Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

O Όρκος του Ιπποκράτη αναβιώνει στην Κω

Ανακοίνωση Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου
Στις 16 Σεπτεμβρίου 2017 για τρίτη συνεχή χρονιά η Τελετή που οργανώνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (Π.Ι.Σ.) σε συνεργασία με το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα (ΔΙΙΚΩ) και τον Ιατρικό Σύλλογο Κω.
Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 στο Ασκληπιείο της Κω θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Αναπαράστασης του Όρκου του Ιπποκράτη και η απαγγελία του από τους πρωτεύσαντες του 2017 αποφοίτους των 7 Ιατρικών Σχολών της χώρας, παρουσία των Προέδρων των Ιατρικών Σχολών τους, του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Ι.Σ. των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων, των Τοπικών Αρχών της Κω και του ιατρικού κόσμου.

Την Τελετή για τρίτη συνεχή χρονιά οργανώνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σε συνεργασία με το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω (ΔΙΙΚΩ) και τον Ιατρικό Σύλλογο της Κω.

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκος, χαιρετώντας τους πρωτεύσαντες αποφοίτους των 7 Ιατρικών Σχολών, αφού βραβευτούν πρώτα για την προσπάθειά τους, θα τονίσει τη σημασία της επιβράβευσης της αριστείας στον ιερό τόπο αυτό του Ασκληπιείου της Κω, όπου δίδαξε ο Ιπποκράτης και στον οποίο αναφέρονται όλοι οι ιατροί του κόσμου, έχοντας όλοι βαθιά στη ψυχή τους τη διαχρονική Ιπποκρατική ιδέα.

Πρέπει να στείλουμε μήνυμα σε όλο τον κόσμο, ότι εδώ που γεννήθηκε ο πολιτισμός, οι επιστήμες, οι τέχνες και προπάντων η ιατρική, χρειάζεται σεβασμός στις αξίες περισσότερο από ποτέ τη σημερινή εποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.