Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Πρόσβαση για ΑμεΑ σε παραλίες της Πιερίας, τους Νέους Πόρους και την Ολυμπιακή Ακτή

Πρόσβαση για ΑμεΑ σε παραλίες της Πιερίας, τους Νέους Πόρους και την Ολυμπιακή Ακτή, θα έχουν τα άτομα με αναπηρία μέσα από το πρωτοποριακό σύστημα πρόσβασης “SEATRACK”, έπειτα από την υπογραφή των συμβάσεων διαβαθμιδικής συνεργασίας για την εγκατάσταση του εν λόγω συστήματος ανάμεσα στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τους Δήμους Δίου-Ολύμπου και Κατερίνης.
Οι συμβάσεις εγκατάστασης πρόσβασης ΑμεΑ “SEATRACK”, που υπογράφτηκαν μεταξύ τηςΑντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου και του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου Κώστα Δημόπουλου και του Αντιδημάρχου Κατερίνης Δημήτρη Ντούρου, έχουν ως στόχο την τεχνική στήριξη των παραπάνω δήμων από την ΠΕ Πιερίας προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες για πρόσβαση ΑμεΑ στις παραλίες της περιοχής κατά τη θερινή περίοδο. 

Η ΠΕ Πιερίας έχει στην ιδιοκτησία της τη βοηθητική διάταξη “SEATRAC”, ενώ οι Δήμοι Δίου-Ολύμπου και Κατερίνης διαθέτουν προσωπικό για τις απαραίτητες εργασίες, δηλαδή την ετήσια εγκατάσταση, συντήρηση, αποσυναρμολόγηση και φύλαξή της σε δικούς τους κλειστούς χώρους.

«Μετά τις παραλίες της Θεσσαλονίκης, όπου εγκαταστήσαμε για πρώτη φορά το πρωτοποριακό σύστημα “SEATRACK” στους Νέους Επιβάτες και την Ασπροβάλτα για την πρόσβαση στη θάλασσα ατόμων με αναπηρία, σε συνεργασία με τους οικείους δήμους Θερμαϊκού και Βόλβης, επεκτείνουμε τη συγκεκριμένη δράση για δεύτερη συνεχή χρονιά στις παραλίες της Πιερίας. 

Μένουμε προσηλωμένοι στον κεντρικό στόχο της προνοιακής μας πολιτικής για τα άτομα με αναπηρία, προκειμένου να τους προσφέρουμε μια καλύτερη καθημερινότητα μέσα από την ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή τους στα κοινωνικά αγαθά. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα δικαιώματα των συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα και προσπαθούμε να τους συνδράμουμε με κάθε διαθέσιμο μέσο, ώστε να τους διασφαλίσουμε καλύτερη ποιότητα ζωής»,τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει το έργο της κοινωνικής περιφερειακής συνείδησης και ευαισθησίας που καθημερινά επιτελεί με σεβασμό στους πολίτες και τους επισκέπτες της Πιερίας», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, συμπληρώνοντας ότι «σκοπός της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας είναι μέσω του συστήματος να δίνεται στα άτομα με αναπηρία η ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα, όπως είναι το κολύμπι στις παραλίες της Πιερίας».

«Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με ευαισθησία και ανθρώπινο πρόσωπο στηρίζει ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής τους και συμβάλλοντας στην αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών στις παραλίες της Πιερίας», σημείωσε η κ. Μαυρίδου.

Από την πλευρά τους, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος έκανε λόγο για «έναν Δήμο για όλους, με ίσες ευκαιρίες και κοινωνική ανθρώπινη προσφορά», ενώ ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης, Δημήτρης Ντούρος ανέφερε ότι «στο Δήμο Κατερίνης, με κυρίαρχο στοιχείο το σεβασμό στις καθημερινές ανάγκες των ατόμων με αναπηρίες και την εξασφάλιση της προσβασιμότητάς τους στις ακτές, επιδιώκουμε οι παραλίες μας να είναι ανοιχτές και φιλόξενες για όλους».

Το σύστημα ‘SEATRAC’ είναι ενεργειακά ανεξάρτητο και κατασκευασμένο από ανθεκτικά, στο θαλάσσιο περιβάλλον υλικά, προορίζεται για να παρέχει σε κινητικά ανάπηρους ή σε άτομα τα οποία εν γένει είναι περιορισμένης κινητικότητας τη δυνατότητα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα, χωρίς όμως να γίνεται δυσχερής η διέλευση των υπόλοιπων επισκεπτών – χρηστών.

Είναι μια κατασκευή φιλική ως προς το περιβάλλον, που κατά τους χειμερινούς μήνες αποσυναρμολογείται, χαρακτηριστικό που σημαίνει ότι η χρήση της δεν επιφέρει αλλοιώσεις στο περιβάλλον ούτε έχει μόνιμες επιπτώσεις σε αυτό.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας παρέδωσε την πρώτη μονάδα μη μόνιμης συναρμολογούμενης διάταξης “SEATRAC” στο Δήμο Δίου – Ολύμπου, που εγκαταστάθηκε σε ακτή στους Νέους Πόρους τον Αύγουστο του 2016. Η επιλογή της θέσης έγινε από τη Δημοτική Αρχή έτσι ώστε να επιτρέπει την απρόσκοπτη πρόσβαση των ΑμεΑ και ταυτόχρονα να είναι δίπλα σε σταθμό ναυαγοσώστη.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας συνεχίζοντας την κοινωνική της πολιτική παρέδωσε τη δεύτερη μονάδα της μη μόνιμης συναρμολογούμενης διάταξης “SEATRAC” στην Πιερία στο Δήμο Κατερίνης και τοποθετήθηκε από την ΠΕ Πιερίας στην παραλία της Ολυμπιακής Ακτής για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2016.

Εύχρηστο και ασφαλές για τον ωφελούμενο ή/και τους συνοδούς αυτού, το σύστημα “SEATRAC”, που εγκαταστάθηκε πέρυσι το καλοκαίρι στις παραλίες της Ολυμπιακής Ακτής και τους Νέους Πόρους, επιτρέπει στα άτομα με αναπηρία να εισέλθουν από την παραλία στη θάλασσα, χωρίς να χρειάζεται η βοήθεια συνοδών.

Το σύστημα “SEATRAC” είναι ενεργειακά ανεξάρτητο και κατασκευασμένο από ανθεκτικά, στο θαλάσσιο περιβάλλον υλικά, προορίζεται για να παρέχει σε κινητικά ανάπηρους ή σε άτομα τα οποία εν γένει είναι περιορισμένης κινητικότητας, τη δυνατότητα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα, χωρίς όμως να γίνεται δυσχερής η διέλευση των υπόλοιπων επισκεπτών – χρηστών. 

Είναι μια κατασκευή φιλική ως προς το περιβάλλον, που κατά τους χειμερινούς μήνες αποσυναρμολογείται, χαρακτηριστικό που σημαίνει ότι η χρήση της δεν επιφέρει αλλοιώσεις στο περιβάλλον ούτε έχει μόνιμες επιπτώσεις σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.