Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

"Ομαδική προσπάθεια για το καλό του Κιλκίς"

Γράφει ο Νίκος Τατίδης
Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ. νομού Κιλκίς
Έχω περίπου τρία χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά, με την πολιτική, όπως συνηθίζει να λέει ο κόσμος. Πιστεύω και εγώ, πως προσπαθώ με τον τρόπο μου να βοηθήσω την πόλη μας, να βρει και να πάρει ότι καλύτερο προσφέρεται από την πολιτεία για την καλυτέρευση των συνθηκών ζωής των πολιτών μέσα στο νομό Κιλκίς.
Είμαι σίγουρος και πρέπει να το τονίσω, πως δεν είμαι ο μόνος που κάνει τέτοια προσπάθεια, από τότε που κατοικήθηκε η πόλη μας, ο νομός μας πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θα θέλουν να δώσουν κάτι καλύτερο στην πόλη, στο νομό Κιλκίς.

Στην προσπάθεια αυτή, έχω βρεθεί αρκετές φορές σε θέματα που ήθελα να ασχοληθώ, να προσπαθώ να βρω στοιχεία τα οποία θα τεκμηρίωναν στο αίτημα του θέματος, να βρεθώ μπροστά σε ανθρώπους που είχαν ασχοληθεί με το θέμα να έχουν πολλά στοιχεία για το θέμα που έψαχνα, να το έχουν προωθήσει και αυτοί σε κάποια ανώτερα κλιμάκια. 

Αυτό έχει συμβεί και σε άλλους πάνω στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τον τόπο, αλλά μπορεί κάτι τέτοιο να φέρει αντίθετο αποτέλεσμα, όταν υπάρχουν πολλές μαμές στραβό βγαίνει το παιδί λέει η παροιμία.

Αυτό το γεγονός μου δημιουργεί την ανάγκη να κάνω την παρακάτω πρόταση.

Να υπάρξει ένας φορέας, ο οποίος θα αναλάβει την ευθύνη να καλεί σε συνεδρίαση τους ανθρώπους που έχουν σοβαρές προτάσεις για τον τόπο, να τις καταθέτουν και να καταγράφονται ονομαστικά. Οι καταγραμμένες, ονομαστικές προτάσεις να είναι προσβάσιμες σε όποιον θέλει να ασχοληθεί με το καλό του τόπου.

Οι άνθρωποι αυτοί θα μπορεί να είναι από όλους τους πολιτικούς χώρους, άνθρωποι που στοχεύουν να είναι, είτε ήταν στις διοικητές αρχές του τόπου, άνθρωποι που γνωρίζουν θέματα του τόπου, βουλευτές, πολιτευτές, νομάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι κ.λ.π. 

Δεν χρειάζεται για να προωθηθεί μία καλή ιδέα από κάποιον να περιμένει, όταν θα να είναι στις αρχές του τόπου, βουλευτής ή δήμαρχος γιατί μπορεί ποτέ να μην είναι, αλλά η ιδέα του να είναι πολύ καλή.

Πρέπει κάποια στιγμή να ενώσουμε τις δυνάμεις και τις ιδέες μας, όλοι οι πολιτικοί χώροι, για να προχωρήσει ο τόπος, χωρίς να περιμένουμε μόνο την προσωπική προβολή, μπορεί να υπάρξει και αυτή μέσα από αυτόν τον φορέα αν τον οργανώσουμε σωστά. Μία μικρή βουλή στον νομό, στην πρωτεύουσα του νομού στο Κιλκίς, όπου όλοι θα έχουν λόγο για ορισμένο χρόνο να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.