίνονται πραγματικότητα σε μια πανέξυπνη σκηνική αποτύπωση όπου οι δυο ηθοποιοί ενσαρκώνουν όλα τα πρόσωπα της ζωής τους από την παιδική τους ηλικία έως το γηροκομείο.

Το έργο αν και φαινομενικά απλό, είναι βαθιά ανθρώπινο, κρατάει πολύ εύθραυστες ισορροπίες ανάμεσα στο κωμικό και στο τραγικό και ο λόγος του είναι εξαιρετικά λεπτός και άμεσος. Γι’ αυτό άλλωστε είναι τόσο επιτυχημένο από την πρώτη φορά που παραστάθηκε μέχρι και σήμερα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία- Μουσική επιμέλεια-video: Παύλος Δανελάτος

Φωτογραφίες: Γιώργος Δερνίκας

Παίζουν: Παυλίνα Χαρέλα, Χριστίνα Γυφτάκη

Παραγωγή: Θέατρο Σοφούλη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.