Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς: "Το σχολείο δεν καταδικάζει την αγωνιστική στάση ζωής"

Δελτίο τύπου Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς
Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς, με αφορμή τη δίκη του μέλους του, την Παρασκευή 16-6-2017, καλεί τις γυναίκες, τους γονείς που αγωνιούν για τη μόρφωση και το μέλλον των παιδιών τους, να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους με κάθε τρόπο και με την παρουσία τους στη συγκέντρωση στις 9 το πρωί στην Πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς και έξω από τα δικαστήρια.

Σε μια περίοδο που τσακίζονται οι ζωές των λαϊκών οικογενειών, η μόρφωση και τα δικαιώματα των παιδιών μας, από τα συνεχιζόμενα αντιλαϊκά μέτρα, (η ψήφιση τους είναι πλέον καθημερινότητα) θεωρούμε τέτοια γεγονότα τουλάχιστον προκλητικά αλλά και ενδεικτικά των προθέσεών τους.

Απέναντί μας έχουμε αυτή την πολιτική, η οποία είναι αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική και είναι «πακέτο» με όλα τα μνημόνια και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. Ελπίδα μας είναι οι αγώνες των εργαζομένων που παλεύουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, αλλά και οι κινητοποιήσεις των παιδιών μας, των μαθητών που διεκδικούν τη μόρφωση που τους αξίζει, ένα σχολείο που θα αναπτύσσει πολύπλευρα την προσωπικότητά τους. 

Ένα σχολείο που θα παραδειγματίζει με την αγωνιστική στάση ζωής και όχι να την καταδικάζει όπως συνέβη στο Κιλκίς και όχι μόνο. Είναι πολύ πρόσφατη η καταδικαστική απόφαση σε κοινωνική εργασία 80 ημερών, σε μαθητές στην Κρήτη που πήραν μέρος στους πανελλαδικούς αγώνες που από κοινού είχαν αποφασίσει με συμπαραστάτες τους γονείς τους.

Οι γονείς, οι δάσκαλοι-καθηγητές, μπροστά σε τέτοιου είδους εξελίξεις και μεθοδεύσεις οφείλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας με τη στάση μας, με το δικό μας αγωνιστικό παράδειγμα, από εκείνους που τα θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι σήμερα και σύγχρονους δούλους αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.