Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Αυστηρότεροι οι έλεγχοι διαβατηρίων στους Ευζώνους και στη Δοϊράνη

Δελτίο τύπου Ομάδας Διαχείρισης Ιστοσελίδας Ειδομένης
Η Ομάδα Διαχείρισης Ιστοσελίδας Ειδομένης σας ενημερώνει ότι από αρχές Οκτωβρίου οι έλεγχοι στα σημεία ελέγχου διαβατηρίων γίνονται πιο αυστηροί για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν από και προς χώρες εκτός Schengen.
Τις τελευταίες μέρες η Ελληνική Αστυνομία ξεκίνησε την εφαρμογή του νέου κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης 458/2017 σύμφωνα με τον οποίο διεξάγεται διαβατηριακός έλεγχος και έλεγχος διασταύρωσης στοιχείων ταυτοτήτων με χρήση βάσης δεδομένων σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν προς/από χώρες οι οποίες δεν είναι μέλη της Συνθήκης Schengen (τρίτες χώρες).

Στην περιοχή μας, στους μεθοριακούς σταθμούς Ευζώνων και Δοϊράνης, έγινε αισθητή η αλλαγή αυτή, δηλαδή η αύξηση του χρόνου αναμονής των διερχομένων, η οποία οφείλεται στην Ευρωπαϊκή οδηγία, που συνίσταται σε καθολικό έλεγχο και Ευρωπαίων πολιτών που μεταβαίνουν ή προέρχονται από τρίτες χώρες.

Συνιστάται υπομονή κατά τον χρόνο αναμονής αλλά και χρήση διαβατηρίου αντί της Αστυνομικής Ταυτότητας για καλύτερη εξυπηρέτηση και για επιτάχυνση των διαδικασιών ελέγχου.

O Ευρωπαϊκός κανονισμός έχει άμεση ισχύ και δεν είναι περιορισμένης χρονικής διάρκειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.