Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Επιστολή Βεργίδη για την συνδεδεμένη ενίσχυση βαμβακοπαραγωγών

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης. Η επιστολή αφορά στην αναμενόμενη δραστική μείωση της παραγωγής βαμβακιού, η οποία θα έχει ως άμεση συνέπεια την απώλεια του δικαιώματος των αγροτών στη συνδεδεμένη ενίσχυση.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
"Αξιότιμε κύριε υπουργέ,
Για τους αγρότες του νομού Κιλκίς η φετινή χρονιά είναι μία από τις δυσκολότερες καθώς τόσο τα έντονα καιρικά φαινόμενα καθ’ όλη τη διάρκεια της, όσο και οι πολλές ασθένειες που έπληξαν τις καλλιέργειες, είχαν σαν αποτέλεσμα τη δραστική μείωση της παραγωγής.

Μια από αυτές που εμφανώς επλήγησαν είναι και το βαμβάκι. Η έναρξη της συγκομιδής δείχνει δραστική μείωση της παραγωγής λόγω της ανθεκτικότητας που παρουσίασε το πράσινο σκουλήκι στους ενδεδειγμένους τρόπους αντιμετώπισής του. 

Αυτό προκαλεί ανησυχία στους παραγωγούς στο κατά πόσον θα μπορέσουν να καλύψουν το πλαφόν που απαιτείται για την λήψη της συνδεδεμένης ενίσχυσης.

Στο πλαίσιο αυτό και έχοντας υπόψη και παλαιότερες αποφάσεις σε ανάλογες περιπτώσεις, σας καλούμε να αποφασίσετε την μείωση του πλαφόν στον νομό Κιλκίς κατά 40% τουλάχιστον, προκειμένου να μην στερηθούν οι παραγωγοί τα χρήματα που τόσο έχουν ανάγκη στην δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, μία συγκυρία που, αν επιβαρυνθεί περαιτέρω, απειλεί την ίδια την συνέχιση της καλλιέργειας, καθώς και την επιβίωση του αγροτικού κόσμου του νομού."


Ο Αντιπεριφερειάρχης
Ανδρέας Βεργίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.