Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Θερμή υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στο Κιλκίς


Οι δημότες του Κιλκίς αψήφισαν τη βροχή και υποδέχθηκαν θερμά την Ολυμπιακή Φλόγα των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018 ανήμερα της εθνικής μας επετείου.


Το σύμβολο του Ολυμπισμού αφίχθη στην πλατεία Ειρήνης στις 10:45 για να παραληφθεί από τον πρωταθλητή πάλης Ασύγκριτο Μουραντίδη και τον Κυριάκο Ζώτο πρωταθλητή στη σφαιροβολία και δευτεραθλητή στη δισκοβολία που πραγματοποίησαν λαμπαδηδρομία μέχρι την αναπλασμένη περιοχή του Πάρκου – Κήπου, υπό τις επευφημίες δεκάδων πολιτών. 

Ο δεύτερος λαμπαδηδρόμος άναψε το βωμό στο Πάρκο - Κήπο όπου ακολούθησε το επίσημο τελετουργικό με ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, του Ύμνου της Δημοκρατίας της Κορέας και του Εθνικού μας Ύμνου.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης υπογράμμισε στο χαιρετισμό του, τους ισχυρούς συμβολισμούς που εκπέμπει η Ολυμπιακή Φλόγα, ως φως του πνεύματος, της γνώσης και της ζωής ακτινοβολώντας τα μηνύματα της ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών τα οποία μεταλαμπαδεύονται από γενιά σε γενιά και αναδεικνύουν τα πανανθρώπινα ιδεώδη.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς ευχήθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα να είναι καλοτάξιδη στον τελικό προορισμό της και να διεξαχθούν με επιτυχία στην πόλη PyeongChang της Δημοκρατίας της Κορέας οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

Θερμούς χαιρετισμούς απηύθυναν το μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής ΛαμπαδηδρομίαςΑθανάσιος Βασιλείου και ο εκπρόσωπος της Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων PyeongChang 2018 της Δημοκρατία της Κορέας Γιουν Τζου Χονγκ.

Η συγκινητική τελετή ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και ένα ολιγόλεπτο πολιτιστικό πρόγραμμα με συμβολισμούς για τα δεινά του πολέμου και τα αγαθά της ειρήνης. Το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πικρολίμνης, υπό τον Αντιπρόεδρο της Π.Ο.Π.Σ.Νίκο Αμοιρίδη χόρεψε τον πυρίχειο πολεμικό χορό ενώ τα κορίτσια της Σχολής Μπαλέτου Ματίνας Κουρσάρη, ντυμένα στα λευκά με κλαδιά και στεφάνια ελιάς, εξέπεμψαν το μήνυμα της ειρήνης.

Με λαμπαδηδρομία από τη χάλκινη ολυμπιονίκη των Deaf Olympics Μαρία Φουλεδάκη και τον σπηλαιολόγο Βασίλη Μακρίδη η Ολυμπιακή Φλόγα αναχώρησε στη συνέχεια για το Σιδηρόκαστρο ν. Σερρών.

Παρόντες στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας ήταν μεταξύ άλλων ο Γεν. Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του υπ. Εσωτερικών Ιωάννης Καπάκης ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, οι βουλευτές του νομούΘεόδωρος Παραστατίδης, Γιώργος Γεωργαντάς, ο ταξίαρχος της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας ''Πόντος'', ο Αστυνομικός Διευθυντής ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς Μαρία Τσοπούλου, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Ο Δήμος Κιλκίς εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς την Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιλκίς, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πικρολίμνης, τη Σχολή Μπαλέτου Ματίνας Κουρσάρη, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής για την άρτια συνεργασία τους στο τελετουργικό υποδοχής και διέλευσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην πόλη του Κιλκίς.

Xαιρετισμός του Δημάρχου Κιλκίς στην τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Κιλκίς

"Εκλεκτοί προσκεκλημένοι

Δημότισσες και δημότες

Η ακριτική γη του Κιλκίς υποδέχεται σήμερα με βαθιά συγκίνηση την Ολυμπιακή Φλόγα και φυλάσσει με απέραντο σεβασμό τους οικουμενικούς συμβολισμούς της.

Το φως του πνεύματος, της γνώσης και της ζωής, ακτινοβολεί τα μηνύματα της ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών, που μεταλαμπαδεύονται από γενιά σε γενιά,

αναδεικνύοντας διαχρονικά τα πανανθρώπινα ιδεώδη.

Στο σημερινό κόσμο που ορθώνεται μπροστά μας και χαρακτηρίζεται από βία, οικονομική αστάθεια, αδικίες και ασύμμετρες απειλές, το σύμβολο του Ολυμπισμού

ρίχνει το Ιερό Ελληνικό Φως του στην άλλη πλευρά του δρόμου, δείχνοντας την ορθή κατεύθυνση, δείχνοντας δηλ. ότι η ανθρώπινη ζωή, η ελευθερία, η δικαιοσύνη, το ευ αγωνίζεσθαι είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες και ότι μόνο μ' αυτές η διεθνής κοινότητα μπορεί να πορευθεί για να ειρηνεύσει και να ευημερήσει.

Και επειδή σήμερα γιορτάζουμε το ηρωϊκό έπος του 1940, οφείλουμε από εδώ

να διατρανώσουμε το μήνυμα του Όχι.

Όχι σε όσους και σε ό,τι υπονομεύει την παγκόσμια ειρήνη,

Όχι σε όσους και σε ό,τι γκρεμίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ναρκοθετεί τη συμφιλίωση των λαών.

Ευχόμαστε από βάθους καρδιάς η Ολυμπιακή Φλόγα να είναι καλοτάξιδη

στον τελικό της προορισμό στην πόλη PyeongChang της Δημοκρατίας της Κορέας και να διεξαχθούν με επιτυχία οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2018.

Σας ευχαριστώ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.