Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Πολυκαστρινά 2017: "Ανεβάζουν κι άλλο τον πήχη και ανανεώνουν το ραντεβού"

Δελτίο τύπου δήμου Παιονίας
Έκλεισε χθες 14 Ιουνίου 2017 η αυλαία των εξαιρετικά πετυχημένων 35ων Πολυκαστρινών. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων σχεδιάστηκε έτσι ώστε να δοθεί μεγάλη βαρύτητα στην προβολή της Ελληνικής κουλτούρας, της γλώσσας, της μουσικής, των χορών, των ηθών και των εθίμων. 
Φορείς της τοπικής κοινωνίας στήριξαν τα φετινά «Πολυκαστρινά» με την εθελοντική τους προσφορά. Μεγάλη απήχηση είχαν οι εκδηλώσεις που συμμετείχαν οι τοπικοί Πολιτιστικοί μας Σύλλογοι γεγονός που αποδεικνύει την αγάπη του κόσμου για την παράδοση. 

Την αγάπη αυτήν την εισπράξαμε και κατά την διάρκεια της ποντιακής θεατρικής παράστασης που φιλοξενήσαμε, στην οποία η αίθουσα Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου ήταν ασφυκτικά γεμάτη. Ιδιαίτερα ελπιδοφόρα ήταν η παρουσία των μικρών μαθητών που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα, είτε ως μαθητές των σχολείων μας είτε ως μαθητές του Δημοτικού μας Ωδείου (τμήματα μουσικής, χορού, ζωγραφικής). 

Αξιόλογη ήταν και η παρουσία των δασκάλων τους στην «Συναυλία των Καθηγητών» του Ωδείου μας.

Στο πλούσιο από πλευράς αριθμού εκδηλώσεων αλλά κι από πλευράς καλλιτεχνικής και αισθητικής αξίας πρόγραμμα των 35ων Πολυκαστρινών έλαβαν χώρα έξι συναυλίες! Μεταξύ αυτών ξεχώρισαν η συναυλία του Κώστα Φαλκώνη με την Ντιλέκ Κότς και τον Χρήστο Χαλκιά και η συναυλία Αλληλεγγύης με τον Δημήτρη Μπάση. 

Ο Δήμος μας συνέδεσε την κορυφαία εκδήλωση των 35ων Πολυκαστρινών με δράση Υψηλής Κοινωνικής Ευθύνης. Κάλεσε τους Δημότες να ανταποκριθούν στο κάλεσμά του για έμπρακτη συμπαράσταση στους λιγότερο προνομιούχους συνδημότες μας, μαζεύοντας 5 τόνους τροφίμων μακράς διαρκείας. 

Έτσι ο τριπλός στόχος που είχε θέσει εξαρχής η ομάδα Πολιτισμικής Διαχείρισης με επικεφαλής της τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Γκουντενούδη επιτεύχθηκε καθώς: α) τα έξοδα της συναυλίας αλληλεγγύης καλύφθηκαν πλήρως, αφού τα έξοδα μετακίνησης, τεχνικής υποστήριξης και αμοιβής των μουσικών του σχήματος (ο Δημήτρης Μπάσης προσέφερε αφιλοκερδώς την συμμετοχή του για την επίτευξη του υψηλού μας σκοπού) ανέλαβαν με την ευγενική τους χορηγία επιχειρήσεις του Δήμου μας, β) συλλέχθηκαν 5 τόνοι τροφίμων που θα ανακουφίσουν σημαντικά τους ανθρώπους που πλήττονται σκληρά από την οικονομική κρίση, γ) 2.000 Δημότες μας απόλαυσαν τον δημοφιλή καλλιτέχνη στον τόπο τους (και τόπο του τραγουδιστή όπως απάντησε ο ίδιος στο καλωσόρισμά μας)!

Όλες οι εκδηλώσεις του προγράμματος των 35ων Πολυκαστρινών προσφέρθηκαν δωρεάν στο κοινό καθώς βασικό στοιχείο της στρατηγικής της ομάδας Πολιτισμικής Διαχείρισης του Δήμου Παιονίας είναι πως το πολιτιστικό αγαθό είναι δημόσιο αγαθό γι αυτό και πρέπει να παρέχεται δωρεάν και χωρίς αποκλεισμούς. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας θέτοντας ακόμα υψηλότερα τον πήχη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.