Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Τίμησαν τον Προφήτη Ηλία οι Κιλκισιώτες

Από εκατοντάδες Κιλκισιώτες "πλημμύρισε" το όμορφο Παρεκκλήσιο του Προφήτη Ηλία Κιλκίς (περιοχή Σαλάτς) παραμονή της εορτής του Αγίου και προστάτη των Αρτοποιών.
Στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό μετά Λιτής και Αρτοκλασίας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης του Κιλκίς κ. Εμμανουήλ, τον οποίο πλαισίωσαν Ιερείς της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής του Κιλκίς ενώ μικροί και μεγάλοι άναψαν ένα κερί στον Άγιο και προσκύνησαν την σεπτή του Εικόνα.

Παρόντες μεταξύ των άλλων ήταν σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Συντεχνίας Αρτοποιών ν. Κιλκίς "ο Προφήτης Ηλίας" καθώς και μέλη της με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Νικόλαο Χατζηεφραιμίδη, ο πρώην Βουλευτής κ. Θόδωρος Πασσαλίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Κυριακίδης, ο αντιδήμαρχος Κιλκίς κ. Νίκος Ταχτσίδης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς κα. Μαρία Τσοπούλου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικών Σταθμών του Δήμου Κιλκίς κ. Κωνσταντίνος Παπαδάκης και το Μέλος της Δ.Κ. Κιλκίς κ. Αθανάσιος Καριοφύλλης.

"Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού τιμάται όλως ιδιαιτέρως ο Προφήτης Ηλίας, ο Άγιος που έζησε αρκετές εκατοντάδες χρόνια προ Χριστού και θα περίμενε κανείς να χάνεται το όνομα του στα βάθη των αιώνων, συμβαίνει όμως ακριβώς το αντίθετο. Α
ναζωπυρώρεται, αναφαίνεται, και πάλιν γεννάται και προβάλλεται η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου" είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος τονίζοντας τη δύναμη της καρδιάς του Αγίου και τα θαυμαστά σημεία που επιτέλεσε. 

Συνεχάρη τον υπεύθυνο του Παρεκκλησίου Αρχιμ. π. Επιφάνιο Θεοδωρίδη και τα μέλη της Επιτροπής για τον συνεχή ευπρεπισμό του Παρεκκλησίου αποτελώντας πλέον ένα "κόσμημα" για την τοπική κοινωνία του Κιλκίς ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και προγραμματισμένα έργα για την ανάπλαση του εξωτερικού χώρου. Στο τέλος προσφέρθηκε άρτος σε όλους τους συμμετέχοντες της πανηγύρεως.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.