Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Αυστροελληνική Κιλκίς: Αναδρομική έκθεση εικαστικών του Θανάση Κατσιάνη

Εγκαινιάζεται την Κυριακή 22 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής η αναδρομική έκθεση εικαστικών του εκπαιδευτικού και αυτοδίδακτου γλύπτη Θανάση Κατσιάνη με τίτλο ''731 – Εαρινή Αντεπίθεση – Ατίμητοι Νεκροί''.

Η έκθεση περιλαμβάνει γλυπτικές συνθέσεις και εικόνες από τον ελληνοϊταλικό πόλεμο και από την απόκρουση της εαρινής αντεπίθεσης των Ιταλών στις 9 Μαρτίου 1941, με αποκορύφωση τη μάχη στρατηγικής σημασίας που δόθηκε στο ύψωμα 731.

Η έκθεση έχει αναδρομικό χαρακτήρα και είναι αφιερωμένη στη μνήμη των Κιλκισιωτών που έπεσαν κατά τη διάρκεια της εαρινής αντεπίθεσης.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δήμο Κιλκίς και τη Θρακική Εστία Κιλκίς και πραγματοποιείται στο πλαίσιο εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Διάρκεια έκθεσης: 22 – 30 Οκτωβρίου 2017

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 -12:00 και 18:00 – 20:30.

Σύντομο βιογραφικό
Ο Θανάσης Ν. Κατσιάνης γεννήθηκε στο Βόλο. Είναι πτυχιούχος της θεολογικής σχολής του Α.Π.Θ. και εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση. Η πρώτη του ατομική έκθεση, με θεματική τα γεγονότα του ελληνοϊταλικού πολέμου, είχε φιλοξενηθεί από το Δήμο Κιλκίς στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής την άνοιξη του 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.