Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Πέρασε από το Κιλκίς ο τυφώνας Σκ@Τίνα

Γράφει η Σοφία Καλογερίδου
Περισσότερο από μία δεκαετία διεξάγεται στην περιοχή του Κιλκίς πέριξ της οδού Καπέτα η ετήσια εμποροπανήγυρη της πόλης. Φώτα, κόσμος, παράλληλες εκδηλώσεις, έμποροι και εμπορεύματα.
Μία εκδήλωση με ζωντάνια και έσοδα για τον Δήμο μας και για τους εμπλεκόμενους εμπόρους, η πλειονότητα των οποίων δεν ανήκει στην τοπική αγορά.

Ποιο είναι όμως το τίμημα για τους περίοικους της περιοχής; Η πυκνοκατοικημένη αυτή περιοχή δεινοπαθεί σε όλη την διάρκεια της εμποροπανήγυρης.

Τα σπίτια εγκλωβίζονται από τους πάγκους και τα φορτηγά, τα οποία μειώνουν την προσβασιμότητα στα οχήματα των περιοίκων, αλλά κυρίως παρεμποδίζουν την πρόσβαση σε πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα, περιπολικά σε περίπτωση ανάγκης.

Οι κάτοικοι επιφορτίζονται με ανασφάλεια, με άγχος, υπάρχει νευρικότητα και όξυνση στις συμπεριφορές.

Η ηχορύπανση είναι ανυπόφορη όλη μέρα, δίχως να γίνονται σεβαστές οι ώρες κοινής ησυχίας. Κάθε μέρα βαβούρα, φωνές, κλάματα βρεφών (οι έμποροι φέρουν μαζί τους όλη την οικογένεια).

Το αποκορύφωμα όλων αυτών; ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ!

Αφοδεύουν και ουρούν όπου θέλουν ανεξέλεγκτα, μολονότι ο Δήμος έχει τοποθετήσει παντού χημικές τουαλέτες.

Δεν μπορείς να αναπνεύσεις από την βρώμα, δεν ξέρεις που να πατήσεις.

ΕΛΕΟΣ!!

Μετά το πέρας της εμποροπανήγυρης οι Δημόσιοι χώροι καθαρίζονται.

Τι γίνεται όμως με τους ιδιωτικούς χώρους οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν ως τουαλέτες;

Οι χώροι αυτοί, οι οποίοι έχουν καταπατηθεί και λεηλατηθεί είναι στηνευθύνη των ιδιοκτητών τους και η υγειονομική παράβαση βαραίνει τους ίδιους.

ΤΡΑΓΙΚΟ!
Ο ΝΟΜΟΣ ΤΙΜΩΡΕΙ ΤΟ ΘΥΜΑ!


Δυστυχώς όσες φιλότιμες προσπάθειες κι αν κάνει η Δημοτική Αρχή για την ομαλή και εύρυθμη διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης η κουλτούρα των κατά τα άλλα αγαπητών πλανόδιων πωλητών δεν αλλάζει.

Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι ο χώρος διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.