Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Σινεμαδάκι Κιλκίς: Η Μέριλ Στριπ στον ρόλο της χειρότερης τραγουδίστριας όπερας στον κόσμο


Ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος ξεκινά την καινούρια εβδομάδα με την προβολή της ταινίας Φλόρενς Φάλτσο Σοπράνο την Τρίτη 11 & την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 και με ώρα έναρξης προβολής 9:30 το βράδυ. 

Φλόρενς Φάλτσο Σοπράνο” (Florence Foster Jenkins)
Η κοσμική Νεοϋορκέζα Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς (Μέριλ Στριπ) πιστεύει πως είναι το αηδόνι της όπερας ενώ στην πραγματικότητα είναι εντελώς φάλτσα. Ο σύζυγος και ατζέντης της, Σεντ Κλερ Μπέιφιλντ (Χιου Γκραντ), ένας Άγγλος αριστοκράτης και ηθοποιός, συντηρεί αυτή της την ψευδαίσθηση. 


Όταν η Φλορένς αποφασίζει να δώσει κονσέρτο στο θρυλικό Κάρνεγκι Χολ το 1944, ο Σεντ Κλερ ξέρει ότι καλείται να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του.

Η τρεις φορές βραβευμένη με Οσκαρ Μέριλ Στριπ ενσαρκώνει τη Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς, μια τουλάχιστον κακόφωνη, καλτ τραγουδίστρια όπερας που «μεσουράνησε» στη Νέα Υόρκη τις δεκαετίες του ’30 και του ’40.

Είναι πραγματικά εξαιρετικός ο τρόπος που αντιμετωπίζει την ιστορία και βέβαια την προσωπικότητα της Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς ο Φρίαρς. Από τη μια φτιάχνει μια εξαιρετική ταινία εποχής, με υψηλή αισθητική εκεί που πρέπει και με αποθέωση του κιτς εκεί που πρέπει επίσης. 

Συγχρόνως όμως φτάνει βαθιά στα συναισθήματα και την ψυχολογία των ηρώων του, και καταφέρνει με τη βοήθεια του σεναρίου, που βασίζεται σε ένα θεατρικό έργο που έχει μεγάλη επιτυχία στις ΗΠΑ, από τη μια, και τους εξαιρετικούς ηθοποιούς του από την άλλη, να δώσει μια νότα ποίησης στη συγκεκριμένη προσωπικότητα, να την κάνει να φαίνεται σε μας ως μια μορφή που αγωνίζεται για τα όνειρά της ακόμη κι όταν δεν έχει τις δυνατότητες για αυτά, κι από την άλλη με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τον μουσικοκριτικό της Νιου Γιορκ Ποστ, δίνει κι ένα μάθημα σε αυτούς που συνηθίζουν χωρίς συγκεκριμένο λόγο να κάνουν τους έξυπνους, να ξυπνάνε τους άλλους από τα όνειρά τους.

Σκηνοθεσία : Stephen Frears

Σενάριο: Nicolas Martin

Πρωταγωνιστούν: Meryl Streep,Hugh Grant,Simon Helberg
Χώρα: Αγγλία

Διάρκεια: 110'

Είδος ταινίας : Δράμα, Κωμωδία

Βραβεία: Υποψήφια Α' γυναικείου και κουστουμιών στα Όσκαρ,Υποψήφια καλύτερης ταινίας (κωμωδία ή μιούζικαλ), Α’ γυναικείου ρόλου , Α’ ανδρικού ρόλου και Β’ ανδρικού ρόλου στις Χρυσές Σφαίρες

Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.