Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Με την Φώφη Γεννηματά ο Γιώργος Αναστασιάδης

Την στήριξη του στην Φώφη Γεννηματά στην διαδικασία για την ανάδειξη επικεφαλής του νέου φορέα στον χώρο της κεντροαριστεράς εξέφρασε το μέλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μηχανικών και μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Αναστασιάδης με την ακόλουθη δήλωση:

''Με την στρατηγική και τις επιλογές της Φώφης Γεννηματά η Κεντροαριστερά αποκτά και πάλι ισχυρή δυναμική επανάκαμψης. Παρέλαβε έναν χώρο που εκλογικά κατέρρεε και ιδεολογικά έδειχνε να είναι αποπροσανατολισμένος. 

Με συνεχή και συνεπή όμως αγώνα έχει καταφέρει να επαναφέρει ξανά τον ιδεολογικό χώρο της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας στο προσκήνιο, συνθέτοντας ταυτόχρονα και όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τάσεις του χώρου. Το τελευταίο, η ικανότητα της σύνθεσης δηλαδή, είναι και το μεγάλο ζητούμενο στους επικεφαλής πολιτικών παρατάξεων.

Κορυφαία επιλογή της κατά την διαδικασία ενοποίησης της κεντροαριστεράς ήταν το πολιτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στα τέλη Ιουνίου. Με το συνέδριο αυτό ανέλαβε την ιστορική ευθύνη καλώντας όλα τα στελέχη και τις κινήσεις του χώρου σε ευρύ διάλογο και ουσιώδη πολιτική επανένωση και επανασύνταξη της κεντροαριστεράς. 

Στο συνέδριο αυτό με πρόταση της από την πρώτη κιόλας μέρα, αποφασίστηκε η εκλογή επικεφαλής από την βάση και αμέσως μετά καταστατικό συνέδριο του νέου πολιτικού φορέα.

Στο σημείο αυτό διαπιστώνει κανείς την βαθιά πεποίθηση της ότι η πολιτική απαιτεί ομαδικό πνεύμα και άθροιση δυνάμεων, μιας και ενώ ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έκανε ένα βήμα πίσω θέτοντας ξανά την ίδια μαζί με όλους τους συνυποψήφιους της στην κρίση της βάσης του πολιτικού χώρου της κεντροαριστεράς. 

Η επιλογή αυτή έχει ήδη αποδώσει καρπούς μιας και προσήλθαν στην διαδικασία όλες οι πολιτικές δυνάμεις του χώρου και ταυτόχρονα είναι φανερή η ισχυρή δυναμική που αποκτά ξανά στην κοινωνία η παράταξη.

Συνεπώς με ενωτικό πνεύμα, με δυναμισμό, με αποφασιστικότητα, με συλλογική δουλειά και πάνω απ' όλα με ειλικρίνεια απέναντι στους συνομιλητές της και στην βάση της παράταξης κατάφερε να ενώσει και να εμπνεύσει ξανά τον κόσμο της κεντροαριστεράς.

Για τους παραπάνω λόγους και πιστεύοντας ακράδαντα ότι η ισχυρή κεντροαριστερά είναι ελπίδα για την πατρίδα και το έθνος και μπορεί να αποτελέσει πολιτικό και κοινωνικό ανάχωμα στην πτωτική πορεία της χώρας, στηρίζω την Φώφη Γεννηματά στις διαδικασίες του Νοεμβρίου για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου φορέα στον χώρο της κεντροαριστεράς, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.