Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Λαϊκό – Ποντιακό γλέντι του ΚΚΕ στην Κορομηλιά Κιλκίς



Ένα γνήσιο λαϊκό γλέντι, προετοιμασμένο με το μεράκι και την προσφορά μελών και φίλων του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκε στην Κορομηλιά του Κιλκίς, από την ΚΟΒ Χέρσου – Δοϊράνης της ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ, το Σάββατο 3 Ιούνη, στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού.
Ξεχωριστή παρουσία είχαν οι Έλληνες μετανάστες του χωριού που ζουν και εργάζονται σε χώρες του εξωτερικού.

Σημαντικές ήταν, επίσης, οι προσφορές που έγιναν στη μνήμη των Κορομηλιωτών που πρωτοστάτησαν στους αγώνες του λαού την περίοδο της κατοχής, με το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ, την περίοδο του τρίχρονου αγώνα του ΔΣΕ, στη μνήμη όλων όσων βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, δολοφονήθηκαν σε διάφορες περιόδους από τους μηχανισμούς του αστικού κράτους, στην μνήμη όσων συνέβαλαν στη συγκρότηση και το δυνάμωμα των Κομματικών Οργανώσεων στο νομό.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η Ειρήνη Χατζή, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Στην ομιλία της ανέφερε ότι μετά την ψήφιση του 4ου μνημονίου, στο οποίο στην πραγματικότητα συμφωνούν και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, ακολούθησαν η σύνοδος του ΝΑΤΟ και το Γιούρογκρουπ, τα οποία αποκάλυψαν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προωθήσει μέτρα και σχεδιασμούς που γονατίζουν το λαό και τον εμπλέκουν σε ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους, για να υπηρετήσει με επάρκεια τον στρατηγικό στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης, μέσα και από την αναβάθμιση της Ελλάδας στο ευρύτερο γεωπολιτικό σκηνικό.

Σημείωσε ότι η διευθέτηση και η «βιωσιμότητα» του χρέους, ενός χρέους που δεν δημιούργησε ο λαός, σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να ευνοήσει το λαό, αντίθετα «θα συνεχίσουν να παίρνονται μέτρα, να ψηφίζονται νέα μνημόνια, να χτυπιούνται τα δικαιώματα των εργαζομένων, να φορτώνεται τα βάρη η λαϊκή οικογένεια».

Ανέφερε, ακόμα, ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της χώρας, εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, στους ανταγωνισμούς μεταξύ καπιταλιστικών κρατών για το μοίρασμα πλουτοπαραγωγικών πηγών και ενεργειακών κόμβων. «Απέναντι σ’ αυτές τις εξελίξεις», τόνισε, «ο λαός χρειάζεται να επαγρυπνεί. 

Δυναμώνοντας την αντιιμπεριαλιστική πάλη και την αλληλεγγύη με τους γειτονικούς λαούς μέσα από τα συνδικάτα και τους άλλους φορείς του κινήματος, να αποδώσει στην κυβέρνηση και στα άλλα αστικά κόμματα τη βαριά ευθύνη που έχουν για τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας σε επικίνδυνους ανταγωνισμούς και σχεδιασμούς, για λογαριασμό της αστικής τάξης. Οι εξελίξεις μυρίζουν μπαρούτι και η ένταση που σωρεύεται κάνει πιθανή τη γενίκευση περιφερειακών συγκρούσεων και πολέμων».

Τέλος, είπε, ότι «οι πολλές αγωνιστικές εστίες που αναπτύσσονται σε όλη τη χώρα, επαληθεύουν τη σημασία που έχει να δυναμώσει η οργάνωση της πάλης από τα κάτω, με συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων, μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες, σε κατεύθυνση σύγκρουσης με την εργοδοσία και με την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντά της.

Ο συντονισμός και η στήριξη αυτών των κινητοποιήσεων, σε επίπεδο κλάδου και ευρύτερα, μπορούν να πολλαπλασιάσουν τη δύναμη του αγώνα, να αποτελέσουν μήνυμα για την εργοδοσία στο σύνολό της, να δημιουργήσουν καλύτερες προϋποθέσεις κλιμάκωσης και κοινής δράσης με τους εργαζόμενους σε άλλους κλάδους και χώρους δουλειάς.

Το ζητούμενο είναι μέσα από κάθε μικρή και μεγάλη μάχη να δυναμώνει η οργάνωση των εργαζομένων και ο ταξικός προσανατολισμός της πάλης τους, να γίνονται βήματα στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και στο δυνάμωμα της Κοινωνικής Συμμαχίας. Να αναδεικνύεται η σημασία της πάλης για την ανάκτηση των απωλειών και τη δημιουργία όρων για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, να αναδεικνύεται η ανάγκη η πάλη να παίρνει ευρύτερα χαρακτηριστικά, να βάζει στο στόχαστρο συνολικά το κεφάλαιο και την εξουσία του».

Ολοκληρώνοντας κάλεσε του παρευρισκόμενους να συμμετέχουν στις δραστηριότητες που ετοιμάζει τη ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ το επόμενο διάστημα, για το ΔΣΕ και για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, στις δράσεις και τις κινητοποιήσεις των σωματείων, του ταξικού κινήματος, με προσανατολισμό την αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης στις 24 Ιούνη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.