Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Οι ηλικιωμένοι γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτη Ηλικίας

Η Παγκόσμια Ημέρα Τρίτη Ηλικίας, γιορτάστηκε στα Παραρτήματα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (ΚΚΠΚΜ), και συγκεκριμένα στο Παράρτημα Χρόνιων Παθήσεων Θεσσαλονίκης «ο Άγιος Παντελεήμων» και στο Παράτημα Κιλκίς (πρώην Οίκος Ευγηρίας Κιλκίς).
Παράρτημα Κιλκίς
Εκδήλωση για να τιμηθούν οι ηλικιωμένοι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017, στο Παράρτημα Κιλκίς (πρώην Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Κιλκίς) του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του ΚΚΠΚΜ Συλβάνα Καρασαββίδου, τονίζοντας ότι η ψυχή έχει δικαίωμα να χαίρεται άνευ ηλικίας.

Ποιήματα και τραγούδια ακούστηκαν από τους περιθαλπόμενους του Θεραπευτηρίου με την βοήθεια της εθελόντριας Πασχαλίνας Καριοφύλλη, και ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με τους: Φώτη Ζάικο, Χρήστο Μαυρόπουλο, Παναγιώτη Χαραλαμπίδη, και Σταύρο Ελευθεριάδη.

Παράρτημα ΚΚΠΚΜ «ο Άγιος Παντελεήμων»
Στο Παράρτημα Χρόνιων Παθήσεων Θεσσαλονίκης «ο Άγιος Παντελεήμων», η εκδήλωση για να γιορταστεί η Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, έγινε την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, όπου πρωταγωνιστές ήταν οι ίδιοι οι περιθαλπόμενοι οι οποίοι απήγγειλαν ποιήματα σχετικά με την ημέρα, ενώ ηλικιωμένοι παρουσίασαν τα θεατρικά έργα με θέμα «Του γέρου το παράπονο» του Ποταμιώτη και «Το ιδανικό ζευγάρι» του Ταντέους Ρούσεβιτς. 

Στην εκδήλωση πρωταγωνίστησαν με απαγγελία ποιημάτων και συμμετοχή στο θεατρικό έργο, οι Κώστας Κοκετζίδης, Κώστας Χασαπίδης, Ανδρέας Πλαλής, Έφη Χατζοπούλου, Καίτη Χατζησπύρου, Μαρία Καμένη και Γιάννης Γεωργίου. Φιλική συμμετοχή στην εκδήλωση, είχε ο επαγγελματίας ηθοποιός Χρήστος Καγιάς.

Ομιλία για την σημασία της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας πραγματοποίησε η Ευδοκία Ρήγα, χαιρετισμό απηύθυνε ο Α’ αντιπρόεδρος του ΚΚΠΚΜ κ. Μιλτιάδης Οικονόμου, ενώ την εκδήλωση έκλεισε με σύντομη ομιλία η πρόεδρος του ΚΚΠΚΜ κ. Συλβάνα Καρασαββίδου, επισημαίνοντας ότι «συνήθως όσον αφορά τους ηλικιωμένους φροντίζουμε κυρίως το σώμα και παραμελούμε την ψυχή και επειδή η ψυχή δεν γερνάει, δεσμευόμαστε να φροντίζουμε περισσότερο και την ψυχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.