Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Τατίδης: "Ναι στον τρίτο δήμο με έδρα τη Γουμένισσα"

Υπογράφει ο Νίκος Τατίδης
Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ. Κιλκίς
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών στην επικράτεια όλης της χώρας, το 2010 υπήρξε η διοικητική ανασύσταση των Δήμων και των Περιφερειών με το σχέδιο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ". Ένα σχέδιο το οποίο εφαρμόστηκε χωρίς διαβούλευση, χωρίς διάλογο, χωρίς να ληφθεί υπ’ όψιν η άποψη της τοπικής κοινωνίας. 
Ως αποτέλεσμα αυτού του σχεδίου ήταν να γίνουν αρκετά λάθη. Λάθη σε βάρος της εξυπηρέτησης των πολιτών, σε λάθος δηλαδή του σκοπού για τον οποίο έγινε το σχέδιο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ".

Ένα από τά λάθη αυτά έγινε και στο νομό του Κιλκίς όπου δημιουργήθηκαν δύο πολλοί μεγάλοι σε έκταση Δήμοι. Πέραν των προβλημάτων της έκτασης, είναι Δήμος με πάρα πολλά μικρά χωριά και το σημαντικότερο είναι Δήμος σε σύνορα με όχι φιλικές χώρες. 

 Έγιναν δύο τεράστιοι Δήμοι χωρίς να μπορούν να ελέγχονται, ούτε να εξυπηρετούν τους πολίτες. Ένα θέμα που έγινε αντιληπτό από την πρώτη στιγμή. Από την πρώτη στιγμή οί πολίτες του Νομού Κιλκίς αντιλήφθηκαν το πρόβλημα, έστειλαν ολοκληρωμένη πρόταση για την ίδρυση τρίτου Δήμου μέσα στον νομό. Η πρόταση αυτή δεν εισακούστηκε. 

Σήμερα ζούμε στον Νομό Κιλκίς με τα προβλήματα που υπολογίσαμε πως θα υπάρξουν, μεγάλοι Δήμοι χωρίς έλεγχο, μη μπορώντας να λύνονται τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, αδυναμία να γίνονται έργα υποδομής και πολλά άλλα προβλήματα λόγω του μεγέθους των Δήμων.

Τώρα που επανεξετάζεται το θέμα και αξιολογείται το αποτέλεσμα του σχεδίου "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ", ερχόμαστε να τονίσουμε πάλι για την αναγκαιότητα της δημιουργίας τρίτου Δήμου στον Νομό Κιλκίς. Υπάρχει η Συντονιστική Επιτροπή Διεκδίκησης Νέου Δήμου στην Π.Ε Κιλκίς με έδρα την Γουμένισσα, ιδρύθηκε από τις πρώτες ημέρες του σχεδίου "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ", έχει όλα τα στοιχεία με ολοκληρωμένη πρόταση για την ίδρυση τρίτου Δήμου στον Νομό Κιλκίς με έδρα την ιστορική Γουμένισσα.

Θέλω να πιστεύω πως η επιτροπή που αξιολογεί το σχέδιο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ", θα κατανοήσει τα προβλήματα που δημιούργησε και θα λάβει υπ’ όψιν της την πρόταση για την ίδρυση του τρίτου δήμου στο Κιλκίς με έδρα την Γουμένισσα.

Όλα τα στοιχεία, τα δικαιολογητικά περί ύπαρξης νέου Δήμου, η ολοκληρωμένη πρόταση θα είναι στην διάθεσή σας ώστε να έχετε πλήρη εικόνα του μεγέθους του προβλήματος με το σχέδιο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" στο Κιλκίς, και την ανάγκη ύπαρξης του νέου Δήμου.

Συμφωνώ λοιπόν  απόλυτα με την άποψη ίδρυσης τρίτου Δήμου στον Νομό Κιλκίς με έδρα την ιστορική Γουμένισσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.