Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Παρέμβαση Λαϊκής Συσπείρωσης Κιλκίς για τις σχολικές καθαρίστριες

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Κιλκίς
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς στις 25 Σεπτέμβρη, ο εκλεγμένος της Λαϊκής Συσπείρωσης κατήγγειλε τα νέα ήθη που καλλιεργεί η διοίκηση του Δήμου σε ότι αφορά τις σχέσεις της με τις εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων.

Την ίδια ώρα που στα λόγια υπερασπίζεται το δικαίωμα στην εργασία και καταγγέλλει την κυβέρνηση για την υποστελέχωση των υπηρεσιών, δεν έχει υπογράψει ακόμα τις συμβάσεις για τις σχολικές καθαρίστριες οι οποίες εργάζονται από την 1η Σεπτέμβρη. 

Απ’ ότι φαίνεται μάλιστα οι συμβάσεις προβλέπεται να υπογραφούν με ημερομηνία 1 Οκτώβρη. Με λίγα λόγια ο Δήμος βάζει τις καθαρίστριες να εργάζονται ένα μήνα απλήρωτες και ανασφάλιστες. Δικαιολογεί, επιπλέον, αυτή την πράξη αντιπαραθέτοντας το γεγονός ότι οι σχολικές καθαρίστριες έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν επίδομα ανεργίας και το Σεπτέμβρη. Ωστόσο, δεν απαντάει γιατί δεν έχει υπογράψει συμβάσεις όπως όφειλε και τι θέλει να πετύχει μ’ αυτή της την πράξη.

Η Διοίκηση του Δήμου Κιλκίς, μ’ αυτή της τη στάση, δείχνει ότι μπορεί άξια να παίξει το ρόλο του μεγαλοεπιχειρηματία που ενδιαφέρεται μόνο για την κερδοφορία του και όχι για τις ανάγκες των εργαζομένων. Οι εργαζόμενες είναι απλήρωτες και ανασφάλιστες, με το άγχος της επαναπρόσληψης ή μη, με εντατικοποίηση της εργασίας για να μην βρει πάτημα η διοίκηση για απόλυση την επόμενη χρονιά. 

Ταυτόχρονα οι γονείς καλούνται συχνά πυκνά να βάλουν το χέρι στην τσέπη είτε για να συμπληρωθεί το πενιχρό εισόδημα της σχολικής καθαρίστριας, είτε για να αγοράσουν καθαριστικά και άλλα αναλώσιμα όταν δεν φτάνουν. Το κράτος, μέσω των Δήμων, «κάνει οικονομία» και δημιουργεί «πλεονάσματα», όμως αυτό το λογαριασμό τον πληρώνουν οι εργαζόμενοι, ο λαός.

Αυτή είναι η «κανονικότητα» για την οποία υπερηφανεύεται η κυβέρνηση, αυτή είναι η «κανονικότητα» την οποία υπηρετεί ο Δήμος Κιλκίς. Στα λόγια αντιπαρατίθεται με την κυβέρνηση για να κάνει αντιπολίτευση, στην πράξη ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου Κιλκίς να επαναπροσλάβει όλες τις σχολικές καθαρίστριες που εργάζονταν την περσινή χρονιά και να υπογράψει άμεσα συμβάσεις μαζί τους με ημερομηνία 1 Σεπτέμβρη 2017.

Οι σχολικές καθαρίστριες να οργανώσουν την πάλη τους διεκδικώντας άμεσα υπογραφή σύμβασης από 1η Σεπτέμβρη 2017 και παλεύοντας μαζί με τους υπόλοιπους συμβασιούχους των Δήμων, συνολικά μαζί με το λαό της περιοχής, μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Ο λαός της πόλης να βγάλει τα συμπεράσματά του και από αυτή την κίνηση της διοίκησης του Δήμου, που στέκεται απέναντι από τους εργαζόμενους και όχι στο πλάι τους. Να δυναμώσει τον αγώνα του και μαζί με το ΚΚΕ να παλέψει για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.