Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

"Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον ΕΛΑΣ"

Ανακοίνωση Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας
Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Κεντρικής Μακεδονίας χαιρετίζει το λαό της Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης από τον ΕΛΑΣ την 30-10-1944.

Όση μελάνη κι αν έχει χυθεί, όση μαύρη προπαγάνδα κι αν έχει πέσει, η ιστορική αλήθεια δεν πρόκειται να αλλάξει.

Τους ναζί κατακτητές έδιωξε η πάλη του λαού μας κάτω από την καθοδήγηση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ, με πρωτοπόρο ρόλο του ΚΚΕ.

Οι μονάδες του ΕΛΛΑΣ, που περικύκλωσαν και απελευθέρωσαν τη Θεσσαλονίκη ήταν:

-Το 31ο Σύνταγμα Χαλκιδικής από την περιοχή Βότση.

-Το 19ο Σύνταγμα Νιγρίτας από Επταπύργιο έως την οδό Λαγκαδά.

- Το 3ο τάγμα του 13ου Συντάγματος Κιλκίς από την περιοχή Νεάπολης και Πολίχνης.

-Μονάδες του 16ου και 50ου Συνταγμάτων Βερμίου και Πιερίων από τη νότια πλευρά της πόλης.

Θέλουμε με την ευκαιρία να στηλιτεύσουμε εκδηλώσεις και επίσημες ενημερωτικές εκπομπές (ΕΡΤ – Δημοτική Τηλεόραση), που αποσιωπούν ότι η Θεσσαλονίκη απελευθερώθηκε αποκλειστικά και μόνο από τον ΕΛΑΣ. 

 Φτάνουν στο σημείο να εξισώνουν τη δράση του ΕΛΑΣ με τον ανύπαρκτο στη Θεσσαλονίκη και Κεντρική Μακεδονία ΕΔΕΣ (πέρα από τον γενικότερα σκοτεινό του ρόλο), ο οποίος υπήρξε μόνο στη Ήπειρο. Οι ίδιοι αποδέχονται την παρουσία των ταγματασφαλιτών της περιοχής μας – που παρουσιάζονται όλοι ως ΕΔΕΣ - σε επίσημες εκδηλώσεις, τιμώντας τους μάλιστα και σαν αντιστασιακούς, όπως ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Έφθασαν στο σημείο να οργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης έκθεση αρχειακού υλικού για την απελευθέρωση της πόλης (προσφορά , όπως λέει, των φορέων της πόλης), χωρίς να απευθυνθεί στον κατ’ εξοχή φορέα των Αντιστασιακών, την ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ.

Σήμερα που η παραχάραξη της ιστορίας γίνεται επίσημη πολιτική της Ε.Ε., σήμερα που η κυβέρνηση ΣΙΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρωτοστατεί στη εξαπάτηση του λαού, σήμερα που καταβάλλονται προσπάθειες να περάσει στη συνείδηση του λαού η εξίσωση του κομμουνισμού με το ναζισμό, είναι ανάγκη για μαχητική απάντηση στη διαστρέβλωση της ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.