Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Κιλκίς 2.052 μ.Χ.: Κλείνει μετά από 30 χρόνια επιτυχίας το εκπληκτικό θέρετρο «Doirani Lake»

Της απεσταλμένης Αφρούλας Τσαπερδονοκολοσφυρίχτρας
Όνειρο ήταν και «μας τελείωσε» κι αυτό. Μετά από 30 χρόνια συνεχούς επιτυχίας, το εκπληκτικό θέρετρο « Doirani Lake» στη λίμνη Δοϊράνη του Κιλκίς, βάζει σε λίγες ημέρες «τίτλους τέλους». Κλείνει οριστικά, αφού το Ελληνικό Καντόνι αδυνατεί να αποπληρώσει στην κυβέρνηση (Γερμανική εδώ και 30 χρόνια) μερικές παλιές δόσεις κάποιων δις από δάνεια που είχε πάρει τη δεκαετία 2010-2020. 

Θυμωμένη και έξαλλη η Γερμανίδα Καγκελάριος Φράου Χέλγκα Ζοζεφίνα Μουτσεμπάχερ, έδωσε εντολή να αποξηράνουν άμεσα τη Δοϊράνη και να χτίσουν στη θέση της το 25ο εργοστάσιο της Μερσεντές στα Βαλκάνια αλλά και ένα Lidl.

Ως γνωστόν ο Έλληνας όλα τα αντέχει, αλλά χωρίς Μερσεντές (άντε Audi ή Opel) και Lidl δεν μπορεί να ζήσει ...

Για 30 και πλέον χρόνια από το 2022 μΧ ως σήμερα 2052 μΧ, η Δοϊράνη ΕΣΩΣΕ κυριολεκτικά όλο το Κιλκίς ! Σε όλους τους τομείς: Οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, ΕΘΝΙΚΑ... 

Τότε το 2022 μΧ αποφασίσαμε να εκμεταλλευτούμε επιτέλους αυτόν το μοναδικό «φυσικό θησαυρό». Την αγαπούσαμε στα λόγια μόνο, γιατί από πράξεις πάπαλα εμείς οι Κιλκισιώτες... Λόγια, μεγάλα και παχιά λόγια και υποσχέσεις οι Δήμαρχοι, βουλευτές κτλ και κλάψα ο λαός. 

Ας ήταν καλά οι Σκοπιανοί με τα καζίνο τους και τη φτηνή βενζίνη τους και περνούσαμε να δούμε έστω στα γρήγορα τη Δοϊράνη... Ώσπου επενδύσαμε πάνω της και την κάναμε Νο 1 τουριστικό προορισμό στην Ελλάδα! Πως; Τη σουλουπώσαμε, την περιποιηθήκαμε και φτιάξαμε όμορφες παροχές ώστε να προσελκύσουμε τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Και τα καταφέραμε αφού ήταν ένας τόπος παραδεισένιος. Καθαριότητα, τάξη, αρμονία, λουλούδια, βαρκάδες, σικάτα εστιατόρια και όχι πλαστική καρέκλα, μικρές ή μεγάλες κρουαζιέρες στη λίμνη, θαλάσσια ποδήλατα, τουριστικό τραίνο να κάνει το γύρω της. Είχαμε χτίσει και ένα μεσαιωνικό ψεύτικο κάστρο στο κέντρο της. Πολλά είχαμε κάνει τότε και είδαμε επιτέλους σωτηρία. Είχαμε πραγματική ανάπτυξη, δουλειές, χρήμα. Περνούσαμε επιτέλους όλοι καλά.

ΑΡΓΗΣΑΜΕ τότε το 2017 μΧ να καταλάβουμε την ΑΞΙΑ ΤΗΣ, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Υλοποιήσαμε ένα οργανωμένο σχέδιο αρχιτεκτονικής, των σπιτιών του χωριού, και των καταστημάτων φαγητού η καφέ.

Όλο το χωριό έγινε πεζοδρομημένο παντού. Τα οχήματα για τελωνείο περνούσαν έξω από το χωριό. Που το είδες δηλαδή να μπαίνεις, ή να βγαίνεις από μια χώρα μέσα από ένα χωριό; Έτσι ερχόμενος από Κιλκίς ή Σκόπια, αντίκριζες ένα πανέμορφο, παραδοσιακό, παραθαλάσσιο μέρος με κτίρια κυρίως από πέτρα η ξύλο, όπου αυτό ήταν εφικτό.

Εννοείτε ότι γκρεμίσαμε το πανάθλιο τελωνείο και φτιάξαμε έξω από το χωριό έναν υπερσύγχρονο τελωνειακό σταθμό, όπως αρμόζει σε μια ευρωπαϊκή χώρα, και όχι στο Μπαγκλαντές. Κατά μήκος της παραλίας της λίμνης σε μήκος 3-4 χιλιομέτρων (από το παλιό τελωνείο, μέχρι τα Χίλια δέντρα) φτιάξαμε έναν εντυπωσιακό μεγάλο πεζόδρομο, για πεζοπορία, περίπατο, τζόκινγκ, ποδήλατο κτλ. 

Παράλληλα, βάλαμε κατά μήκος αυτού του δρόμου, παραδοσιακούς φανοστάτες, παγκάκια, κιόσκια, λουλούδια, δεντροστοιχίες, πέτρινες βρύσες κ.α. Στα τουριστικά πλοία και τραίνα οι επισκέπτες μας απολάμβαναν εξαιρετικό σέρβις εντός των βαγονιών, με εκλεκτά κρασιά από τη Γουμένισσα, ντόπια τυριά από τα χωριά μας, αλλαντικά από το Πολύκαστρο και γλυκίσματα από την πόλη του Κιλκίς.

Δυστυχώς όλα αυτά αποτελούν παρελθόν. Χάνονται πάνω από 2.000 θέσεις εργασίας (υπάλληλοι κάθε είδους εντός και εκτός πλοίων και τραίνων, τροφοδοσία, προμηθευτές, ξενοδοχεία, ανάπτυξη καταστημάτων, τοπικές βιοτεχνίες κ.α).

Κιλκίς 2.052 μΧ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.