Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

"Ο Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς και η κόρη μου η Αγγελικούλα"

Υπογράφει ο Γεώργιος Κυπαρίσσης 
Ιδιωτικός Υπάλληλος, Λητή Θεσσαλονίκης
"Αγαπητοί αναγνώστες της Γνώμης.
Ορμώμενος από κάποιες αναρτήσεις που διάβασα για τη δράση της εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποίησε χθες ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός του Κιλκίς ένιωσα την ανάγκη και την υποχρέωση να γράψω αυτό το κείμενο. 

Ήταν Χριστούγεννα του 2016 (μαύρα Χριστούγεννα) όταν μετά από έντονο πόνο στη κοιλιά της κόρης μου επισκεφτήκαμε το εφημερεύον Γ. Ν. Παπαγεωργίου. 

Μετά από μια σειρά εξετάσεων και πολλές ώρες αναμονής και αγωνίας μας ανακοίνωσαν πως πρέπει να νοσηλευτεί διότι έπρεπε να ακολουθηθεί μια διαδικασία ειδικών εξετάσεων όπως και έγινε.

Δυο ημέρες μετά η ζωή μας άλλαξε ριζικά αφού μας ανακοίνωσαν πως η Αγγελική πάσχει από λέμφωμα τύπου 2 και πρέπει να χειρουργηθεί ΑΜΕΣΑ και απαιτείται η εύρεση δυο φιαλών αίματος Β αρνητικό και 2 φιάλες αιμοπετάλια συμβατά με τον οργανισμό της Αγγελικής.

Μαχαίρι στην καρδιά να νιώθεις ότι αφήνεις το παιδί σου αβοήθητο αφού ο ίδιος δε μπορείς να της το προσφέρεις ή να το βρεις άμεσα, κάτι τόσο απλό, κάτι που δεν αγοράζεται αλλά κάτι που το έχει προσφέρει κάποιος άγνωστος!
ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΨΥΧΗΣ!

Μέσα στην αγωνιά μας και τη στενοχώρια μας ξεκίνησε μια διαδικασία από τους φίλους και συγγενείς αφού σε εμάς δεν είχε απομείνει πια μυαλό για τίποτα και μετά από πολλές ώρες αναζήτησης, σαν δώρο θεού, χτύπησε το τηλέφωνο μας και μας ανακοίνωσαν ότι συγγενικό μας πρόσωπο από τη γείτονα πόλη του Κιλκίς βρήκε τη λύση μέσω του τοπικού τους τμήματος Ερυθρού Σταυρού και ότι το χειρουργείο θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα αφού ανέλαβαν να μας εξασφαλίσουν τις φιάλες αίματος καθώς και δότες αιμοπεταλίων για τη διαδικασία ελέγχου της συμβατότητας.

Πόσο περισσότερο ασφαλής να νιώσει κάποιος όταν σου χαρίζει αυτό το δώρο; 

Που σου δίνει πίσω τη ζωή; 

Πόση δύναμη να σου προσφέρει κάποιος αντικρίζοντας τα μάτια του παιδιού σου να κλαίνε από χαρά γιατί διαισθάνεται ότι θα σωθεί; 

Πόσο περισσότερο να αγαπήσουμε και να υμνούμε καθημερινά κάποιους που δεν έχουμε γνωρίσει ποτέ;

Σήμερα 4,5 μήνες μετά η Αγγελικούλα μας επέστρεψε πίσω στη ζωή και νιώθει ευγνωμοσύνη γνωρίζοντας πως μέσα της κυλά το αίμα κάποιων ΑΓΝΩΣΤΩΝ συνανθρώπων της και χάρη σε αυτούς χαμογελά ξανά και μαζί της χαμογελάμε και εμείς!

Με ιδιαίτερη τιμή και ευγνωμοσύνη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.