Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Γεωργαντάς: "Προσβάλλει τη νοημοσύνη μας η κ. Παπανάτσιου"


Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά
Συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ν. Κιλκίς Γ. Γεωργαντά για το τέλος επιτηδεύματος στα μικρά χωριά. Οι απαντήσεις της Υπουργού δεν στερούνταν απλά σοβαρότητας αλλά προσέβαλαν τον αγώνα και ταυτόχρονα την αγωνία των επαγγελματιών στα χωριά κάτω των 500 κατοίκων όπου η επιβολή του τέλους επιτηδεύματος για δεύτερη συνεχή χρονιά τους οδηγεί στην οικονομική εξόντωση. 


Κατά την Υπουργό οι «κοινότητες» προ του Καποδίστρια υπάρχουν ακόμα κι έτσι δικαιολογούν την επιβολή του τέλους όταν ο συνολικός πληθυσμός των χωριών που τους αποτελούσαν ξεπερνάει τους 500 κατοίκους. Είναι ανεκδιήγητοι και αστείοι.

Είναι πιο έντιμο να βγει η Κυβέρνηση και να πει ότι στα μικρά χωριά όλης της Ελλάδας όπως και στο νομό Κιλκίς αυτός που έχει μία κτηνοτροφική μονάδα ή ένα καφενείο, ακόμη κι αν ζει σ’ ένα χωριό 50 κατοίκων, πρέπει να πληρώσει 650 € το χρόνο.

 Είκοσι χρόνια μετά την κατάργηση των Κοινοτήτων τα νέα παιδιά που θα θελήσουν να μείνουν στα μικρά χωριά τους για να ασκήσουν μια εμπορική ή αγροτική δραστηριότητα θα μάθουν ότι πρέπει να πληρώσουν με το ξεκίνημα 650€ επειδή, πριν αυτά γεννηθούν, το χωριό τους αποτελούσε μια Κοινότητα μαζί με άλλα χωριά.

Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς μέσα στη Βουλή απευθυνόμενος στην Υπουργό ο αγώνας για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας δεν θα σταματήσει και αποτελεί πλέον μονόδρομο η προσφυγή στη δικαιοσύνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.