Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

«Ζωγραφίζοντας με τη δύναμη της ψυχής του…»

Ένα μάθημα ζωής πήραν όσοι παραβρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης του διακεκριμένου ζωγράφου Τριαντάφυλλου Ηλιάδη, ο οποίος ζωγραφίζει με το στόμα, ενώ στον χαιρετισμό του μετέδωσε στο κοινό ισχυρά μηνύματα αγωνιστικότητας, θάρρους και αισιοδοξίας. Μίλησε για τη δύναμη της ψυχής του και πως αυτή τον βοήθησε να πετάξει τα βάρη της αναπηρίας του και να αξιοποιήσει τις δυνάμεις δημιουργίας που του έδινε η ψυχή του.
Πρόκειται για την έκθεση του ζωγράφου Τριαντάφυλλου Ηλιάδη, που φιλοξενεί αυτές τις μέρες ο δήμος Νεάπολης-Συκεών στο Μουσείο Προσφύγων στη Πολιτιστική Γειτονιά, ο οποίος παρά τις κινητικές του δυσκολίες κάνει πραγματικά θαύματα. Ο καλλιτέχνης, εκφράζοντας αρχικά τις ευχαριστίες του στους διοργανωτές της έκθεσης, μίλησε για τις εμπειρίες του από την ιδιαίτερη κατάσταση της αναπηρίας του αλλά και για τον αγώνα του.

Ο κ. Ηλιάδης εξήγησε στο κοινό πως ένα πληγωμένο ψυχικά παιδί από την αναπηρία του, ξεπέρασε με την ψυχική του δύναμη τη ρατσιστική απαξίωση και κατάφερε να γίνει ένας διακεκριμένος ζωγράφος και ένα ισότιμο μέλος της κοινωνίας. «Το ψυχικό σθένος με βοήθησε να ξεπεράσω την ατυχία μου. Να νιώθετε αισιόδοξοι και δυνατοί για να δώσετε πολλά στην κοινωνία», είπε ο κ. Ηλιάδης απευθυνόμενος στο κοινό που παρακολούθησε τα εγκαίνια της έκθεσής του και τον είδε να ζωγραφίζει, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκε στην έκθεση από τον ίδιο τον ζωγράφο.

Την έκθεση προλόγισε η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Συκεών και υπεύθυνη της Πολιτιστικής Γειτονιάς Ειρήνη Καγιαμπίνη, τονίζοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα ουσιαστικά μηνύματα ζωής που μεταφέρει.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτησε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος απένειμε και τιμητική πλακέτα στο ζωγράφο για το έργο του, παρουσία του συνταγματάρχη Πυροβολικού Τριαντάφυλλου Μποχώρη εκπροσωπώντας τον διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού στρ. Δημ. Μπίκο.

«Ο Τριαντάφυλλος Ηλιάδης, παρά το εμφανές πρόβλημά του, δεν το έβαλε κάτω, δίνοντας καθημερινά τη μάχη για τη ζωή. Είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας και ειδικά για τη νέα γενιά. Το παράδειγμα, λοιπόν, του Τριαντάφυλλου δεν μας επιτρέπει να εγκαταλείπουμε καμία μάχη όσες δυσκολίες και αν έχουμε να αντιμετωπίσουμε, όσα προβλήματα και αν έχουμε να αντιμετωπίσουμε και έχουμε καθήκον πρώτα στον εαυτό μας αλλά και στην οικογένειά μας και στην κοινωνία και σε όποιο μετερίζι μας έχει ορίσει ο λαός να δίνουμε τη μάχη μέχρι να πετύχουμε το άριστα όπως το έχει πετύχει και ο Τριαντάφυλλος στη ζωγραφική του», ανέφερε στον χαιρετισμό ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

INFO:
-Διάρκεια έκθεσης: 8-14 Σεπτεμβρίου 2017
-Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 5 μ.μ. -8 μ.μ., Σάββατο 10 π.μ.-1 μ.μ.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.