Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Στους δρόμους βγαίνουν οι συνταξιούχοι σε όλη τη χώρα

Υπογράφουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις
Με την παναττική συγκέντρωση την Τρίτη 3/10 στην Αθήνα, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (10 π.μ.), ξεκινά το δεκαήμερο δράσης, που διοργανώνουν με κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ, ΠΣΣ Δικηγόρων. 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η συγκέντρωση για την Κεντρική Μακεδονία, θα γίνει στη στη Θεσσαλονίκη, στις 10 Οκτώβρη, στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 11 π.μ.

Οι συνταξιούχοι διαδηλώνουν ενάντια στα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που έχει ήδη ψηφίσει η κυβέρνηση, διεκδικούν όλες τις απώλειες που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια, απαιτούν συντάξεις και παροχές στο ύψος των αναγκών τους.

«Ψέματα και αλήθειες» τιτλοφορεί το υπουργείο Εργασίας φυλλάδιο που κυκλοφόρησε λίγο πριν τη ΔΕΘ, με το οποίο «ενημερώνει» υποτίθεται τους ασφαλισμένους για την κατάσταση στο νέο ασφαλιστικό φορέα, στον ΕΦΚΑ.

Στην πραγματικότητα βέβαια, και σε αυτή την απόπειρα «ενημέρωσης», περισσεύουν τα ψέματα και οι αλχημείες, η προσπάθεια της κυβέρνησης να «κουκουλώσει» το γεγονός ότι συνεχίζει και βαθαίνει διαρκώς την αντιασφαλιστική επίθεση, ακριβώς από εκεί που την άφησαν οι προκάτοχοί της. Να τα ψέματα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και η πραγματικότητα.

1. Ο ισχυρισμός του υπουργείου ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκοψαν πολύ περισσότερο τις συντάξεις απ' ό,τι η σημερινή είναι τουλάχιστον προκλητικός. Η αλήθεια είναι πως πέρα από στατιστικές αλχημείες, ακόμα και οι Εκθέσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνόδευαν το νόμο Κατρούγκαλου και τον πρόσφατο ν. 4472/2017 ανεβάζουν τις απώλειες των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων για την εξαετία 2015 - 2021, σε πάνω από 16 δισ. ευρώ! Απώλειες οι οποίες προστέθηκαν βέβαια στις ήδη υπάρχουσες περικοπές των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ...

2. Αποφεύγουν να συγκρίνουν το ύψος της νέας σύνταξης με τη σύνταξη που θα έπαιρνε ο ίδιος συνταξιούχος με το παλιό σύστημα. Δεν το κάνουν βέβαια, γιατί τότε θα αποκαλυπτόταν ο πραγματικός χαρακτήρας του νέου αντιασφαλιστικού νόμου. 

Σύμφωνα με τον πίνακα που παρουσιάζει, ένας νέος συνταξιούχος με συντάξιμες αποδοχές 586 ευρώ και 15 έτη ασφάλισης, στο νέο σύστημα θα λάβει 413 κύρια σύνταξη (εθνική και ανταποδοτική) και 40 ευρώ επικουρική, σύνολο σύνταξης 453 ευρώ. Με τις ίδιες συντάξιμες αποδοχές, στο παλιό σύστημα ο συνταξιούχος λάμβανε 486 ευρώ κύρια σύνταξη (κατώτερα όρια) και 130 ευρώ επικουρική, σύνολο 616 ευρώ

3.Ισχυρίζονται ότι «με μειωμένο προσωπικό κατά 30% εκδίδουμε περισσότερες συντάξεις». Τι προκύπτει όμως από τους πίνακες που το ίδιο το Υπουργείο παραθέτει; Οτι στο τέλος του 2014 οι εκκρεμείς αιτήσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, καθώς και εφάπαξ, αριθμούσαν 357.544, με χιλιάδες εν αναμονή συνταξιούχους να ζούνε την τραγωδία, έχοντας σταματήσει την εργασία τους, να μην έχουν κανένα εισόδημα. 

Τον Ιούνη του 2017, δηλαδή 2,5 χρόνια μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι εκκρεμείς αιτήσεις κύριων συντάξεων, επικουρικών και εφάπαξ, ανέρχονται στις 328.679... Που σημαίνει ότι όπως και πριν, τα βάσανα των συνταξιούχων συνεχίζονται, το στοιχειώδες δικαίωμα χιλιάδων απόμαχων της δουλειάς να λαμβάνουν έγκαιρα έστω αυτές τις μίζερες συντάξεις τους, καταστρατηγείται.

Θλιβερή διαπίστωση είναι η απουσία από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΤΑ που διαλύθηκε πριν 1,5 περίπου χρόνο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.