Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Το ηλιακό ρολόι του Κιλκίς - Video


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς υιοθέτησε για την περιοχή του Κιλκίς μια καλή μουσειακή πρακτική που εφαρμόζεται διεθνώς εδώ και χρόνια και αφορά στην προβολή για ορισμένο χρονικό διάστημα επιλεγμένου αντικειμένου που προέρχεται είτε από τις αποθήκες είτε από τις μόνιμες συλλογές της έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς.

Η πρώτη δράση αφορά στην προβολή ενός λίθινου ηλιακού ρολογιού που προέρχεται από την περιοχή του Κιλκίς και χρονολογείται στα ελληνιστικά-ρωμαϊκά χρόνια. 

Το αντικείμενο αποτελεί την αμεσότερη υλική αποτύπωση του ρυθμιστικού ρόλου που διαδραματίζει σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου και ιδιωτικού, τελετουργικού και καθημερινού βίου του ανθρώπου η νοηματοδότηση του χρόνου.

Η δράση συνοδεύεται από ειδική ψηφιακή προβολή για την έννοια του χρόνου, στον χώρο του Μουσείου, ξεκίνησε στις 26 Ιουλίου 2017 και θα διαρκέσει έως τις 17 Δεκεμβρίου 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.