Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Θεσσαλονίκη: Ο Δημήτρης Παρθενίδης με τα «Ηχοχρώματα» του στο Καφέ του Μύλου

Ο Δημήτρης Παρθενίδης, είναι τραγουδιστής και τραγουδοποιός από την Κατερίνη και κάνει το πρώτο του βήμα στην ελληνική δισκογραφία, συστηνόμενος στο ευρύτερο μουσικό κοινό της χώρας με την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική του δουλειά που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τίτλο «Ηχοχρώματα» από την κρητική εταιρία «Αεράκης-Σείστρον».
Με ήχο που κινείται στα μονοπάτια του έντεχνου αλλά συνάμα και με παραδοσιακές καταβολές, ο Δημήτρης Παρθενίδης μαζί με τους επί χρόνια στενούς μουσικούς τους συνεργάτες, Λένας Καραγιαννίδου & Γιώργου Τσαπράνη, οδηγήθηκε στη δημιουργία νέων συνθέσεων και τραγουδιών που συνιστούν πλέον το ολοκληρωμένο του δισκογραφικό πόνημα. 

Ο δίσκος «Ηχοχρώματα» αποτελείται από δώδεκα νέα τραγούδια τα περισσότερα από τα οποία υπογράφει σε στίχους & μουσική ο Δημήτρης Παρθενίδης. Συνθέσεις, επίσης, σε μικρότερη κλίμακα υπογράφει ο Γιώργος Τσαπράνης όπως επίσης και η Λένα Καραγιαννίδου. Στίχους σε ορισμένα τραγούδια προσφέρουν και οι στιχουργοί Νίκος Μαυράκης και Ευαγγελία Κοφινά.

Ο τίτλος του δίσκου προέκυψε από το σύνολο των τραγουδιών που σε μεγάλο βαθμό χαρακτηρίζεται από ανομοιογένεια καθώς παντρεύονται ήχοι, μουσικά όργανα, ρυθμοί αλλά και μηνύματα που πηγαία ελευθερώνονται από τον πολυθεματικό στίχο. Κυρίως, όμως, παντρεύονται διαθέσεις και συναισθήματα!

Μπορεί ο δίσκος «Ηχοχρώματα» να αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά του Δημήτρη Παρθενίδη, παρόλα αυτά ο ίδιος εγκαινίασε την πορεία του στη δισκογραφία με τη συμμετοχή του στο δίσκο του Νίκου Μαυράκη με τίτλο «Στην Παλιά Μου Εικόνα», δίσκος που κυκλοφόρησε επίσημα από την κρητική εταιρία «Αεράκης- Σείστρον». Στο δίσκο αυτό συμμετέχει με το τραγούδι «Φεγγάρια Μου Παλιά» που αποτελεί σύνθεση σε στίχους & μουσική του Νίκου Μαυράκη.

* Παράλληλα με την παρουσίαση των τραγουδιών του δίσκου αλλά κι άλλων συνθέσεων θα πραγματοποιηθεί κι απόδοσή τους στη νοηματική γλώσσα από τη Γλυκερία Γκάτζιου (εκπαιδευτικός - μουσικός)

ΖΩΗ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ – ΦΩΝΗΤΙΚΑ & ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΛΕΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ – ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ & cajon
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΠΡΑΝΗΣ – ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ & ΚΙΘΑΡΑ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΥΤΟΥΖΙΔΗΣ – ΒΙΟΛΙ

INFO
Σάββατο 6 Μαΐου 2017
Καφέ του Μύλου
Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Σφαγεία
Ώρα έναρξης: 21:3
Είσοδος: 5€
Τηλ κρατήσεων: 231 052 2822, 6949950530



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.