Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

"Οι Έλληνες ποντιακής καταγωγής, τιμούν τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας"

Δελτίο τύπου Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων 
Ο Μάιος έχει αποκτήσει για τους Ποντίους αλλά και για όλο τον Ελληνισμό ένα ιδιαίτερο νόημα και συμβολισμό. Είναι ο μήνας, που κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τη Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής. 
Οι απανταχού Έλληνες ποντιακής καταγωγής, τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας διοργανώνουν εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους προγόνους μας.

Κινητήριος δύναμη αυτών των εκδηλώσεων δεν είναι το μίσος και ο θυμός απέναντι στο θύτη αλλά η δικαίωση της μνήμης και ηαποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας. 

Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής είναι επιτακτική καθώς συμβαδίζει με το Διεθνές Δίκαιο και προλαμβάνει την τέλεση νέων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, η οποία δυστυχώς διαχρονικά χειμάζεται από πράξεις βαρβαρότητας. 

Εμείς, οι απόγονοι όσων επέζησαν διεκδικούμε την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής, των Αρμενίων και των Ασσυρίων, που τελέστηκε από τους Νεοτούρκους του Μουσταφά Κεμάλ. Η ειρηνική συνύπαρξη και η πραγματική καλή γειτονία με το σύγχρονο Τουρκικό κράτος, περνά μόνον μέσα από το δρόμο της αποδοχής του παρελθόντος και της συμφιλίωσης με αυτό.

Τα τελευταία χρόνια ο αγώνας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας ανά τον κόσμο έχει επιφέρει πολλές νέες αναγνωρίσεις, που οφείλονται στον κόπο των απανταχού ποντίων πατριωτών. Οι συνεργασίες με πολιτικούς και ακαδημαϊκούς έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα ωφέλιμες και μας έχουν δείξει τον δρόμο, τον οποίο πρέπει να ακολουθούμε, προκειμένου να επέλθουν και νέες αναγνωρίσεις.

Φέτος, η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων δρώντας στο παραπάνω πλαίσιο, συνεργαζόμενη με πολιτικούς κύκλους στη Μεγάλη Βρετανία, πραγματοποιεί εκδήλωση στη Βουλή των Λόρδων, την Τετάρτη 24 Μαΐου.

 Η εκδήλωση έχει τον τίτλο ‘Thedestructionofanancientcivilisation: theGenocideoftheGreeksoftheOttomanEmpire’ (Η καταστροφή ενός αρχαίου πολιτισμού.  Η Γενοκτονία των Ελλήνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας) και στοχεύει στην ενημέρωση μελών του Κοινοβουλίου της Μεγάλης Βρετανίας και μελών της ελληνικής κοινότητας του Λονδίνου, ώστε να έρθουν σε επαφή με το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής, προκειμένου να συστρατευθούν στον αγώνα για τη διεθνή αναγνώρισή της. 

Εμπνευστής του εγχειρήματος και υποστηρικτής του (sponsoringmember) εκ μέρους της Βουλής των Λόρδων είναι ο LordStoneτου Blackheath, τον οποίο ευχαριστούμε για τον ενθουσιασμό, τον δυναμισμό και τη συμπαράστασή του στον αγώνα μας. Στόχος της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε. είναι η εκδήλωση στη Βουλή των Λόρδων να θέσει τις βάσεις πάνω στις οποίες θα προχωρήσουμε, προκειμένου να επιτύχουμε μία νέα αναγνώριση.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων, καθηγητής Γεώργιος Παρχαρίδης, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Πειραιά και η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος στις 21 Μαΐου στην Πλατεία Αλεξάνδρας, (Ακτή Κουντουριώτου) στον Πειραιά. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποκαλυπτηρίων μνημείου για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής. Πρόκειται για ένα έργο διεθνούς εμβέλειας, καθώς το λιμάνι του Πειραιά υποδέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες τουριστών από όλο των κόσμο. 

Ταυτόχρονα, ο συμβολισμός που επιφέρει η θέση αλλά και το ίδιο το μνημείο ως έργο τέχνης είναι ιδιαίτερος, καθώς ο Πειραιάς υπήρξε ένα από τα σημεία υποδοχής των προσφύγων από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία.

Η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων εύχεται καλή δύναμη στους απανταχού ποντίους και καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις, που διοργανώνουν. Ας είναι ο φετινός Μάιος μήνας περισυλλογής, ενδοσκόπησης και προσδιορισμού των στόχων μας. Το βάρος του έργου, που πρέπει να φέρουμε σε πέρας πατριώτες, δεν επιτρέπει αλληγορίες και παρακλήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.