Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Τρόμος είναι...


Γράφει η Γεωργία Κολεσιώτου
Μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Κιλκίς
Τρόμος είναι το κάλεσμα στο κινητό, Τρόμος είναι ο φάκελος στο γραμματοκιβώτιο, Τρόμος είναι η ενημέρωση της κάρτας στο ΑΤΜ, Τρόμος είναι το e-mail στον υπολογιστή, Τρόμος είναι η δέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού, Τρόμος είναι η ενημέρωση από τον αρμόδιο υπάλληλο, Τρόμος είναι η κατάθεση του μάρτυρα στις υποθέσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
Τελικά ο Έλληνας καταναλώνεται και αναλώνεται καθημερινά σε τόσο πεζά αλλά ταυτόχρονα λειτουργικά πράγματα που θεωρώ ότι η σημαντικότερη ζημιά που του δημιουργούν είναι ο περιορισμός ή ακόμα και η διακοπή της δημιουργικής του ικανότητας, ώστε να μεταμορφώνεται σε ένα αγέλαστο, τηλεκατευθυνόμενο res (πράγμα) που όπως είναι φυσικό έχει μοναδικό του σκοπό την επιβίωση.

Η αναμονή για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό καθώς και η ρύθμιση των 120 δόσεων υπόσχεται ανάσα για χιλιάδες επιχειρηματίες η οποία όμως σταματά απότομα όταν αντικρύζουν την φορολογική ή ασφαλιστική εμπλοκή που τους δένει τα χέρια και τους ωθεί σε παράπλευρες και πλάγιες οδούς προκειμένου να σταθούν στα πόδια τους. 

Οι διαβεβαιώσεις πολιτικών και τεχνοκρατών για την ισχύ των διατάξεων και μάλιστα μέσα σε χώρους Επιμελητηρίων διαψεύδονται κάθετα αφού η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Άραγε θα σταματήσει κάποια στιγμή ο τρόμος για τους Έλληνες που επέλεξαν να τιμήσουν την πατρίδα τους και να μην την αποχωριστούν γενόμενοι μετανάστες προκειμένου να εξασφαλίσουν ασφάλεια και σιγουριά την οποία στερούνται στην πολυαγαπημένη τους Ελλάδα;

Σχέδια, σχέδια, σχέδια από πολιτικούς, οικονομολόγους, εμπειρογνώμονες! Ποιο σχέδιο τρόμου μπορεί να δώσει λύση; Η φράση «τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες» μήπως θα πρέπει να πάρει σάρκα και οστά; Προς το παρόν ο κάθε Έλληνας βιώνει τον τρόμο του είτε καθήμενος στον καναπέ, είτε αντιδρώντας με βρισιές, με αυτοκτονίες, με στάσεις πληρωμών, με ενημερώσεις τύπου Σώρρας και το μόνο που επιτυγχάνεται με αυτή τη λογική είναι η αύξηση του ήδη υπάρχοντος τρόμου. Η συμβουλή πολλών φίλων επαγγελματιών τους τελευταίους μήνες είναι «μην βλέπετε ειδήσεις».

Τα χαρακτηριστικά του Έλληνα είναι η υπομονή, η επιμονή, η ελπίδα και η αισιοδοξία που όταν όμως εξαντληθούν γίνεται η έκρηξη με την οποία έρχεται η γαλήνη, η ηρεμία, η νηνεμία όπου ο τρόμος γίνεται σκόνη.

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους τους Έλληνες στους οποίους εύχομαι ο οποιασδήποτε μορφής τρόμος να μην αγγίξει τις ψυχές τους, θέτοντας ο καθένας όρια που κανένα σύστημα να μην είναι ικανό να τα διαπεράσει, γιατί όταν η ψυχή μένει ακλόνητη οι υλικές φθορές ατονούν ακόμα και μετά από το πιο «ΤΡΟΜΕΡΟ σεισμό».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.