Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: Ένας Ιεραπόστολος της αγάπης

Του Γιώργου Τσιμπούκα
Πρόσφατα παραβρέθηκα σε μια προγραμματισμένη εκδήλωση ( 14-5-2017 ) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια της παρουσίασης του νέου βιβλίου του Αναστασίου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας με τίτλο ''Εγρήγορση - χρέος των Ορθοδόξων''. 
Είδα και άκουσα αυτόν τον σπουδαίο Ιεράρχη. Για μια ακόμη φορά θαύμασα από κοντά το ηθικό και πνευματικό του ανάστημα. Το μεγαλείο της ψυχής, τον απλό και καθαρό του λόγο, αλλά και τη δύναμη της σκέψης του. 

Γνώρισα ένα ταπεινό Ιεραπόστολο της αγάπης και του κόσμου  άξιο συνεχιστή της διδασκαλίας του Χριστού '"Πορευθέντες ούν μαθητεύσατε πάντα τα έθνη". Το Ιεραποστολικό και κοινωνικό του έργο, τόσο στη Αφρική, όσο και στην Αλβανία έχει διεθνώς αναγνωρισθεί και τιμηθεί. 

Πάντα δραστήριος για την σύγχρονη χριστιανική μαρτυρία και την ενότητα των Ορθοδόξων εθνών. Η Θεολογία, όπως είπε, δεν είναι μόνο λόγια και σκέψεις, αλλά και πράξεις, για τους ανθρώπους και τον κόσμο χωρίς διακρίσεις. 

Σταθερός προσανατολισμός της Ορθοδοξίας, όπως γράφει, είναι η προσπάθεια για την επικράτηση της κατανοήσεως, της ανοχής, της αγάπης και της ειρήνης στον κόσμο ολόκληρο. 

Η Ορθόδοξη συνείδηση δεν είναι δυνατόν να παραμείνει απαθής στο κοινωνικό γίγνεσθαι, σε πνευματικές ζυμώσεις που επηρεάζουν το ανθρώπινο γένος. Όσοι έχουν υπεύθυνες θέσεις στην Εκκλησία, αλλά και γενικότερα τα συνειδητά μέλη της, καλούνται να αγρυπνούν. 

Η προτροπή του Χριστού "γρηγορείτε" παραμένει πολλαπλά επίκαιρη. 

Ότι να πω η να γράψω είναι πολύ λίγο. Το βιβλίο του είναι πραγματικά γραμμένο με γνώση και σοφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.